Arcképcsarnok

Az energia embere – Interjú Majoros János Károly bioenergetikussal

  Aki természetgyógyászattal foglalkozik vagy olvassa lapunkat, az mindenképpen találkozott már Majoros János Károly nevével. Sokan csudabogárnak tartják, mások tisztelik tudásáért és elkötelezettségéért, és vannak, akik úgy gondolják, neki köszönhetik az egészségüket. Bár azt mondja, a bioenergetikus nem gyógyít, hanem harmonizál, csodával határos gyógyulások is kötődnek a nevéhez. A magyar természetgyógyászok rendszerváltás utáni első generációjához tartozó, radiesztéziával, bioenergetikával és sok minden mással foglalkozó szakembert ezúttal nem a szakmájáról, hanem önmagáról faggattuk.


   

  – Nem fogott kezet és nem is ül mellém, inkább a szobában sétálgat. Mondják, előfordul, hogy inkább lépcsőzik, de nem száll be bárkivel a liftbe. Előre kikötötte, hogy a családjáról ne is kérdezzem. Mi ennek az oka?

   

   – Félre ne értse, ez soha nem az adott személynek szól, és nem szeretnék udvariatlannak tűnni. Igyekszem vigyázni a magas energiaszintemre, amiért keményen megdolgoztam és megdolgozom mindennap, hiszen ez teszi lehetővé, hogy másoknak segítsek. Az emberek a kézfogás során és közel állva valójában mások étertestéből nyomelemeket kérnek, főleg cinket a nyirokból, szelént és jódot a pajzsmirigyből és krómot a hasnyálmirigyből. A kifinomult energiarendszerrel rendelkezők ezt érzik, és hátralépnek, ahogyan 100-150 éve még mindenki érezte ezt, és megtartotta a tiszteletteljes három lépés távolságot, nem nyomult be a másik személyes terébe. Az ortomolekuláris medicina szerint sok krónikus betegség ki sem alakulna, ha az emberek rendszeresen szednék a legfontosabb nyomelemeket és vitaminokat. A családtagjaimat sem szeretném kitenni annak, hogy a rájuk akár véletlenül gondoló olvasók energiát kérjenek tőlük, mint a tévében látható színészektől.

   

   

  – Mégis gyakran megy emberek közé, előadásokat tart, energiaszint-felmérést végez... olyankor csökken az energiaszintje?

   

  – Természetesen nem. A Fénykapcsolatban lévő személy energiáját szinte nem lehet „leszívni”, mert rögtön utántölti. Ezeket az eseményeket azért vállalom, hogy másoknak a szolgálatára lehessek. Felkészülök ezekre az alkalmakra, azt követően pedig dolgozom az esetlegesen kért nyomelemek tisztításán és feltöltésén. Mivel a meditációs finomenergiát a betegségekkel küzdők nem veszik, ezért sokkal hatékonyabban tudok segíteni a kristályok feltöltésével és átadásával, a telefonos és internetes tanácsadással. Korábban sokat tanítottam is, most már ritkábban vállalok tanítványt. Már csak azzal foglalkozom, akinek valamelyes gyakorlata van, lelkileg nyitott, és vegetáriánus.

   

   

  – Vizsgáztatni viszont még hívják, bioenergetikából és reflexológiából sokan vizsgáztak önnél.

   

  – Igen. Régebben sokkal többször, de néha még meghívnak. Csökken a vizsgákra jelentkezők száma. A vizsgáztatáshoz finom érzék, ráhangolódás, magas energiaszint szükséges. Éreznem kell a vizsgázót. De ugyanerre neki is szüksége van, mert akinek nem elég magas az energiaszintje, nem lehet jó gyógyító, sem jó bioenergetikus. Ezért azt is javasolni szoktam a vizsgázónak, hogy menjen el különböző autentikus beavatásokra, így növelje az energiaszintjét.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin márciusi lapszámában olvashatják!

  Zimber Szilvia
  XXIV. évfolyam 3. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.