Arcképcsarnok

Ugri Mihály - A lélek titkai

Beszélgetés a Kahi Healingről és a gyógyulási esélyekről

    Ajánlott cikkeink a témában:

Négydimenziós egységes gyógyítási koncepció, kapcsolatteremtés a belső hanggal, a félelemtől való  szabadulás – ezeket és hasonló dolgokat oktat Magyarországon egy osztrák, aki magyar. Michael J. Ugri édesapja csak magyarul volt hajlandó beszélni otthon, így hát fia is jól beszéli nyelvét, de kéri:  tegeződjünk, mert a magázódás nehezére esik.


Nehéz szavakkal kifejezni, mi történik • Érzések és energiák áramlása nyit ki új kapukat • Mindenkire másképpen hat

 

– Mi ez a Kahi Healing? Alig találtam róla valamit az interneten, és az is eléggé zavaros volt.

 

– Ha egy szóval akarod, akkor varázslatos érintés. Ha a részletekre vagy kíváncsi, kell jó néhány nap, hogy megértsd, hiszen ezért vannak a tanfolyamok. A lényeg, hogy ez a gyógyulás új lehetősége, amiben egyesülnek a keleti és a nyugati filozófiák és tudás. Bárki elsajátíthatja, és alkalmazhatja önmagán vagy másokon.

 

– Saját felelősségére persze, ahogyan ezt a jogi nyilatkozat tartalmazza.

 

– Ez egy kötelező jogi formula, ahogyan senki nem ígér gyógyulást, és az orvosi, természetgyógyászati diagnózis és kezelés mellőzésére sem biztatunk senkit, sőt. De tágabb értelemben is mindenki a saját felelősségére alkalmazza: a Kahi Healinggel ugyanis felelősséget vállal a saját gyógyulásáért, állapotáért. És éppen ez az, ami leginkább reményt ad a gyógyulásra! Egyébként a tapasztalatok önmagukért beszélnek.

 

– Kezdjük az elején! Voltaképpen ki vagy te?

 

– Például négy gyermek édesapja. Azután Kahi-Practitioner. Egy fickó, aki mindig újat szeretne, aki választ keres a kérdésekre, sőt aki meg is kapta a válaszait. Grazban születtem osztrák anyától és magyar apától, és mivel apám lusta volt nyelvet tanulni, anyám volt kénytelen megtanulni magyarul, otthon így beszéltünk. Katolikus nevelést kaptam. Sokféle dolgot kipróbáltam, kereskedtem, építettem multi level marketing hálózatot, nem éltünk rosszul. A kíváncsiság indított el a természetes gyógyító módszerek felé. Elkísértem a húgomat egy amerikai gyógyító előadására, és megdöbbenve hallottam a történetét, s tapasztaltam meg rendkívüli képességeit. A következő 15-20 évet tanulással töltöttem.

 

Hogyan ismerkedtél meg Tom Rietdorffal, a Kahi Healing megalapítójával?

 

– Tom is üzletember volt. Először az apja cégében dolgozott, aztán saját céget alapított, és be akarta bizonyítani, hogy jobb az apjánál. Tönkretette az apja cégét, azután a sajátját, eladósodott, értékesítési vezető lett. Amikor adóssága utolsó részletét is kifizette, másnap kórházba került, pajzsmiriggyel műtötték. Két évig gondolkodott, mi lehet a betegségek oka, és hogyan kaphatja vissza az egészségét. Ekkor hozott össze a sorsunk, összebarátkoztunk. Energetikus termékekkel akartunk foglalkozni, több mint százféle terméket össze is gyűjtöttünk. A termékek megvizsgálása során egyszer elvittem őt egy barátomhoz, Józsefhez, ahol különös dolog történt. Amikor búcsúztunk, József megölelte őt, és azt mondta: Tom, engedd el! Tom értetlenkedett, később boszszankodott, de József egyre hajtogatta: Tom, engedd el! Később Tom erről úgy számolt be, hogy a mellkasában gyűlt-gyűlt a harag gombóca, és egyszer csak kirobbant belőle. Megnyíltak a csatornái, hirtelen mindent érzett, látni kezdte az energiákat és információs mezőket. Először ő se tudta, mi ez, és mihez kezdjen vele. A következő években több mint ötven gyógyítási tanfolyamot és iskolát elvégzett, hogy fejlessze a képességeit. Gyógyító központot alapított Németországban. Egyszer csak felhívott Srí Lankáról: egy tanfolyamot tart, akarok-e részt venni rajta? Éppen akarhatok, mondtam. Miután jó barátságban voltunk, nála alhattam. A tanfolyam előtt két nappal kérdem tőle: Tom, hol a tanfolyam anyaga, mit fogsz tanítani? Még én se tudom, válaszolta, holnap kezdem megírni. Ő maga se tud számot adni arról pontosan, hogyan született a Kahi Healing. Egyszer csak megvolt. Valószínűleg most érett meg az emberiség arra, hogy megkapja ezt a spirituális gyógyulást.

