Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. augusztus havában


 

A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket mutatja 2002. augusztus 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

Augusztus elején az Oroszlán jegyének heves tüzes jellegét erősíti, hogy szoros együttállásban látható itt a Nap és a Mars, de még a Merkúr is ebben a jegyben tartózkodik. Nagyvonalú, öntudatos gondolkodásra hajlamosít ez az időszak, ami különösen azoknak kedvező, akiknek horoszkópjában hangsúlyos szerepet játszik az Ikrek jegye. Ugyanakkor a dinamikus tettek gyakran valahogy célt tévesztenek, eredménytelenné válnak. Ennek az az oka, hogy a Mars–Nap páros szemben áll a Vízöntőben tartózkodó Neptunusszal.

 

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy elsején este fél hétkor a Jupiter is belép az Oroszlán jegyébe. Ez a bolygó gyermeki játékosságra, kreatív önkifejezésre, nagylelkűségre, melegszívűségre ösztönöz minket. De ideálisnak mutatja a pompát, a luxust, a méltóságteljességet és a fényt is. Összességében arra hajlamosítja az embereket, hogy igyekezzenek kikerülni az élet árnyékos oldalait és problémáit. Ez a hatás segíti a közszereplőket, illetve a drámai művészeket.

 

A Jupiter most kezdődő éve különösen kedvező lehet a Nyilas, Kos és Mérleg szülötteknek, míg kevesebb jóval kecsegteti a Bika és Skorpió szülötteket.

 

A hónap folyamán még továbbra is fennáll az Uránusz és a Szaturnusz harmonikus fényszöge. Mégis nehéz lesz ez az időszak a Skorpió szülötteknek, akikre nagy kihívások várhatnak, és bármibe kezdenek, azt tapasztalják, hogy kemény hatalmi harcokba, akadályokba ütköznek.

 

A Vénusz a Szűz jegyében kezdi a hónapot, a Szaturnusszal derékszögben. Ez a fényszög nem kedvez az emberi kapcsolatoknak. Túlságosan kritikussá válhatunk, könnyen felszínre törnek az önző érdekek és sokan akaratuk ellenére is számítóan viselkednek.

 

Augusztus 6-án délben a Merkúr is belép a Szűz jegyébe. Emiatt ösztönösen nagyobb figyelmet fordítunk minden tevékenységünkben az apró részletekre. Kritikusabbak leszünk és hajlamossá válunk a látszólag kis ügyek túlzott hangsúlyozására. Ennek a helyzetnek a Bak szülöttek lehetnek haszonélvezői, míg kevesebb jóra számíthatnak a Nyilas, Ikrek és Halak szülöttek.

 

A Vénusz és a Merkúr csupán 24 órát tölt együtt a Szűz jegyében, mivel 7-én délben előbbi megérkezik saját otthonába, a Mérleg jegyébe. Mivel ez a harmóniára törekvés és az emberi kapcsolatok jegye, ebben az időszakban mindannyiunkban erősebbé válik az igény az egyensúlyra, a békére, az igazságra és a boldogító társkapcsolatra. Augusztus 26-án éjjel tizenegykor a Merkúr is követi a Vénuszt a Mérleg jegyébe.

 

Ettől az időponttól a legtöbb ember öntudatlanul törekszik a választékosabb beszédre. Megpróbálunk finoman játszani a szavakkal, barátságosan, diplomatikusan kifejezni magunkat. Ugyanakkor nehezebbé válnak döntéseink, igyekszünk kerülni a konfliktusokat, véleményünket másokéhoz igazítjuk.

 

Augusztus 23-án, reggel 8 óra 17 perckor lép be a Nap a Szűz jegyébe és ekkor kezdődik a Szűz hava, más néven Boldogasszony hava. Ilyenkor mindannyian arra törekszünk, hogy magunkban és környezetünkben rendet teremtsünk. Szeretnénk mások számára nélkülözhetetlenné válni.

 

Azok az emberek, akiknek horoszkópjában hangsúlyos a Szűz, mindenre kritikusan és józanul tekintenek. Mindent megkérdőjeleznek, és csak azt fogadják el valóságnak, amit be tudnak bizonyítani maguknak. Mindennek az okát és hasznosságát kutatják.

 

Augusztus 29-én, délután negyed ötkor a Mars is belép a Szűz jegyébe. Ez kemény és energikus munkára hajlamosít. Tetteinket módszeresebben, előrelátóbban hajtjuk végre, kerüljük a haszontalan időpocsékolást. Ez azonban nehézséget jelent a Kos és Nyilas szülötteknek.

 

 

A Szűz havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható, felhúzott lábas fekvés. Tisztítja a szervezetet és egyéb jó hatásai mellett serkenti az emésztőrendszer működését is. A Szűz jegyéhez a bélrendszer és általában az emésztőszervek tartoznak.

 

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 8. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.