Arcképcsarnok

Dr. Domján László - Az elme hatalma

Beszélgetés az agykontroll hazai apostolával

    Ajánlott cikkeink a témában:

Áttétes rákosok gyógyulásáról, végleg elmúló migrénről, meddőnek hitt nők anyává válásáról, távgyógyításról és hasonló csodálatos eredményekről számolnak be az agykontroll hívei. Dr. Domján Lászlót arról kérdeztük, elhihető-e a hihetetlen, és valóban elhatározás kérdése-e a boldogság.


- Ön mindig összeszedett, kiegyensúlyozott, soha nem látják fáradtnak, nyűgösnek. Semmi se bosszantja fel? Sosem haragszik?

 

- A bosszankodás, a harag fölösleges energiapazarlás. Persze nekem is vannak jobb és  gyengébb napjaim, de megtanultam, hogyan irányíthatom a komputeremet, az agyamat, és ettől fogva nem ő szab nekem irányt, hanem én neki. Erre bárki képessé válhat az agykontroll segítségével.

 

- Csodás gyógyulásokról, elképesztő változásokról számolnak be az agykontrollosok, a Hétköznapi csodák című könyv tele van csöppet sem hétköznapi csodával. De ön a tudomány embere, hogyan hihet a csodákban?

 

- Ha csodának azt nevezzük, ami ellentmond a természeti törvényeknek, akkor nincsenek csodák. De ha azt éljük meg csodaként, hogy egy asszony képes másfél év alatt négy centivel megnövelni a rövidebb lábát, hogy egy anyuka képes visszajönni a halál árnyékából a gyerekei kedvéért, vagy hogy egy áttétes daganatos beteg meggyógyul, akkor muszáj elhinnem, hogy ilyesmi megtörténhet, hiszen magam is tapasztalom.

 

- Van ezekre az esetekre tudományos magyarázat?

 

- Nagy részükre már van. Az orvostudomány viszonylag új ága a pszicho-neuro-immunológia, ami számtalan kísérlettel bizonyítja, hogy elménkkel  - főleg ellazult állapotban - hatni tudunk testünkre. A világ legrangosabb orvosi egyetemén, a Harvardon néhány éve már működik komplementer medicina fakultás - kiegészítő orvoslás tanszék -, ahol az agykontroll számos kulcselemét is oktatják. Ha megismerjük az elme működésének néhány törvényszerűségét, és elsajátítunk pár szimpla mentális technikát, akkor sikeresebben oldhatjuk meg problémáinkat.

 

- Ezt jelenti az agykontroll?

 

- Az agykontroll során kapcsolatot teremtünk agyunk tudatos és tudattalan része között, és megteremtjük a lehetőséget a kettő hatékonyabb kommunikációjára. A tanfolyam résztvevői mindig elhűlnek, amikor elárulom, milyen a tudattalan kapacitása a tudatos elme kapacitásához képest. A tudatos elménk kétezer bit/másodperc adatkezelésre képes. Mit tippel, milyen szám ez a tudatalatti esetén?

 

- Tízszer, százszor több?

 

- 400 milliárd bit/másodperc! Tehát kétmilliószor több! Meglepő-e, hogy ez az óriási kapacitású „komputer” jóval alkalmasabb a problémamegoldásra?

 

- Azt csaknem mindenki tapasztalta már a hétköznapi életében, hogy ha valamire nagyon vágyik, és többször elképzeli, milyen lesz, ha megkapja, egyszer csak lehetősége adódik rá valami módon. Ön azt állítja, hogy ez nem véletlen, nem is szellemlények vagy Isten műve, hanem tudományosan magyarázható biofizikai jelenség?

 

- Inkább csak azt állítom, hogy létező jelenség. A hogyanját nem ismerem, csak sejtem. Carl Jung beszél a szinkronicitásról, véletlennek tűnő egybeesésekről. Mi mentálisan generált szerencsés „véletleneket” tudunk előidézni, és ez tény. Ehhez főleg izzó vágy, erős hit és kitartó programozás szükséges. Szép példa erre gyerekagykontroll-oktató kollégám, Topáné Illés Ildikó esete, akinél bő öt éve gyerekfejméretű, a májba már áttéteket adó, kissejtes tüdőrákot találtak. Az onkológus közölte vele és családjával, hogy sajnos menthetetlen. Agykontrollal és orvosi kezeléssel mégis meggyógyult! Tanulságos és a daganatos betegeknek erőt adó története megtekinthető az interneten, a YouTube videómegosztón. A betegeknek azt tanácsolom, minél többször képzeljék el magukat gyógyultnak, örömmel, mintha ezt az állapotot már el is érték volna; s napközben mondogassák számtalanszor: „Napról napra jobban vagyok, meggyógyul a testem, lelkem.”

 

- Azt gondolná az ember, most, hogy ezt ilyen szépen elmagyarázta, már nincs is szükség négynapos agykontrolltanfolyamra, hiszen tudjuk, amit tudnunk kell.

 

- A tanfolyamra azért van szükség, mert ott elsajátíthatók és megérthetők a mentális technikák, amiknek a segítségével azután önállóan is boldogulhatunk, és nem utolsósorban megerősítjük a vágyat, a hitet és az elvárást, a gondolat teremtő erejének három alappillérét.

 

- Hogyan lehet több száz emberrel egyszerre foglalkozni, valamennyiükre figyelni?