 

– Hogyan tekint a Kahi Healing a betegségekre?

 

– A betegség a barátunk, üzenetet hozott nekünk. Mi magunk teremtettük, persze nem tudatosan, de felelősséget kell vállalnunk érte, hogy továbbléphessünk. A betegség egy rossz programozás eredménye is. Már pici korunkban megtanuljuk, hogy hibást kell keresni. Ki törte be az ablakot? Büntessük meg! Ez a program működik felnőttkorban is, csak persze sokkal kifinomultabban. A tudattalan hibást keres, és azt meg is bünteti. Az egyik leggyakoribb önbüntetés a betegség.

 

 

Hogyan veszi fel a Kahi Healing ez ellen a harcot?

 

– Sehogy! A harc csak újabb ellenállást szül, ezért nem jó módszer. Én inkább az elfogadást és a megértést javasolom. Az emberi test jó része az atommagok és elektronok közötti információs mezőből áll. Az auránk filterként működik: csak azt az információt engedi át, amire valóban szükségünk van, és csak azt vonzzuk be. A negatív érzelmek, mint például a félelem, tükörként mutatja, mi az, amit rendbe kéne tenni. S amikor ezt nem akarjuk megérteni, akkor kapunk egyre erősebb impulzust, végül súlyos, krónikus betegség formájában. Energiatestünk intelligens: ha egy problémára nem talál megoldást vagy az meghaladná aktuálisan az erejét, akkor egy tartályba elraktározza. Miután nem foglalkozunk ezzel, a tartály csak telik, telik, a végén kicsordul. Ekkor érezzük úgy érzelmileg vagy fizikailag, hogy baj van. Többnyire a 30-40 év körüliek „tartályai” kezdenek kiborulni, és ha sikerül időben kiüríteni, akkor következik be a csodásnak nevezett, spontán gyógyulás. Céltudatosan menjünk rá ezekre a tartályokra, mondta Tom keresetlen egyszerűséggel.

 

És ezt hogyan csináljátok? Látszólag nem csináltok semmit, csak a kezetekkel terelgetitek a pácienst.

 

– Nem mi terelgetjük, hanem a felsőbb erő a mi kezünk által. Mi valóban nem csinálunk semmit, csak engedjük, hogy a teremtésa teremtést tökéletessé tegye, meghatározott pontokon hatva a másikra.

 

– Mit jelent az, hogy négydimenziós egységes gyógyítási koncepció?

 

– A test, a szellem, a lélek és a tudat egységes kezelését. A Kahi Healing impulzust ad. Mi se tudjuk, mi történik és hogyan, csak figyelnünk szabad, és vigyázni a kezelés közben a páciensre. Valójában ő maga magát gyógyítja. Ezért nagyon fontos a Kahi Healingben a figyelem és az odaadás. Átengedem magam, és hagyom, hogy csak megtörténjenek a dolgok.

 

A kezelés szemre nem sokban különbözik az energiaadástól.

 

– Egészen másról van szó! Mi nem adunk semmit, csak olyan körülményeket teremtünk, amelyek között a gyógyulás bekövetkezhet, és többnyire be is következik.

 

– Mondanál néhány példát?

 

– Tom páciense volt egy szívműtétre váró férfi. Tartott a műtéttől, ezért Tom megkezelte. Amikor visszament az orvoshoz, az nem akarta elhinni, ami történt. Hogyan lehetséges, hogy már nincs szükség a műtétre? A szívsebész megismerkedett Tommal, és azóta először hozzá küldi a betegeit, mielőtt megműtené őket. 80 százalék elkerüli a műtétet! Erre képes az, ha a beteg visszaveszi, vállalja a felelősséget.

