Álomfejtés

Szabadságra hangolva

Mindenki válasszon a személyiségének megfelelő pihenési lehetőséget nyáron

  Itt a július, és mást sem hallok, csak azt, hogy mindenki tervezi a külföldi nyaralását. Lassan már azt élem meg, hogy aki nem egy másik országban tölti a szabadságát, az kevesebb, mint a másik. Cikkemmel szeretném ezt a nyomást enyhíteni.


   

  A felnőttek és a gyerekek egyaránt várják a nyarat, a szabadságolások ideje beindult. A szabadság értéke nagy. Pszichológiai értelemben bizony a jóllétérzésünkhöz hozzátartozik a pihenés, másképpen fogalmazva meghatározza a szabadság minősége, hogy hogyan gondolkodunk magunkról, vagy akár azt is, hogyan állunk neki szeptemberben az őszi hónapoknak. Hihetetlennek tűnik, de a nyaralás megtervezésének élménye sokszor nagyobb örömmel jár, mint a visszaemlékezés, vagy magának az eseménynek az átélése. A nyaralás előtt a tervezés és a fantáziálás olyan örömforrás, ami pozitív módon képes befolyásolni elégedettségünket. Ez a felvetés olyannyira igaz, hogy az előbb említett fantáziatevékenység tud minket kiszakítani abból a gondolatvilágból, ami nem hagy kikapcsolni. Tehát a stresszforrás csökkenni fog.

   

   

  A luxus nélküli nyaralás is nyaralás

  Mindenki válasszon a személyiségének megfelelő pihenési lehetőséget nyáron, vagy annak a módját, ami őt képes ellazítani. De egy pillanatra álljunk meg: szeretném, ha mindenki legalább fejben sorra venné azt, ami igazán kikapcsolja. Arra kérem csak, hogy gondolkodjon. Tegye félre a luxusszállodákkal kapcsolatos fantáziáit, és gyűjtse össze mindazt, amit ‒ ha holnap nem kéne bemennie dolgozni ‒ szívesen tenne. Elárulom, hogy ezt a kis „játékot” én is megcsináltam.

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!

   


  XXIII. évfolyam 7. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.