Álomfejtés

Csökken a fájdalom, mozgékonyabbá válnak az ízületek


 

Nehéz a mozdulat, az elindulás, erősödnek a fájdalmak. Nagyon sok ember tudja, mit jelent az ízületi gyulladás. Több formája van az arthritisnek. A leggyakoribb csontízületi gyulladás, amit ismerünk, degeneratív (azaz elfajult) ízületi betegség. Általában úgy gondolják, hogy ez a korral járó „elhasználódásnak” köszönhető, melyet a túlsúly vagy sérülés csak súlyosbít. A genetikus tényező csak az esetek kis hányadában az okozója. Az osteoarthritis jellemzője az ízületen belüli ízületi porc meghibásodása. Ez a gumiszerű anyag játszik szerepet a csontok közötti kitöltésben. Amikor az ízületi porc letörik, a kitöltő anyag eltűnik, így a csontok egymáson súrlódnak. Ez vezet a fájdalomhoz, gyulladáshoz és a mozgathatóság csökkenéséhez. Becslések szerint az USA 25 év feletti népességének 12%-ánál (1990-ben csaknem 21 millió embernél) az osteoarthritis klinikai jeleit és tüneteit lehetett kimutatni.

 

Az osteoarthritis lassan kialakuló betegség, melyet az ízületi porc folyamatos pusztulása, romlása és a subchondralis (ízületi porc alatti) csont elváltozásai jellemeznek. Idővel a proteoglikan vegyületek folyamatos lebomlása és az egyre nagyobb glukozaminglikan-veszteség az ízületi porc és a folyton megújuló új csont súrlódásához vezet az ízületen belül. Ez végül az ízületi funkciók romlásához vezet, melynek eredményeként az osteoarthritises betegeknél tipikusan jellegzetes fájdalmas tünetcsoport figyelhető meg. A különböző fokú ízületi gyulladások kialakulása másodlagosan jelentkezik az érintett személyeknél, a különböző gyulladásátvivő anyagok megnövekedett felszabadulása miatt. Az osteoarthritis a leggyakrabban a teherviselő ízületeket (térd és csípő), valamint a kéz ízületeit támadja meg

 

Ezeknél a betegeknél jó hatásfokkal lehet alkalmazni a glucosamintartalmú étrend-kiegészítőket. A glucosamin ugyanis felgyorsítja az ízületen belüli épülési folyamatokat, így a szervezet egyensúlya megmarad.

 

Azonban magyarországi előadásában dr. Paul Clay­ton, az Oxfordi Egyetem professzora arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az eljárás inkább káros az ízületi gyulladások másik formájánál, a reumaszerű arthritisnál. Ez autoimmun-betegség. Az autoimmun-betegségek olyan betegségek, melyek akkor bukkannak fel, amikor a test tévedésből (hibásan) megtámadja a saját immunrendszerét. Krónikus betegségről van szó, de az érintettek hosszú, tünetmentes időszakon is keresztülmehetnek.

 

Egyértelmű, hogy a sérült ízületi felületek, a reumatikus köszvényes fájdalmak mögött mind-mind gyulladásos folyamatok húzódnak meg. Amíg ezeket a gyulladásokat meg nem szüntetjük, addig szinte majdnem feleslegesen szedjük a glucosamintartalmú készítményeket. A gyulladásos szövetek ugyanis nem építik be a glucosamint a megfelelő mértékben. A hagyományos orvoslás úgynevezett nem szteroid gyulladáscsökkentőket alkalmaz kezelésként, ám ezekneknél nagyon erős mellékhatásokra is számítani kell. Különféle becslések eltérő mértékűen jelölik meg a gyógyszermellékhatás miatti halálozás mértékét, de az bizonyos, hogy ilyen terméket már vontak ki a piacról.

 

Dr. Paul Clayton és munkatársai hosszan kerestek egy olyan megoldást, ami mindkét betegség esetében segítséget jelenthet a betegeknek.

 

– Én már ismertem egy jó eljárást az ájurvedikus gyógyászattal és a kurkuminoidok modern gyógyszertanával kapcsolatban. A reumaszerű ízületi gyulladás immungyógyszertana egyformán jól volt karakterizálva, akárcsak a csontképződés biokémiája. Kollégáimmal történő sorozatos megbeszélések után a Royal College of General Practitionersben és a Royal Society Of Medicine-ben (mindkettő Londonban van) én integráltam ezt az ismeretalapot egy korrekt, egyenes irányú gyógyító táplálkozási készítménybe, amelyet arra jelöltek ki, hogy kezelje a fájdalmat és a gyulladást az ízületekben, amelyet a csont- vagy reumaszerű ízületi gyulladás okoz. Tudtuk, hogy ezen természetes vegyületek kombinációjának – amelyet mi Vioflexnek neveztünk – gyulladásellenes és fájdalomcsillapító tulajdonsága lesz, azonban nem tudtuk, hogy ez milyen hatékony lesz.

 

A Vioflex először elfojtja a gyulladást, majd azután a glucosamintartalma újraépíti a sérült területeket. Csökken a fájdalom, az ízületek mozgékonyabbá válnak. A betegek járóképessége, munkaképessége, életminősége számottevően javul. Nem is beszélve arról, hogy a reumatikus fájdalmakkal küszködőknek megszűnik az állandó fáradtságérzetük, hiszen a gyulladások már nem merítik le a szervezetük energiáját.

 

A Vioflex természetes lehetősége a gyógyszerezésnek. Három fázisban csillapítja az ízületi gyulladás fájdalmait.

 

1. fázis: A curcuminoidok természetes gyulladáscsökkentő hatású keverékek, melyek összetevői a kurkuma (sárga gyömbérgyökér) fűszerből származnak. Bizonyítottan jó az arthritis kezelésében, órákon belül csökkenteni tudják a fájdalmat és a gyulladást. A csont rongálódásának mértékét is csökkenti.

 

2. fázis: A Beta Sitosterol (fenyőolajból) és a D-vitamin meggátolja a kártékony autoimmun-reakciót, ennélfogva biztosítja a további jótékony gyulladáscsökkentő hatást.

 

3.fázis: A glucosamin világszerte ismert mint porcregenerálódást segítő szer a csontízületi gyulladás betegség esetén. Önmagában használva hatástalan a reumatikus arthritis esetében, de amint a gyulladást okozó „tűz” elzáródik (elfojtódik), a glucosamin gondoskodik a test blokkolásáról és a test újra tudja építeni a sérült ízületet. A Vioflex hidroklorid formában tartalmazza a glucosamint, hogy a legkisebbre csökkentse a mellékhatás kockázatát, mint pl. a gyomorrontás. A K-vitamin lényeges alkotóeleme a csont regenerálásának és mineralizálásának.

 

Az angol tapasztalatok alapján akut esetben 2x2 tabletta szedése javasolt. Ha bizonytalan az egészségügyi állapotát vagy a Vioflex összetevőit illetően, ajánlatos konzultálni orvossal, gyógyszerésszel. (x)


XIII. évfolyam 6. szám

Címkék: fájdalom, ízületek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.