Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. július havában


A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket mutatja 2002. július 1-jén. Az égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

Július elején a szokásosnál több bolygó halad át a Rák jegyén. Nem csupán a Napot láthatjuk itt, hanem a Marsot és a Jupitert is.

 

E két utóbbi bolygó szorosan egymás mellett látszik az égbolton. Ez a konstelláció fokozza a Rák érzelmi jellegét, mindannyian érzékenyebbé válunk a szokásosnál. Főleg a Kos és Mérleg szülötteket zavarhatja, hogy tetteiket hangulataik irányítják. Kifejezetten jól érzik magukat azonban ebben a közegben a Halak és a Skorpió szülöttek.

 

Ugyancsak szorosan együtt áll, csak éppen az Ikrek jegyében a Merkúr és a Szaturnusz. A Plútó szembenállása ezzel a két bolygóval már enyhül, így csökkennek a tömegeket izgató feszültségek, csökken az agresszív megnyilvánulások száma. Amúgy is az intenzív életörömöt erősíti, hogy a hónap elején a Vénusz az Oroszlán jegyében tartózkodik.

 

Július 7-én déli negyed egykor a Merkúr is belép a Rák jegyébe, így még hangsúlyosabbá válik a hangulati, lelki jelleg. Gyakrabban gondolkodunk képekben, mint szavakban. Ez a bolygóhelyzet nagyon kedvező lehet a Halak és a Skorpió szülötteknek, míg kevésbé előnyös azoknak, akiknek horoszkópjában hangsúlyos a Kos. Ők hajlamossá válnak az erőszakos, indulatoktól fűtött beszédre.

 

Minden emberi kapcsolatunkban kritikusabbá és igényesebbé válunk július 10. után. Ezen a napon negyed órával éjfél előtt a Vénusz belép a Szűz jegyébe. Kritikai érzékünkkel együtt önkritikánk is erősödik, fegyelmezettebbek, felelősségteljesebbek, szorgalmasabbak és szerényebbek is leszünk. Jobban igényeljük a rendet és a tisztaságot is.

 

Ezzel ellentétben a mások fölötti uralkodásra válunk hajlamossá azt követően, hogy 13-án délután öt órakor a Mars belép az Oroszlán jegyébe.

 

Elképzeléseinket ebben az időszakban kitartóan és nagy léptekkel szeretnénk megvalósítani. A Marsot a Merkúr is követi 22-én hajnali háromnegyed egykor. Ennek hatására nagyvonalúbban kezdünk gondolkodni és tervezni. Nem foglalkozunk szívesen a részletekkel, de kreatívabbak és meggyőzőbbek leszünk, mint máskor.

 

Július 23-án, nyári időszámítás szerint hajnali 2 óra 15 perckor lép be a Nap saját jegyébe, az Oroszlánba. Ekkor kezdődik az Oroszlán hava. Ez az északi félteke legforróbb hónapja, a pihenés ideje. Akiknek horoszkópjában hangsúlyos az Oroszlán, azok általában úgy érzik, valami jelentős dologra születtek. Természetesnek érzik, hogy a Naphoz hasonlóan a középpontban legyenek, méltatást és elismerést gyűjtsenek be. Sok Oroszlán szerénynek tűnik, ha környezete nem értékeli kellően ezt a kívánságát, de szíve mélyén arra vágyik, hogy képességei napvilágra kerüljenek.

 

 

Az Oroszlán havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható póz.

 

Az Oroszlán testrésze a szív, a széttárt karú testhelyzet a nyíltszívűséget jelképezi.

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 7. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.