 

- A tanfolyamon a lényeg minden egyes emberben belül zajlik. Ám az energiáik összeadódnak, s így rendkívül hasznos energetikai és csoportdinamikai hatás is létrejön, ami támogatja a tanulás folyamatát. A negyedik nap délutánján pedig minden résztvevő átéli az intuíció döbbenetes élményét, ami rendkívüli mértékben megerősíti az elméje erejébe vetett hitét.

 

 

- Ön az öngyógyítást tartja az agykontroll legfontosabb eredményének, de az olyan „mellékhatások” sem elhanyagolhatók, mint hogy javul a memória, a kedélyállapot, sikerül megtalálni elveszettnek hitt dolgokat, vagy hogy az elmetükre- technikával segíthetjük  céljaink elérését.

 

- Én orvos vagyok, számomra az a legfontosabb, hogy a beteg emberek hihetetlen öngyógyító energiákat képesek mozgósítani, és ezáltal megtöbbszörözik orvosuk erőfeszítésének eredményeit. De végeztünk egy felmérést: 1350 embert kérdeztünk ki, és kiderült: két és fél évvel a tanfolyam elvégzése után átlagosan 55,1 százalékkal ritkábban szorultak orvosi kezelésre, 62 százalékkal kevesebb gyógyszert kellett bevenniük, általános egészségi állapotuk a saját szubjektív értékelésük szerint 57 százalékosról 84 százalékosra, energiaszintjük 50 százalékosról 85 százalékosra, hangulatuk pedig 48 százalékosról 88 százalékosra javult.

 

- Engedjen meg végezetül egy személyes kérdést. Az ön életét hogyan változtatta meg az agykontroll?

 

- Nehéz megmondani, hol tartanék, ha nem találkozom ezzel a módszerrel. Abban az időben teli voltam haraggal és keserűséggel amiatt, hogy a feleségem egyik napról a másikra elhagyott. Az agykontroll segítségével, azt hiszem, sikerült azt is megértenem, hogy mi miért történt, és eljutottam a megértésen át a megbocsátásig. Hiszem, hogy minden nehézség egyúttal a tanulás lehetőségét is kínálja, s hogy földi életünk célja nem más, mint a folyamatos lelki fejlődés. Az egész életemet megváltoztatta az agykontroll. Ma napról napra valóban egyre jobban érzem magam, és ezt bárki más is elérheti. Döntés kérdése.

 

Hihetetlen, de igaz

Gabriella egyik lába rövidebb volt a másiknál. Másfél év rendszeres programozás során négy centimétert nőtt a rövidebb lába. „A csont folyamatosan átépül. Ellazult tudatállapotban hozzáférhetőbbé vált a tudatalatti, s azon keresztül Gabi fölerősítette a csontépítő biológiai folyamatot” - magyarázza a történteket dr. Domján László.

 

Csillag Erika, aki három kislányt nevelt, pajzsmirigyrákban szenvedett. Az egyik legjobb hazai sebész operálta, aki sajnálattal állapította meg: minden kivett szövetben ráksejtek vannak. Erika kemoterápiát nem fogadott el, csak sugárkezelést, s ekkor sajátította el az agykontrollt. Teljesen meggyógyult, azóta életet adott egy kisfiúnak.

 

Az őcsényi Károly Ibolya szívműtétre volt előjegyezve szívkoszorúér-elmeszesedés miatt. Három hónapon át naponta háromszor ellazult (alfa) állapotban elképzelte, hogy kis manók masíroznak be az ereibe, és kefével takarítják le az ér falát. Egyre jobban érezte magát, és amikor jelentkezett műtétre, megállapították: tiszta a koszorúere, nincs szükség műtétre.

 

Domokos Gabriella sok beteg ember életét mentette meg azzal, hogy  meg tudta mondani, milyen ritka betegségben szenvednek. Egy alkalommal a frissen műtött betegről megmondta, hogy a hasában felejtették a törlőkendőt, és bár nem akartak hinni neki, ez igaznak bizonyult.

 

Dr. Domján László 1953-ban született Budapesten, egy hétgyermekes család hatodik gyermekeként. 1977-ben szerzett orvosi diplomát. Először belgyógyászként, majd reumatológusként dolgozott. 1990-ben az orvostudomány kandidátusa lett.

 

1989-ben találkozott az agykontroll nevű problémamegoldó módszerrel. Genfben végezte el az agykontrolltanfolyamot. 1990-ben lefordította José Silva és Philip Miele Agykontroll című könyvét, és magánkiadásban megjelentette. Vitray Tamás tévéműsora révén gyorsan országosan ismert lett a kötet és a módszer. 1990 óta több mint kétszázezer ember végezte el az agykontroll elnevezésű, négynapos stresszkezelő és elmefejlesztő kurzust, ami ma már pedagógusok és egészségügyi szakdolgozók számára akkreditált továbbképzés. Papok, lelkészek, rabbik, szerzetesek, hitoktatók számára a kurzus ingyenes, diákok és nyugdíjasok számára kedvezményes. Aki a kurzust elvégezte, később bármikor, bármely országban kedvezményesen ismételhet. Vannak továbbképző és speciális tanfolyamok is. 1990 óta működik az Agykontroll Alapítvány, amely nehéz anyagi helyzetben élő, ám önmagukon segíteni akaró embereket támogat, hogy ők is elsajátíthassák az agykontroll módszerét. Domján László célja az, hogy az agykontroll révén fejlődéshez segítse az embereket, és a tudatosságszint növelése révén előmozdítsa Magyarország és a világ jobbá válását.

Zimber Szilvia
XVII. évfolyam 5. szám

Címkék: agykontroll, Dr. Domján László

    Ajánlott cikkeink a témában:

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.