Anti-aging

Harminc évvel meghosszabbítható az egészséges élet

Egyre biztosabb: lehet gondtalan az öregkor!

  Két olyan nagy nemzetközi konferenciát is tartottak augusztusban az Egyesült Államokban, melyeknek a témája az anti-aging, vagyis az öregedés elleni harc volt. San Diegóban rendezték a RAADfestet augusztus 9–13. között, ahol a világ minden részéből érkező tudósok és művészek hadat üzentek az öregedésnek. Las Vegasban pedig augusztus utolsó napjaiban orvosok részvételével tartottak anti-aging konferenciát, ahol többek között a TA65-tel és a telomeráz enzimmel kapcsolatos kutatásokról számoltak be.


   

  A halhatatlanság lehetőségéről is szó esett San Diegóban, ahol másodszor rendezték meg a RAADfestet ezer résztvevővel. A világ minden részéről meghívtak olyan tudósokat és művészeket, akik az emberiség haláltól való félelmét igyekeznek eloszlatni.

   

  Mérgezi magát az emberiség

  Mint a szervezők fogalmaztak: modern életünk toxicitása komoly veszélyt jelent az egészségünkre, de talán a legnagyobb toxicitás, mérgezés az, ami magától az embertől származik. És itt nem csak a kémiai méreganyagokról van szó, hanem a negatív gondolatokról és félelmekről is. A RAADfest egy új irányzat és mozgalom, ami az élet meghosszabbítását, saját jövőnk megteremtését tűzte ki célul – nem csak orvosi, hanem filozófiai és művészeti értelemben, továbbá az élet mindennapjaiban is. Ez az első mozgalom a világon, amely összefogja az élettartam növeléséért és a hosszan tartó minőségi életért dolgozó tudományágakat és irányzatokat, ideértve a transzhumanizmust – azt az irányzatot, amely a biotechnológia és más modern eljárások segítségével kiküszöbölhetőnek tartja a betegséget és a halált –, a krionikát – az emberi test lefagyasztására és későbbi újraélesztésére alkalmazott kísérleti orvosi eljárást –, a nanotechnológiát, a jövőkutatást, a regeneratív gyógyszereket, a pszichológiai és kulturális hatásokat, továbbá a művészeteket. Ezen területek csúcsszakértői tartottak előadásokat. Mindegyik terület dinamikusan fejlődik, egyre nagyobb médiafigyelem mellett. A RAADfest célja, hogy a különböző tudományágak és irányzatok összefogásával egy új, átfogó jövőbeliemberiségmodellt adjon, ami mindenki számára előnyös.

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin októberi lapszámában olvashatják!

   

  Sophia Wass de Czege – Zimber Szilvia
  XXIII. évfolyam 10. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.