Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. április havában


A mellékelt ábra a 2002. április 1-jei bolygóhelyzeteket mutatja. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

A hónap első napján a bolygók általában harmonikus kapcsolatban állnak egymással. Békésen, konfliktusmentesen kezdődhet ez az időszak, de ne feledkezzünk meg róla, hogy még a Kos havában vagyunk. A jegyen átvonuló Nap április első két harmadában sok energiát, lendületet kölcsönöz nekünk. Főleg a nyíltszívű, tüzes vérmérsékletű Oroszlán és a hevesen lelkesedő Nyilas szülötteknek.

 

A Vénusz éppen húsvéthétfőn, vagyis április 1-jén, az ekkor már érvényben lévő nyári időszámítás szerint reggel fél kilenc előtt lép át saját otthonába, a Bika jegyébe. Ezáltal fogékonyabbak leszünk a testi élvezetekre, a kényelemre és a művészi élmények befogadására. De sok esetben előtérbe kerülhet a birtoklási vágy és a biztonságra törekvés is. Az általános helyzet főként a Szűz és Bak jegyében születetteknek kedvez, míg a Vízöntő szülöttek úgy érezhetik, veszélyben van szabadságuk és függetlenségük.

 

Vannak bolygók, amelyek még évekig nem hagyják el az aktuális jegyet. A Plútó a Nyilasban, a Neptunusz és az Uránusz a Vízöntőben lelhető fel még hosszú ideig. Ez alapvető átalakulásokat mozgat világnézeti kérdésekben. Különösen a Vízöntő egyik uralkodója, az Uránusz szerepe jelentős az úgynevezett Vízöntő kori megnyilvánulásokért.

 

Április 10-én délelőtt negyed tizenkettőkor a Mars derékszöget zár be az Uránusszal. Akik a végső kényszerig ellenállnak a változásoknak, ebben az időben fokozott balesetveszélynek lesznek kitéve hevességük miatt. Itt az ideje, hogy önként változtassanak életükön, építő módon hasznosítsák energiáikat.

 

Néhány nappal később, 13-án két bolygó is jegyet vált. Előbb pár perccel dél előtt a Merkúr a Bika jegyébe lép be, majd este fél nyolckor a Mars éri el az Ikrek jegyét. Az információáramlás lelassul, de egyben alaposabb és következetesebb is lesz. Ezzel együtt fennáll a veszélye a dogmatikus, önfejű véleményalkotásnak. Központi téma lesz az anyagi és érzelmi biztonság.

 

A vélemények megfontoltsága nem jár együtt az átgondolt cselekedetekkel. Éppen ellenkezőleg, az emberek többsége kapkodni kezd, egyszerre több célra tör, emiatt szétforgácsolódik és ideges lesz. A könnyű ingerelhetőség és kapkodás különösen a Nyilas, a Szűz és a Halak szülötteinek jelenthet kellemetlen perceket. Sokkal könnyebben viselik el ezt az időszakot a Mérleg jegyében születettek.

 

Április 20-án, reggel 8 óra 21 perckor lép a Nap a Bika jegyébe, és ekkor kezdődik a Bika hava. A Nap egyre magasabbra emelkedik a mi féltekénk fölött, egyre több energiát vagyunk képesek begyűjteni. Itt az ideje, hogy magunkhoz vegyünk minden szépet és jót a megújuló természet gazdag tárházából. Már szedhetünk friss zöldséget salátának, és sok időt tölthetünk a szabadban, gyönyörködve a természet szépségében. A Bika hava a Szűz és Bak szülötteknek a legkedvezőbb, kevésbé előnyös az Oroszlán, Vízöntő és Skorpió havában születetteknek.

 

 

A Bika havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen a „gyertya”. Ez a pozíció különösen hatásos a teljes vérkeringésre. Ezen túl a fordított függőleges testhelyzet serkenti a nyaki mirigyek működését. A pajzsmirigy befolyásolásával segít elérnünk a normális testsúlyt is. Így szép karcsú alakkal vághatunk neki a közeledő nyárnak.

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 4. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.