Álomfejtés

A hozzám tartozó kislány

Forgóajtó-álomfejtés


Egy uszodában vagyok két kolléganőmmel, akik nem látják, hogy a barátom is mellettem van. Szerelemről és szexről beszélgetünk, de engem zavar az ő felületességük. Próbálom kifejteni az orgazmusról, a férfierőről való tapasztalataimat, de látszólag őket az egyesülés nem érdekli. A medence végénél lévő üvegfal mögött egy pár szeretkezik, de, miként a szavaimat nem értik, így amit én látok, ők nem látják. A pár észrevesz engem, nem zavartatják magukat. Sőt, mintha kissé nekem demonstrálnának. Átmegyek egy másik medencéhez, ahol egy kislány fürdik. Hozzám tartozik, de nem a gyerekem. Lehajolok hozzá, hogy kivegyem a vízből, de ő még nem akar kijönni. Így mellé telepszem. Amikor látja, hogy nem erőszakoskodom vele, enged az ellenállása. Átkarolja a nyakamat és kiszállunk a vízből. Nagyon édes kislány, elég pici, bár már tud beszélni. Jövünk-megyünk, beszélgetünk, meghitt a kapcsolatunk és én is nagyon türelmes vagyok vele. Lóg rajtam, mint egy kismajom, a kezemben mindenféle cuccok, de semmi nem zavarja kapcsolatunkat. Bebugyolálom egy törülközőbe kis nedves testét, és boldog-büszkén ölelem magamhoz. Ügyesen csimpaszkodik, csacsog, nem nyafog, folyamatosan kérdezősködik.

 

Látom magunkat kívülről, és átvillan az agyamon, hogy a valóságban nem vagyok ennyire türelmes és nincs is gyerekem.

 

Majd egy bioboltba megyünk a lányokkal, ahol én már jártam. Egy ismerős gombnyomással bejutunk. Az egyik lány szól, hogy gyűrűk is vannak, talán karneolgyűrűk is, tudják, hogy azt szeretem. De amit találok, az kék, és amikor felveszem, látom, teljesen deformált. Ki akarom cserélni, és attól is ideges vagyok, hogy úgy érzem, máshol kellene lennem.

 

Ezután egy réten tornaórát tartok, valakit helyettesítek. De nem tetszik nekik az órám. Próbálom meggyőzni őket, miért kell így csinálni a gyakorlatokat, de mindenki abbahagyja, hőbörög. Kifejezetten utálatosak velem. Távolról gyerekkori barátnőmet látom magabiztosan feszíteni. Ez csak fokozza kínomat. Az órának vége. Valaki odajön, kérdezne valamit. De hiába örülnék, hogy legalább egy embert érdekel a dolog, valósággal kizavarnak és így nem tudunk szót váltani.

 

Vegyes érzésekkel ébredek.

 

 

Kedves Ruth!

 

Hát elég kavalkádos álom! Nem igaz? Nehezen áll össze a fejemben ez a néhány részlet. Legnagyobb hatással a kislány volt rám, akinek a kis vizes testét nagyon jó volt magamhoz ölelni. De a többi részlet: a gyűrű a bioboltban és a sikertelen tornaóra nehezen illeszkedik a vonulatba.

 

Magamról annyit, hogy 30 éves vagyok, aerobikedző. Főiskolára járok. Szabadúszó és szabad ember vagyok. Ez a kapcsolat – azaz a férfi, aki szerepel az álomban – igen friss, mindössze egy hónapos. Az is bizonyos, hogy nem lesz túl hosszú életű. Ezt a civakodások jelzik. Kezdetben úgy tűnt, hogy rokonlelkek vagyunk, hasonló az életfilozófiánk, tapasztalataink. De újabban nincs találkozás ürömcsepp nélkül: rengetegszer megbánt, ugyanakkor ő az állandóan megsértett, a begubózó fél. Most nincs szükségem ilyen hímestojás férfira. Én a férfiakban az erőt szeretem, nem azt, ha pátyolgatnom kell őket. Valószínűleg hibát követtünk el, amikor elkapkodtuk, elsiettük a kezdeti fázist, amikor csak közelednünk kellett volna. Ilyen aerobikórákat szerencsére a valóságban nem tartok. Nagyon is lendületes vagyok és szeretnek a klienseim.

