Álomfejtés

Három macska

Forgóajtó - Álomfejtés 

Egy szép tavaszi napon késő délután az egész család kint volt a kertben. Teljes nyugalom volt.

Egyszer csak odajött hozzám három kölyök macska: egy fehér, egy fekete és egy cirmos. A fekete nagyon barátságos és játékos volt, a cirmos teljesen közömbös, a fehér pedig vad és barátságtalan. Nekem mégis a fehér tetszett. Elhatároztam, hogy a fehér cicát megtartom és fel akartam vinni a szobámba. Amint ezt átgondoltam, hirtelen beborult, dörgött, villámlott és esni kezdett az eső. Felmentem a szobámba és ott volt a fekete macska. Mivel én a fehéret akartam, kimentem apám műhelyébe, és amikor felnéztem a polcra, mindhárom macskát ott láttam. Megfogtam a fehéret, de akkor anyukám kiabálni kezdett velem, hogy ezek a macskák büdösek, koszosak, és egyiket sem tarthatom meg. Sírni kezdtem, felrohantam a szobámba, otthagytam anyukámat. Sokáig sírtam, majd elaludtam. Amikor felkeltem, kinéztem az ablakon, a macskák ott ültek és engem néztek.

 

 

Kedves Ruth!

 

Több dolog miatt emlékezetes nekem ez az álom. Azon a napon, amikor ezt láttam (szeptember 29-én), a horoszkópom azt írta, nagyon figyeljek az álmaimra. Meg aztán a valóságban is sírva feküdtem le, mert veszekedtem a szüleimmel. És mintegy másfél éve volt egy fehér macskám, és szó szerint imádtam. A szüleim viszont sokat szidtak miatta, ők gyűlölték. Aztán egyszer csak eltűnt. Azóta sem derült ki, hogyan. Nagyon nehezen hevertem ki. Legalább egy fél éven keresztül bánkódtam, sirattam, kerestem mindenfelé. Sokat jelentett nekem, mert barátaim helyett a barátom volt. Nem tudom, hogy a macskáknak milyen szerepük lehet az életemben, de bizonyára fontos. Gondolom, ezért álmodtam rögtön három macskáról is.

 

14 éves vagyok. Most már vannak barátaim is. Fontos lehet, hogy néhányan közülük sátánisták és engem is csábítgatnak. Én meg csábulnék is. Nem annyira a sátánizmus miatt, mint inkább azért, mert tetszik a stílusuk. Az, hogy mások, mint a többi ember, hogy nem olvadnak be a társadalomba, merészek, szókimondók.

 

A szüleim viszont nagyon vallásosan nevelnek. Azért gondoltam, hogy ezt megemlítem, mert a sátánisták jelképe a fehér macska. Nagyon szeretném tudni, mit jelent ez az álom. Van-e köze az itt leírtakhoz? Hatással lehet-e a későbbi életemre? Remélem, tud nekem segíteni.

 

Köszönettel: Tünde

 

 

Kedves Tünde!

 

Korához képest meglepően összeszedetten és lényeglátóan ír. És még ha csak a nagyon populáris sajtóból is keres útmutatást a horoszkópból, minden sorából érződik, hogy keresi az útmutatást, az irányultságot, a segítséget, a megértést. Méghozzá igen tág íven: a sátánizmustól a mély vallásosságig terjedően. Ehhez igazodóan remélem, érthető leszek.

 

Mindenekelőtt egy holisztikai gondolatot idéznék, azt, hogy a személyiségünk a test/lélek/szellem hármasságában működik, alakul ki. A három macska jelképezheti valamiképpen ezt a test-lélek-szellem hármasságot. Másképpen szólva az ösztöneinket, érzelmeinket, gondolatainkat.

 

Az álomban az állatok általában az ösztöneinket jelenítik meg. Mindenkinek van úgynevezett archetipális állata, amely az egyéniségét kifejezi, jelképezi. Lehet, hogy neked a macska ez. A macska kecses, kedves, dorombol, szereti, ha simogatják, ám igen öntörvényű. Hűsége egyáltalán nem olyan, mint a kutyáé például. És főleg nem szabad elfelejtenünk, hogy ragadozó. Jó kis karmaival sokszor megsebzi még a gazdáját is.

 

Fontos gyermekkorban, hogy legyen valamilyen kis állatunk, akit gondozunk. Mert miközben az állatokat megszelídítjük, törődünk velük, magunkat is megzabolázzuk. Ezért a vad és barátságtalan fehér cica azt a vadóc kislányt jeleníti meg, akit a szülei betörni, a barátai sátánizmusra csábítani igyekeznek.

 

Te most a lázadó korodat éled, akinek imponálnak az alternatívok, akik a társadalomba nem akarnak beilleszkedni. Sok közöttük a balhé-művész, a felfirkáló, az extravagáns.

 

A felnőttek nemcsak azért nem értik meg a fiatalokat sok esetben, mert korlátoltak, rosszindulatúak vagy nincs bennük empátia. A kommunikációban mind a két fél részt vesz, mint a két fél felelős azért, hogy a megértés, a közös nevező létrejön-e vagy nem.

 

Bár a szüleiddel tudnál ilyen nyílt és egyértelmű lenni, mint ebben a levélben, amelyet egy teljesen ismeretlen embernek írtál! Akkor civódás helyett igazi beszélgetés zajlana közöttetek és sírás helyett örömben lenne részed.

 

A kérdések is nagyon kiforrottak, amelyeket a levél végén felteszel.

 

– Nem tudtam, hogy a fehér macska a sátánisták jelképe. Én úgy tudtam, hogy a fordított kereszt. És mivel a kereszt az egyetemes ember jelképe, a fordított kereszt a feje tetejére fordított embert mutatja, aki lábaival néz az ég felé.

 

– A három macska a személyiség részeit jelenti, amelyeket egységben kell és lehet működtetni. Az a jó cselekedet, amely összefér az érzelmünkkel is és az értelmünkkel is. Vagyis a lelkiismeretünkkel. Ha nem, akkor jön a szégyen, a hazugság, a furdalás, a bűntudat.

 

Engedd, hogy a tiszta belső hangod megszólalhasson, amikor az irányt keresed az életedben.

 

– Nagyon is aktuális az álom, hiszen neked kell kimunkálnod azt az értékrendet, amely a te sorsodat megszabja majd.

– Ily módon lesz hatással a későbbi életedre is.

 

A végső kép mindent kifejez:

felébredsz, (!)

kinézel az ablakon

és a három macska téged néz.

 

Olvasóink nevében is nagyon köszönöm álmodat és leveledet. 

Üdvözlettel:  

Ruth
XIII. évfolyam 4. szám

Címkék: álomfejtés

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.