Arcképcsarnok

Egyre jobban és jobban...

Interjú dr. Domján Lászlóval, az agykontroll hazai elterjesztőjével

  Huszonnyolc éve, hogy dr. Domján László belgyógyász-reumatológus a bátyjával és a sógornőjével lefordította a Silva agykontrollmódszerről szóló könyvet magyar nyelvre, és 30 ezer példányban kinyomtatta. Azóta becslések szerint 240 ezren végezték el az agykontrolltanfolyamot, és ma már alig van olyan, aki ne hallott volna a módszerről. Dr. Domján László most nem tart tanfolyamokat, de ma is ő a módszer hazai szellemi atyja.   

  ‒ Hogy vagy?

   

  ‒ Egyre jobban.

   

  ‒ Dacára annak, hogy súlyos betegséggel, Parkinson-kórral küzdesz? Megdöbbentett, amikor erről olvastam.

   

  ‒ 2013 novemberében derült ki, hogy Parkinson-kórom van. Természetesen azonnal megkezdtem az agykontrollos programozást, és minden alternatív módszert bevetettem a gyógyulás érdekében. Idén március elsején elkezdtem szedni a gyógyszert, mert beláttam, hogy erre is szükség van. Eddigsem adtam fel, és most még keményebben dolgozom azért, hogy visszanyerjem az egészségem. Ha nem kapom meg ezt a kegyelmet, akkor békével elfogadom a sorsom.

   

  ‒ Azt tanítod, hogy a betegség mindig üzenet, tanítás. Számodra mit tanít?

   

  ‒ A Parkinson-kór főleg a tanult emberek betegsége, azoké, akik nagy szellemi erőfeszítéseket tesznek. Huszonöt éven át keményen dolgoztam, és szinte minden hétvégén tanfolyamot tartottam. Arra figyelmeztetett ez a betegség, hogy ideje visszavenni a tempóból. Meg kell teremtenem az egyensúlyt az életemben. Ez a betegség azt jelenti, hogy csökken az agydopamintermelése. A dopamin többek közt az olajozott mozgásért felelős fő ingerületátvivő. Ahogyan a cukorbetegeknél azinzulin, úgy a Parkinson-kórban szenvedőknél a dopamin pótlására van szükség.

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!


  XXIII. évfolyam 7. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.