Arcképcsarnok

Interjú dr. Molnár Mariann homeopata gyermekorvossal

A félelem rossz tanácsadó, a stressz gyengíti az immunrendszert

   

  Dr. Molnár Mariann gyermekorvos a rendszerváltáskor az elsők között gyógyított homeopátiával Magyarországon – felnőtteket is. Ma már sokan, akik annak idején kisgyerekként érkeztek hozzá a szüleikkel, nála keresik a gyógyulást és a saját gyermekeiket is hozzá viszik. Híre szájról szájra terjed, egymásnak ajánlják és szeretik őt a betegek. Reggelenként eszébe jut, érdemes-e még mindig korán kelni, hiszen nyugdíjba mehetne – de aztán telefonálnak, jönnek a betegek sorban, és ő hihetetlen munkabírással, szeretettel foglalkozik velük.

   


   

   Mindent beárnyékol a világon a koronavírus-járvány, ön is hamarosan a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik. Hogyan védekezik a vírus ellen?

   

  – Egyénre szabottan étkezem, és ezt javaslom a betegeimnek is. Az én esetemben ez glutén- és cukormentes, szénhidrátban szegény táplálkozást jelent. Jókat eszünk ezzel együtt, magam főzök. Alkalmazzuk a homeopátiás megelőző módszereket, erősítjük az immunrendszerünket. Úgy gondolom, a félelem rossz tanácsadó, stresszt okoz, ami éppen hogy gyengíti az immunrendszert. Félelem nélkül, de minden szükséges óvintézkedést megtettünk.

   

  – A rendelést március 23-án felfüggesztette, mikor indította újra?

   

  – A homeopátia meglehetősen egyénre szabott, személyes módszer, ezért március 23-tól június 1-ig új beteget nem fogadtam, de folyamatosan rendeltem telefonon, annak ellenére, hogy közben felújítottuk a rendelőt. Ezt egy érdekes jelenség tette különben szükségessé: a járólapok feljöttek, egész kis dombocs - ka keletkezett belőlük, amit a férjem mindjárt el is nevezett „covidomb”-nak. A szakem - be rek nem találtak magyarázatot a jelenségre, mígnem egyikük azt mondta: hiányoztak a rendelőnek a betegek, méghozzá szó szerint: ők ugyanis korábban rendszeresen visszataposták a járólapokat. Ezen is túl vagyunk és jólesik, hogy a pácienseim alig várták a személyes találkozást. Kissé „színesítette” még az életemet, hogy június 2-ától minden magánorvosnak is jelentenie kell a betegeit az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, ez jelentősen növelte az adminisztrációt. Feledteti a nehézségeket, hogy tegnap például olyan anyuka jött el a két gyermekével, akit 25 éve az ő anyukája hozott el ide.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin augusztusi lapszámában olvashatják!

  Zimber Szilvia
  XXVI. évfolyam 8. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.