Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. június havában


A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket mutatja 2002. június 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

Az Ikrek hava, valamint a levegős jegyek túlsúlya nyitott, könnyed, információkkal, hírekkel, intellektuális eseményekkel teli időszakot jelez. A sokféleség, a nyüzsgés, a kommunikáció és a közlekedés a legjellemzőbb ilyenkor, de ehhez kapkodás, nyugtalanság és többféle tevékenység egyidejű végzése is társul. Ezeknek a napoknak a változatosság a lételeme, minden pillanat különbözik a másiktól. A gyors észjárású, jó üzleti érzékkel megáldott emberek kihasználhatják ezt, míg a lassúbb mozgású, megfontolt észjárású vagy érzékeny lelkű, érzelmes emberek kevésbé találják a helyüket.

 

A hónap elején a Neptunusz támogatja a Napot. Ez a konstelláció a Mérleg, Kos és Vízöntő szülötteknek kedvező, míg a Halak jegyének szülöttei kissé hátrányosabb helyzetben vannak.

 

Június 7-én reggel hétkor a Nap szemben áll a Plútóval, majd két nappal később a kora délutáni órákban éri el a Szaturnuszt. Az előbbi szögnél mindannyian hajlamossá válunk arra, hogy a magunk jobbítása helyett másokat próbáljunk meg átalakítani – de különösen jellemző ez a Szűz és Skorpió szülöttekre. A második konstellációnál ajánlatos összpontosítanunk, mert sokan érezhetik, hogy a munka és a kommunikáció terén akadályokba ütköznek.

 

Június 14-én este tíz órakor lép be a Vénusz az Oroszlán jegyébe, ami arra figyelmeztet minket, hogy itt az ideje a kikapcsolódásnak, pihenésnek. Ez az időszak ismét a Mérlegeknek kedvez, de előnyös a Kos és Nyilas szülötteknek is, míg valamivel hátrányosabb a Bak és Skorpió szülötteknek.

 

A nyári időszámítás szerint 15 óra 25 perckor lép be június 21-én a Nap a Rák jegyébe. Ez a nyári napforduló dátuma és a csillagászati nyár kezdete. A Rák havának kezdetével egyre rövidebbek lesznek a nappalok. Elmúlik a tavasz kirobbanása, erőteljes kiáradása, az élet rezgései fokozatosan belefolynak a nyár fokozódó melegébe.

 

A Rák szülötteinek természetes hajlamuk van a pihenésre és a lazításra, bár az önkifejezés különféle útjait mindig szorgosan keresik. A Nap belépése a Rák jegyébe összetűzéseket jelenthet a Kos szülöttek otthonában, míg a Mérleg figyelmét fokozatosan hivatásuk felé fordíthatja. A Bak szülöttek alárendelt szerepet kapnak a társkapcsolatokban, míg érzelmi téren ez az időszak kifejezetten kedvező a Halak és Skorpió szülötteknek.

 

Június 23-án, éjjel fél tizenkettőkor a Vénusz szembekerül a Neptunusszal, ami miatt hajlamosabbak vagyunk másokat idealizálni. Később kiábrándító lehet majd, ha kiderül az igazság.

 

Június 28-án, este hatkor a Merkúr kerül szembe a Plútóval, ami jó alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk tudatalattinkkal és tanulmányozzuk belső dimenzióinkat.

 

 

A Rák havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható úgynevezett tevetartás. Ez a póz segíti a Rák jegy befolyása alatt álló gyomor működését.

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 6. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.