Arcképcsarnok

Pharma Nord: élen jár a minőségben

Egészségünk őre a jól megválasztott étrend-kiegészítő

  Szükség van-e étrend-kiegészítőkre egészséges táplálkozás mellett? Egyáltalán, mit értünk étrend-kiegészítőn: vitaminokat, vagy más dolgokat is? Lehet-e természetes, vagy mindenképp mesterséges anyagként kerül a szervezetünkbe? Ezekre a kérdésekre kerestünk választ, amikor dr. Sándor Edittel, a Pharma Nord magyarországi orvos-igazgatójával és Porzsolt Péterrel, a dán cég hazai menedzserével beszélgettünk.


   

   

  Természetgyógyász Magazin: – Ez nem egy reklámcikk, szóval tényleg kíváncsi vagyok arra, miért gondolják, hogy szükségünk van táplálékkiegészítőkre, és hogyan került egy orvos és egy marketingszakember egy étrend-kiegészítőkkel foglalkozó dán céghez. Doktornő, önnek gyönyörű hivatása van, gyermekgyógyász. Miért cserélte el az orvosi köpenyt?

   

  Dr. Sándor Edit: – Nem cseréltem el, hiszen ma is orvosi témájú előadásokat tartok, és szaktudásommal az egészségmegőrzést szolgálom. Hosszú évekig praktizáltam kórházban, majd egy német gyógyszergyártónál szereztem tapasztalatokat. Amikor 2000-ben a Pharma Nord elhatározta, hogy Magyarországra jön, egy cseh orvoskollégám hívott fel, aki részt vett a dán cég munkájának csehországi megindításában. Jó véleménnyel volt a cégről, én pedig kihívást láttam a feladatban. Abban az időben Magyarországon étrend-kiegészítőket jobbára csak a testépítők szedtek, mások legfeljebb néha egy-két vitamint. Nem nagyon foglalkoztak még itthon azzal, milyen nagy jelentősége van a szervezetünkben a nyomelemeknek és ásványi anyagoknak, hogy a C-vitaminon kívül, ami persze nagyon fontos, milyen sok másféle vitaminra is szükségünk van, és az ízületi fájdalmakkal is valahogy úgy voltak: csillapítani lehet, de az állapotot el kell fogadni. Szöget ütött a fejembe már rég: miért törődünk bele a hiányállapotok okozta tünetekbe?

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin májusi lapszámában olvashatják!

   

  -szilvi-
  XXIII. évfolyam 5. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.