Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. január havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja, 2002. január 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Nap minden év kezdetén a Bak első dekanátusának végén áll. Ezúttal együttállásban a Vénusszal (ezen túl még a Merkúr is a Bakban időzik), ám szemben a Jupiterrel és 150 fokos nagyon diszharmonikus szögben a Szaturnusszal. A képletet a Halakban fellelhető Mars és a Nyilasban időző Plútó derékszöge egészíti ki. Ezek az igen feszült konstellációk általában megnehezítik a kreatív önkifejezést. Bár ez szinte mindenkit befolyásol, különösen az Oroszlán, a Kos és a Skorpió szülöttek érzik hátrányait.

 

Viszonylag kedvezően indul azonban az év a Bika és a Szűz jegyek szülötteinek. Január 3-án, huszonhárom óra előtt lép be a Merkúr a Vízöntőbe, és emiatt felgyorsul a gondolkodás, a kommunikáció, a külvilág észlelése. Igaz, a túl sok információ, ötlet nem kedvez a koncentrálóképességnek. Nem szívesen ülünk egy helyben, nem szívesen foglalkozunk hosszabb ideig egyetlen témával.

 


A Vízöntő jele

 

Január 9-én a Merkúr találkozik a Neptunusszal, ennek következtében a gondolkodást érzékenység, képzelgés teheti zavarossá. Nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek leszünk, de ennek okait inkább magunkban kell keresnünk, nem másokban. Bár sokan esnek téveszmék és illúziók fogságába, a művészi és ezoterikus hajlamú embereknek kedvezhet ez a konstelláció.

 

A fizikai energia a hónap második felében növekszik meg, azt követően, hogy 19-én, hajnali negyed egykor a Mars belép saját jegyébe, a Kosba. Ez az energia sajnos agresszivitás, indulatos kitörések formájában is jelentkezhet. Különösen a tüzes jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas) és a Skorpió szülötteinek érdemes megfontolniuk, mit tesznek, hogy ne erőszakolják rá másokra saját akaratukat.

 

Még ugyanezen a napon, reggel fél ötkor a Vénusz is jegyet vált és a Vízöntőbe érkezik. A társkapcsolatokban hangsúlyossá válik a barátság. Nagy beszélgetések, szórakoztató programok, esetleg internetes ismerkedések jellemzőek erre az időszakra.

 

A Nap belépései a jegyekbe 2002-ben

Vízöntő

január 20. 7 óra 03 perc  
Halak február 18. 21 óra 14 perc  
Kos március 20. 20 óra 17 perc  
Bika április 20. 8 óra 21 perc nyári idő szerint
Ikrek május 21. 7 óra 29 perc nyári idő szerint
Rák június 21. 15 óra 25 perc nyári idő szerint
Oroszlán július 23. 2 óra 15 perc nyári idő szerint
Szűz augusztus 23. 9 óra 17 perc nyári idő szerint
Mérleg szeptember 23. 6 óra 56 perc nyári idő szerint
Skorpió október 23. 15 óra 18 perc nyári idő szerint
Nyilas november 22. 12 óra 54 perc  
Bak dcember 21. 2 óra 15 perc  
       

A Vénuszt követve, egy nappal később, január 20-án, reggel 7 óra 3 perckor lép be a Nap a Vízöntő jegyébe és kezdődik el a Vízöntő hava. Ebben a hónapban a megújulás, a szokatlan keresése a legjellemzőbb. Szeretnénk megtörni a hétköznapok unalmát, gyakran éppen az ellenkezőjét tesszük annak, amit elvárnak tőlünk. A Nap először a Neptunusszal, majd az Uránusszal találkozik. Mindkét esemény felkavaró és zavaró, ugyanakkor segítheti az önkifejezést. Azt is figyelembe kell venni, hogy január 25-től az addig hátráló mozgást végző Jupiter és Szaturnusz ismét előrehalad. Ez a szellemi kiáradás és az anyagi biztonság növekedésének ideje. A Vízöntő hava általánosságban kedvező azoknak, akiknek horoszkópjában hangsúlyos az Ikrek, a Mérleg, a Nyilas vagy a Kos.

 

A Vízöntő havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható póz, ami nagymértékben erősíti a bokát és az alsó lábszárakat. Ezek a Vízöntőhöz tartozó testrészek. Az elrugaszkodás a talajtól meg a Vízöntő levegős jellegét hangsúlyozza.

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 1. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2019. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.