A gyógyító belső erő

Minden betegségre megfelelő gyógyszer: ez a gyógyszeriparban csak álom. Közben mindannyiunkban rejlik olyan belső erő, amelyet fel tudunk használni a gyógyulásra. Ha fájdalmak vagy egyéb panaszok gyötörnek, próbáljuk ki az önhipnózist. Most megtudhatjuk, hogyan is működik.  
» Részletek

A fekete tea megvéd az agyvérzéstől

Holland orvosok 552 férfin végeztek kísérleteket, és arra a megállapításra jutottak, hogy az agyvérzés megelőzésének egyik hatékony eszköze a fekete tea.  
» Részletek

A legjobb gyógynövények lelki bajokra

Minden negyedik ember évente legalább egy alkalommal valamilyen lelki zavartól, pl. depressziótól, generalizált szorongástól vagy teljes lelki kimerültségtől szenved. Még többeket érint tartós stressz és annak minden kellemetlen következménye. Az élet elkerülhetetlen ...
» Részletek

SZEPES MÁRIA ÚJ MEDITÁCIÓS KÖNYV

2018 tavaszán megjelenik Szepes Mária új meditációs könyve, Az utolsó kapu őre –pozitúramágia gyakorlata az Édesvíz Kiadó gondozásában.
» Részletek

Időskorban gyakori a vitaminhiány

Minden második 65 évesnél idősebb személy D-vitamin-hiányban szenved – állapította meg egy német felmérés (KORA-Age, Kooperative Gesundheitsforschung, Region Augsburg).  
» Részletek

Szepes Mária Meditációs Klub

március 13 –  június 5 · Vörös Oroszlán Teaház · Budapest
» Részletek

Légzőedzés: Csodaterápia a civilizációs betegségek ellen

A lélegzetben óriási erő lakozik, és az egészségre gyakorolt hatása is elképzelhetetlenül nagy. A légzés pont olyan fontos, mint az evés vagy az ivás, megteremti az alapokat a testnek és a szellemnek. A helyes légzést azonban meg kell tanulni.  
» Részletek

Teljes őrlésű gabonával könnyebb fogyni

Ha a finomlisztből készült pékárut teljes őrlésű termékekkel helyettesítjük, szinte automatikusan megindul a fogyás – állítja egy dán klinikai kutatócsoport.  
» Részletek

Itt a böjt ideje

Böjtkúrákat 30 éve vezetek, rengeteg helyzetet, motivációt, megoldást és persze pozitív eredményt láttam az elmúlt évek során. Vallom, hogy a böjt a természetes gyógymódok sebészeti módszere, egyfajta panacea, a mai nagyvárosi életmód ...
» Részletek

Szaunázás: a magas vérnyomás nem kizáró ok!

Ellentmondásosnak tűnhet, azonban a szaunázást jobban bírja a szívünk és egész keringési rendszerünk, mint a meleg kádfürdőt – számol be a „Medical Tribune”.  
» Részletek

Orröblítés - a kis kanna áldása

A sós vízzel végzett orröblítéssel csökkenthetjük az allergia elleni gyógyszerek adagját. Ez a pozitív hatás azonban csak akkor jelentkezik, ha következetesen, hosszabb ideig végezzük. Ezt klinikai meg figyelésekkel igazolták.  
» Részletek

Emulgeátorok: állati eredetűt vagy vegánt?

Az E471 jelű emulgeátorok (mono- és digliceridek) gyakran fellelhetők a kenyérfélékben és péksüteményekben, mert jól megkötik a vizet, ugyanakkor bizonyos mértékig tartósítják is a terméket.   
» Részletek

Mikroszemcsés műanyagok: csillámpor mindenütt

A legújabb kozmetikai trend, aminek szellemében egyre több kozmetikumban található csillámpor, kifejezetten környezetkárosító hatású.  
» Részletek

A rendszeres meditálás lassítja az öregedést

A rendszeres meditálással bizonyos agyi területeinket "tornáztatjuk", erősítjük. Klinikai mérésekkel kimutatták, hogy a rendszeresen meditálóknál megvastagodik az ún. prefrontális lebeny kérgi területe.  
» Részletek

Gyászhír

Prof. dr. Török Szilveszter (1931. 04. 22. - 2018. 02. 12.), a hazai természetgyógyászat doyenje hosszan tartó betegség után 2018. február 12-én, életének 87. évében elhunyt. Temetése a Szent Gellért Urnatemetőben (Kelenföldi Plébániatemplom) lesz 2018. március ...
» Részletek

Pöttyös Panni a gyerekekért

Szepes Mária Pöttyös Panni könyvein generációk sora nőtt fel. E mesék  legalább olyan népszerűségnek örvendenek a gyerekek és felnőttek körében, mint nagyregényei, mágia-sorozata vagy tanulmánykötetei a spirituális témák iránt érdeklődő ...
» Részletek

Száraz szemek és szemhéjperem-irritáció

Aki hajlamos a száraz szem szindrómára és a szemhéj peremének irritációjára, gyulladására, annak panaszai főként a téli fűtési szezonban súlyosbodnak. Sokszor a szemszárazság „csupán” a szemhéjperem idült gyulladásának ...
» Részletek

A vízivás védi gyermekeinket az elhízástól

A víz nem csak egészséges, de "kalóriafékező" is - állapította meg a Bonni Egyetem Gyermekétkeztetési Kutatóintézetének háromezer 7-9 éves gyermek körében elvégzett klinikai felmérése.  
» Részletek

Vészeljük át vidáman a telet!

Nátha, köhögés és rekedtség ellen a természetgyógyászat hatékony, ugyanakkor ártalmatlan gyógyszereket tud nyújtani. Ezek segítségével elkerülhetjük az antibiotikumok és az aszpirin adását is. Fontos azonban a test öntisztulását is ...
» Részletek

Citrommal sakkban tartható a köszvény

Aki gondoskodik a bőséges C-vitamin-bevitelről, szervezetében csökkentheti a húgysavszintet, amivel mérséklődik a köszvény kialakulásának veszélye is.  
» Részletek

Közelgő események

EseményMikor?Hol?
NE KÉRDEZD, KI VOLTAM... - AVAGY VOLT EGYSZER EGY 20. SZÁZAD - SZEPES MÁRIA ÉLETE2018. 03. 19 19:00 — 2018. 03. 19 22:00Budapest
Harlem Globetrotters Show2018. 04. 10 19:00Budapest Papp László Sportaréna

Aktuális lapszámunk:
2018. március

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.