Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. február havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2002. február 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Nagy és erőteljes bolygóhalmozódással indul a hónap. A Vízöntőben egyszerre öt égitest tartózkodik, a Nap, a Merkúr, a Vénusz, az Uránusz és a Neptunusz. Ez a szokatlan eszmék és gondolatok ideje, amikor mindenki saját feje szerint próbálja megmenteni a világot. De éppen a sokféle elképzelés miatt lehet sok vita, egyenetlenség, összeütközés.

 

A halmozódás elsősorban a Skorpió, Bika és Oroszlán szülötteknek kedvezőtlen. A Skorpiónak munkahelyi, hivatásbeli, az Oroszlánnak emberi kapcsolati, a Bikának családi problémái adódhatnak. Ezzel szemben az Ikrek és Mérleg szülöttek sokat profitálhatnak a bolygók együttállásából.

 

A Vízöntőben lévő tömörülést ráadásul kedvezőtlenül befolyásolja a Rákban erős pozícióban lévő Jupiter is. A szerencse sok embert elkerül, nem sok sikerre számíthatnak a sziporkázó ötletek. Ezt ellensúlyozza a Szaturnusz pozitív hatása, ami a céltudatosságot és a koncentrálóképességet erősíti. Hasonlóképpen jól illeszkedik a bolygóhalmozódáshoz a Kos jegyében uralkodó helyzetben lévő Mars. Ez általában hatalmas mennyiségű energiát, küzdőképességet jelent.

 


A Vízöntő jele

 

Ám nem mindegy, hogy ezt az energiát hogyan használjuk fel. A legjobb, ha sok fizikai tevékenységet végzünk, sportolunk. Enélkül fellép az agresszió és az indulatosság veszélye.

 

Az általános képet befolyásolja a Merkúr vándorlása is. Amikor február negyedikén hajnalban visszatér néhány napra Bak jegyébe, akkor ezzel mérsékli a Vízöntő különcködéseit. Az élet helyzeteit racionálisan és hűvösen szemléljük. De február 13-án, este hét órakor ismét belép a Vízöntő jegyébe, amitől a gondolkodás szokatlanul ötletessé válik, felgyorsul. Növekszik a mozgékonyság, az utazási kedv, és ezzel egy időben élénkebbé válnak a társadalmi, politikai viták.

 

Február 18-án, 21 óra 14 perckor lép be a Nap a Halak jegyébe, ezzel kezdetét veszi a Halak hava. Ez a hónap arra ösztönöz minket, hogy legalább valamilyen szinten ráébredjünk minden létező dolog egységének tudatára, és felszínre hozzuk a bennünk mélyen létező valóságot. Ennek az esetek többségében kevés köze van hétköznapi céljainkhoz. Esetleg valami olyasmit érzünk, hogy feladatunk, missziónk van. A Halak hava nagyon kedvező a Rák és Skorpió szülötteknek, kevésbé előnyös az Ikrek és Oroszlán szülötteknek.

 

A Halak havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható ún. halfekvés.

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.