Arcképcsarnok

Képek felső sugallatra


   

  Csizmadiáné Klára, ahogy képeit szignózza, Claire, ezoterikus selyemfestő. Az ezotéria a művészetben nála azt jelenti, hogy a művek külső sugallatra, a felső világ segítségével készülnek és segítenek megtalálni lélekfeladatunkat a világban. Ez az, amit bizonyosan meg tud fogalmazni magáról, a többi már az említett felső világ sugallata, amit nem formál, hanem készen kap az, aki megérzi.

   

  Hosszas betegség után az agykontroll nyitott számára új világot. Akkor tanulta meg, hogy a földi élet átmeneti állapot, amelyben be kell járnunk a ránk szabott utat. Zibor Erika tenyérelemző, illetve Rákos Éva festőművésznő indították végül el a művészeti pályán. Aztán a lélek fontosságát felismerve a felsőbb világ segítségével már a földi nehézségeket is könnyebb volt legyőzni. A vonzódás a finom anyagokhoz megadta a műfaji formát, a selyemfestészetet. Nagyon sokat jelentettek számára Müller Péter gondolatai. Ezért ahol teheti, elmondja: Köszönet Müller Péternek, az égi üzenetek tanítójának, tolmácsolójának, hogy küzdelmes életem harmadik szakaszában azzá válhattam, amivé válnom kellett.

   

  Csizmadiáné Klára "Claire", ezoterikus selyemfestő

   

  Klára azt mondja, a képek meditatív állapotban készülnek, a színek és a témák változása a lelki fejlődés stációit is jelképezik. Meditálás közben sokat lehet fejlődni, és a képek a nézőkben is elindítják a lelki folyamatokat. Méghozzá mindenkiben azokat a rezgéseket, amelyek az adott személy sorsfeladatához visznek közelebb. Ezt igazolja, hogy más és más kép ragad meg mindenkit. Van, aki nem is tudja megmagyarázni, csak az első pillanatban megáll a kiállítás egyik képe előtt és tudja, neki ez a mű kell. Ez a művészet, intézhetnénk el röviden. De a befogadáshoz még a tudatos nyitottság sem feltétlenül szükséges – bár minden bizonnyal előnyös –, hiszen a műveket természetgyógyászok műszeresen is bemérték és igazolták pozitív kisugárzásukat.

   

   

  Nem véletlen, hogy egy Németországban rendezett agykutató konferencián is képviseltethette magát három művével. Ebből nyilvánvalóan következik, hogy nincs két egyforma kép. Mindegyik mű azt az egyszeri személyes információt hordozza, ami valakinél megteremti a test-lélek-szellem harmóniáját, biztosítja az életenergia szabad áramlását.

  -sz.z.l.-
  XI. évfolyam 5. szám

  Címkék: Csizmadiáné Klára, selyemfestés

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.