 

Ha többet ki tud hámozni az álomból, szívesen publikációra bocsátom. Nem igazán állt össze az üzenet. Úgy érzem magam e sorok írása közben, mint a bioboltban, ahol nem igazán tudtam, mit keresek. Talán Ön tudja, mit keresek, mit jelent a karneolgyűrű. Válaszát „karneol” jeligére várom.

 

 

Kedves Karneol!

 

Egy rövid kapcsolat – sőt futó találkozás – is tartogathat fontos mondanivalót, bár a tartósabbakat, a házasságot szoktuk jelentősebbnek tartani. Az álom érdekesen veti fel a kérdéseket és adja meg a válaszokat mind a kapcsolat, mind az önmagunk elfogadása és elfogadtatása ügyében. Méghozzá egy komoly idői vonulatban a kisgyermekkortól kezdve az osztálytársakon, kolléganőkön keresztül a partnerig, óraadói munkakapcsolatig terjedő íven.

 

Az üvegfal, amely mögé csak az álmodó lát, sajátságosan jelzi az átlátszó gátat, amely elválasztja őt a kommunikációban, viselkedésben, olykor a tanításban is a másiktól, a többiektől. Az álom kezdetén a két kolléganő nem érti a szerelemről, szexről való eszmefuttatásait. A bioboltban viszont ők hívják fel a figyelmét arra, hogy itt gyűrűket is lehet vásárolni. Az eldeformálódó gyűrű valóban utalhat a némiképpen eldeformálódott kapcsolatra. Az üvegfal mögötti „demonstráció” természetesen az álmodó és párja.

 

Az emberek sokszor követnek el erőszakot saját magukon is, amikor belemennek kapcsolatokba kiéhezettség, magánytól való félelem vagy egyéb érdekek miatt. A boltban az érzés, hogy máshol kellene lennie, fontos utalás, meg kell találni, mi nincs a helyén. Valami helyettesítés mindenképpen van az életében, hiszen a tornaórát is más helyett tartja.

 

Viszont a kislánnyal való epizód – az álmodó belső gyermeke – azt a csodálatos illeszkedést mutatja, amely minden kapcsolat alfája és ómegája, akár gyerek/felnőtt, barát/barátnő, férfi/nő kapcsolatról van szó. Csodálatos illeszkedést, amelyben nincs erőszak, nincs türelmetlenség, neheztelés, szemrehányás, csak fantasztikus egymásrahangoltság. A kislány nem nyafog, az álmodó nem érzi nyűgnek a cipelést, málházást, beszélgetést, igazodást. Magához öleli a törülközőbe csavart vizes testét, és mindketten igazán boldogok.

 

Hát így lehet összefűzni az uszoda, a biobolt és mezei tornaóra epizódjait egy fonattá. Így nyújt rálátást egy álom az álmodó életmenetére – miként álomban látja magát a kislánnyal a karjában. A magabiztos barátnő, aki a végén felbukkan és a kínjait fokozza, ugyanazt a próbálkozást, megmérettetést mutatja, ami jelenlegi életének is fontos összetevője. Lelke mélyén egy határozott kislány él, aki pontosan tudja, mi esik neki jól és mi nem. A felszínen viszont néha olyan értetlen, mint a barátnői vagy tanítványai.

 

A karneolgyűrű gyönyörű, mély én-jelkép. Ama igazi énünk, amelynek a felismeréséről szól az életünk.

 

Olvasóink nevében is nagyon köszönöm az álmot, amelynek mélyértelmű üzeneteiből sokat tanulhatunk.

 

Üdvözlettel:

Ruth
IX. évfolyam 5. szám

Címkék: álomfejtés

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.