Álomfejtés

Amy Adams - A lány, aki újra kitalálja magát

  Szé­pek és gazda­gok. Gazda­gok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevall­ják? Leta­gadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


   

  Ezekben a napokban Amy Adams helyében minden színésznő ideges mosollyal legyintene arra a kérdésre, hogy mennyire izgatja az Oscar. Ő azonban realista, és pontosan tudja, hogy Cate Blanchettel szemben esélye sincs. Tehát jó nagy mosolyra szalad a szája, hogy hál’ istennek a Golden Globe-on külön díjazták a drámát és a vígjátékot, ennek köszönhetően nem került versenybe Blanchettel, és a saját ágán megnyerte a díjat. Különben meg Blanchettről csak szuperlatívuszokban!

   

  Amy Adams az olasz Vincenzában született, ahol apukája az amerikai hadsereg katonájaként állomásoztatta a családot. Amy már nem is emlékszik, hogy 10 éves koráig hányszor költöztek, csak az maradt meg benne, hogy 24 éves fejjel jutott el először New Yorkba. Olyan fokon nem ismerte a szakmai játékszabályokat, hogy a pálya elején, ha úgy érezte, nem ő a jó választás a szerepre, gondolkodás nélkül kicsúszott a száján, miért nem hívják be Emily Bluntot vagy Zooey Dechanelt? És a mai napig csillogó szemmel emlegeti a példaképeit, Marion Cotillard-t és Meryl Streepet.

   

  Adams 11 éve él együtt a vőlegényével, aki színésznek indult, ma már inkább főállású apuka és festőművész. Csodálatos szimbiózis az ő párkapcsolatuk, a kislányuk már négyéves, de az esküvő nem téma. Nincs rá szükség, mondja Amy.

   

  A beszélgetés folytatását 2014. márciusi lapszámunkban olvashatják!

  Návai Anikó
  XX. évfolyam 4. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.