Álomfejtés

A kocsim és a kulcsa

Álomfejtés - forgóajtó   

  Költöztetem a barátomat, akivel közel két évet éltünk együtt. Bepakolunk a kocsimba, mert a költözés ezzel történik.

   

  Beülök, próbálom elindítani, de nem sikerül. A zár ugyanis beesett egy csőbe, és a kulcs  nem érte el. Kiveszem a zárat, megpróbálom visszailleszteni, de nem tudom megjavítani.  Át kell állnom a kocsival. Kiengedem a kéziféket, a kocsi elindul hátrafelé gyorsan és irányíthatatlanul.

   

  Nagy nehezen kikötök fék nélkül egy parkolóban. Valójában egy fodrászüzlet állít meg. Hatalmas üvegkirakata van, szerencsére nem törik be. A fodrászok félnek, kiabálnak, dühösek is. Én mentegetőzöm, hogy irányíthatatlan a kocsi, értsék meg.

   

  Ekkor a barátom benéz a kocsiba az anyósülésnél. Minden felszakad bennem. Kitör belőlem a zokogás: „Nélküled nem megy!”

   

   

  Kedves Ruth!

   

  Valóban egy keserves szakításon vagyok túl, illetve még nem egészen. Sok minden összeomlott bennem ennek kapcsán. Megingott az önismeretem, az emberismeretem, a  szerelembe vetett hitem, és az is, hogy én szerethető vagyok-e, vagy csak koldulom a szerelmet.

   

  Mindketten a harmincas éveinket tapossuk, az exem néhány évvel fiatalabb nálam. Hamar összeköltöztünk, azaz ő költözött hozzám. Én nyelvtanár vagyok, volt párom informatikus. De még nem alakult ki, hogy ezen belül mire akar specializálódni. Folyton tanul valamit, állandóan képezi magát, próbálkozgat, mint akit nem sürget az idő. Anyagilag nincs benne valami nagyratörő lendület. Biciklivel közlekedik, lakása nincs, valóban inkább srác, mint férfi. Én a magam őszinte és keresetlen módján néha ezt szóvá is tettem, ami őt nagyon sértette, bár ez nekem nem volt szándékom.

   

   

  Az álom megfejtését aktuális januári lapszámunkban olvashatják!

  Ruth
  XX. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.