 

– Sokan szkeptikusak a hasonló módszerek iránt. Nem érzed rosszul magad, amikor tudod, hogy ezzel a módszerrel segíthetnél valakin, de az illető ezt nem akarja?

 

– Nem. Mi csak kísérjük a beteget, de ő választ, ő dönt. Ha a műtétet választja, a Kahi Healing segíthet abban, hogy jól végig tudja csinálni, ha a kemoterápia mellett dönt, javítani lehet a közérzetén. Ezek csak kiragadott példák, de tudható: a mi módszerünk erőssége a krónikus betegségek, a makacs, nehezen gyógyítható bajok. Gyakran azoknak tudunk segíteni, akiknél az orvos már nem tud továbblépni. A lélek hozzáállása a döntő, hiszen az jött le általunk a Földre, hogy tapasztalatokat szerezzen és kalandokban vehessen részt. A betegség is tapasztalás és érzelem.

 

– Akkor is ezt mondod, amikor valamelyik gyermeked lesz beteg?

 

– Szerencsére nem betegesek, de ha mégis van valami bajuk, akkor szívesen jönnek hozzám, és kérnek, hogy segítsek. Két nagyobb gyermekem már felnőtt, ha szükségük van valamire, hívnak, de ők is tudnak segíteni magukon. A harmadik gyermekem látja az energiákat, neki nem kell sokat magyaráznom. A legkisebb boldog egész nap, fülig ér a szája, élvezi az életet. Az élet különben tök egyszerű, csak szeretjük túlbonyolítani.

 

Ha jól értettem, a Kahi Healing eléggé fiatal módszer, alig több mint kétéves. Hogyan terjed?

 

– Akiknek szükségük van erre, azok megtalálnak. Akik megtapasztalták jótékony hatását önmagukon és másokon, azok beszélnek róla, felajánlják a segítségüket, elhívják ismerőseiket a tanfolyamainkra.

 

Mi történik ezeken a tanfolyamokon?

 

– Saját jegyzeteink vannak, beszélgetünk azokról a módszerekről és filozófiákról, amik a Kahi Healing alapjai, de legfőképpen a gyakorlatban elsajátítjuk ezt a módszert. Megtanulunk lazítani, a másikra figyelni, emelni a tudatosságunkat.

 

Milyen emberek jönnek hozzátok?

 

– Kétféle. Az egyik, aki nyitott az újra, keresi az alternatívákat, a lehetőségeket, mindent kipróbál és mindenre nyitott. A másik, aki már mindent kipróbált, kudarc érte kudarc után, és úgy kapaszkodik ebbe a lehetőségbe, mint utolsó szalmaszálba. Aki azt hiszi, hogy  már mindent tud és nincs mit tapasztalnia, az nem jön, de vele nincs is dolgunk. Ő még előtte áll mindannak a küzde lemnek, ami majd megérteti vele, hogy egy sokkal nagyobb világ részei vagyunk, mint azt az értelmünkkel el tudjuk képzelni, ugyanakkor bennünk van az egész világ.

 

 

– Olyan eset nem volt még, amikor a Kahi Healing rosszat tett? Hiszen itt többen is  beszámoltak arról, hogy a gyakorlat vagy gyógyítás során, nem tudom, hogyan  nevezzem, átvonultak az agyukon a félelmeik, szorongásaik, rémképeik.

 

– A Kahi Healing nem tud rosszat tenni. Az eredménye se azonnal tapasztalható  többnyire, minden folyamatnak idő kell. Mi nem harcolunk a betegség ellen, hanem azt kérdezzük tőle: betegség, mit szeretnél nekem mondani? Nem kell feltétlenül  intellektuális választ várnunk a kérdésre. Amikor a Kahi Healinggel gyógyul valaki, akkor egyszerűen átadja magát az érzéseinek, hagyja, hogy a rossz érzések is átfussanak rajta, és aztán elengedi őket. Azért nehéz beszélni a Kahi Healingről, mert nem a szavak és az értelem útján működik, hanem az érzelmek és információs mezők szintjén, amit nem  lehet szavakba önteni. Ki kell próbálni, és ha működik, érdemes alkalmazni, ha meg nem, keresni kell tovább.

