Arcképcsarnok

Will Smith: Ötvenévesen övé a világ

Világsztárok harmóniában

  Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy még sem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Még is mitől vannak egyensúlyban?


   

  Will Smith 50 éves lesz szeptember 25-én, és úgy érzi, hogy övé a világ. Mielőtt elutazott Budapestről (ahol Ang Lee rendezővel forgatta a Gemini Man c. filmet), sétált egyet a Lánchíd tetején és bemutatta új videóklipjének néhány taktusát. Pár nappal később pedig bejelentette, hogy egy népszerű fiatal amerikai self-help íróval könyvet ír, mert „túl sok mondanivalóm gyűlt össze”, és a legtöbbet ajánló kiadónak adja a memoárját, mely részben önéletrajzi regény. És közben a közösségi médiában – amit gyakran használ – bejelentette, hogy a születésnapját bungee jumpinggal ünnepli majd a Grand Canyonban, amit a YouTube rögzít videóra, és különben is, imádja a feleségét (Jada Pinkett Smith-t), akivel immár nemcsak házastársak, hanem életpartnerek – mivel életüknek több mint a felét együtt töltötték... Will Smith-szel az évek folyamán többször beszélgettünk. Íme a beszélgetések rezüméje. 

  ‒ Mintha megállt volna veled az idő. Pedig napokon belül 50 leszel.

   

   

  ‒ Minden színésznek az élettapasztalata a legfontosabb eszköztára. Nehéz úgy eljátszani egy figurát, hogy nem érted. Tehát, minél jobban megy velem az idő, annál több élettapasztalatom lesz, annál jobb színész vagyok – mert egyre autentikusabb tapasztalatokat tudok hasznosítani a játékomban. 2018-ban lesz 32 éve, hogy elkezdtem ezt a szakmát. 1986-ban adtam ki az első lemezemet. Egész más ember ül most veled szemben, mint aki itt ült volna ’86-ban, vagy akár a Függetlenség Napja c. filmem sajtónapján, 1996ban. Sokkal többet tudok nyújtani most a kamerának, és még annál is sokkal gazdagabbat és többet, mint amit egy sorozathős kíván. Sokkal merészebb figurákat akarok megformálni, és szellemileg sokkal veszélyesebb és kockázatosabb embereket, mint akik Will Smith-hez kötődtek az elmúlt 30 évben. 

   

   

   A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin szeptemberi lapszámában olvashatják!

  Návai Anikó
  XXIV. évfolyam 9. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. június

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.