 

Milyen érzés?

Akik megtapasztalták a Kahi Healinget, nehezen tudják kifejezni, mit éreznek, mit kaptak tőle. Néhányukat megkérdeztük.

 

Csaba: Eddig csináltam az életet, most megélem. Nekem ez a Kahi Healing.

 

Brigitta: Ebben nem kell hinnem, mégis működik. Már több olyan emberen segítettem, aki egyáltalán nem hitt a módszerben, de elfogadta, hogy megpróbáljuk.

 

Ilona: Átengedem magamon az energiát, és csak egyszerűen történnek a dolgok anélkül, hogy erőfeszítést kellene tennem.

 

Judit: Édesanyám orvos volt, bennem is nagy a segíteni vágyás. A Kahi Healinggel  megtehetem.

 

Katalin: Felgyorsította bennem a változási folyamatokat.

 

Írisz: Rengeteg egészségügyi problémám volt, saját magamat akartam rendbe tenni. Sikerült. Két perc alatt úgy érzem, mintha kicseréltek volna.

 

Erzsébet: Helyreáll a szervezet információs rendszere. Ez inkább dekoncentrációt igényel, ellazulást, nem pedig odafigyelést. Mindegy, mi a probléma, ha nem tudom, akkor is tudok segíteni.

 

Mária: Nehéz erről beszélni. Van, aki képeket lát, más érzéseket, vagy gondolatok jönnek látszólag összefüggéstelenül. Mindenki másképp éli meg, de mindenki arról számol be, hogy jó hatással van rá. Engem rendbe hozott.

 

Megtapasztalás

Az előadás után a Kahi Healing módszert gyakorlókhoz mehet egy-egy érdeklődő. Mihály meditációs zenét tesz fel, és azt kéri, mindenki maradjon csöndben. Az érdeklődőkközelébe párnát, babzsákot tesznek. Arra kérik őket, hunyják be a szemüket és lazuljanak el, álljanak kényelmesen. Ezután a Kahi Healing gyakorlók két kezüket a saját páciensük köré teszik, és lassan mozgatják nyitott tenyerüket. Egy-két perc múlva némely páciens hajladozni kezd, van, aki ráhuppan a babzsákra, van, aki egészen előregörnyed, leguggol. Mindenki óvja a saját páciensét. Van, aki néhány perc múlva  kinyitja a szemét és megköszöni a segítséget, van, akit több mint fél órán át kezelnek, miközben úgy tűnik, mintha nem lenne tudatánál.

 

E sorok írója Mihály kezére adja magát. Ő megkérdezi, van-e valami bajom, amivel dolgozzunk, mondom, nincs. Becsukom a szemem, ellazulok, a zene fölerősödik a fülemben. Gyengéd érintést érzek a derekamnál, kicsit előredőlök, aztán hajladozni kezdek. Néha úgy érzem, egészen erősen és határozottan tolnak valamelyik irányba, kifordulok lassan, majd a másik irányba csavarodom, hátraengedem a törzsem, de mielőtt hátradőlnék, egy erő visszatérít egyenes állásba. Elveszítem az idő- és térérzékemet, gondolatok és képek cikáznak át az agyamon, de később nem tudom felidézni őket, ahogy jönnek, úgy mennek is tovább. Furcsa kettősség lesz rajtam úrrá: miközben pontosan látom magam kívülről, és kissé nevetségesnek érzem, amit csinálok, azonközben úgy érzem, mintha lebegnék, szabadon szárnyal a szellemem, nagy-nagy melegség és szeretet áraszt el. Egyszer csak türelmetlenséget érzek, sürgetést a visszatérésre, kinyitom a szemem. Ott állok, mint a cövek, Mihály mosolyogva megölel, aztán a székre mutat: üljek le, pihenjek, készen vagyunk. Később azt mondja: nagyon könnyen ráhangolódtam, jó vevő vagyok, szabadon engedem magamon átáramlani az energiát. Könnyűnek érzem magam, elmúlt a fáradtságom, de a következő napokban nem érzek semmi különöset. Vagy csak nem veszem észre?

Zimber Szilvia
XVIII. évfolyam 4. szám

Címkék: Kahi Healing, Michael J. Ugri, Ugri Mihály

    Ajánlott cikkeink a témában:

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.