Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. május havában


A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket mutatja, 2002. május 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

Ellentétes helyzeteket láthatunk a bolygótérképen május elején. Míg a Bika jegyében egyedül a Nap tartózkodik, addig az Ikrekben komoly bolygóhalmozódás van. Itt található a Merkúr, a Vénusz, a Mars és a Szaturnusz. Ennek következménye a kapcsolatok könnyed, kommunikatív, levegős jellege, amit tovább növel az Uránusz és a Neptunusz a Vízöntőből.

 

Ez a romantika és a szerelem ideje is, ha kimegyünk az érintetlen szabad természetbe, mindenfelé szemet gyönyörködtető látványban lehet részünk. Ebben az évben azonban, éppen az említett halmozódás következtében, a Bika jegyének hangsúlyai is eltolódnak az Ikrek jellegzetességei felé. Ez nagyon kedvező a Mérleg szülötteknek, akiknél alapvetően a Vénusz és a levegős jelleg dominál. Ők most könnyebben megtalálják a harmóniát az emberi kapcsolatokban, mint az előző évek hasonló időszakában. Ugyancsak kedvező időszak ez a Vízöntő szülötteknek, akiknek sok jó ötletük születik ezekben a napokban. Nem találják azonban a helyüket a Skorpió szülöttei, akik közül sokan társkapcsolati problémával küzdenek.

 

A Szaturnusz szembenállása a Plútóval kemény hatalmi harcokat jelez, amelyek elsősorban a hónap előrehaladtával erősödnek fel, ahogy a szembenállás egyre pontosabb lesz és fokozatosan nő a feszültség. Problémás lehet ez az időszak az Oroszlán és a Vízöntő szülötteknek egyaránt. Előbbiek életét különösen megnehezíti az első néhány napban, hogy a Neptunusz derékszögben támadja a Napot, ami félreértésekre, csalódásokra, csalásokra utal.

 

Ezek a hatások függetlenek a holdnaptárban jelzett kedvező és kedvezőtlen napoktól. A holdhatás a hangulatunkra és a kedélyállapotunkra vonatkozik, míg a bolygók szöge sokkal lényegesebb és hangsúlyosabb dolgokról szól.

 

Május 4-én reggel nyolc órakor a Mars eléri a Szaturnuszt az égen. Ezen a napon ajánlatos valamilyen fizikailag megterhelő, koncentrációt igénylő rutinmunkát, testedzést végezni. Ez az idő nem alkalmas kockázatos vállalkozások, kétes befektetések indítására. Öt nappal később, 9-én a Mars hajnali egykor pontosan szemben áll a Plútóval. A két bolygó oppozíciója általában sok energiát jelez. Sikereket érhetünk el, ha konstruktívan hasznosítjuk erőinket.

 

Május 20-án előbb a Nap derékszögbe kerül az Uránusszal, majd délután negyed négykor a Vénusz belép a Rák jegyébe. Előbbi arra int minket, hogy váratlan eseményekre kell felkészülnünk, talán az a legjobb, ha magunktól törjük meg a szokásos rutint, míg a Vénusz vándorlása miatt jobban kell figyelni az étkezésekre, mert könnyen jelentkezhetnek emésztési zavarok.

 

Május 21-én, 7 óra 29 perckor lép be a Nap az Ikrek jegyébe és kezdődik meg az Ikrek hava. Mindenkire hat ennek az időszaknak a nyugtalansága, sokfélesége, kötetlensége. Kíváncsiságunk, tudásvágyunk felélénkül, meg akarjuk érteni a világot. Mindig az újat és aktuálisat keressük, ráadásul erről szívesen beszélünk másokkal. Megpróbálunk minél több új ismeretre szert tenni, anélkül, hogy lekötnénk vagy korlátoznánk magunkat. Különösen az Ikrek, Vízöntő, Mérleg és Szűz szülöttekre vonatkoznak ezek a megállapítások.

 

Május 26-án lezárul egy hosszabb, csaknem egyéves folyamat, amikor reggel fél hét után 2001. augusztusa és novembere után harmadszor kerül pontosan szembe egymással a Szaturnusz és a Plútó. Világviszonylatban is fontos események játszódtak le ebben az időszakban, amelyek valamiképpen kapcsolatban voltak az erőszakkal, terrorral. Reméljük, hogy tényleg végérvényesen zárul le ez a folyamat.

 

 

Az Ikrek havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható oldalra hajlás. Mindkét oldalra azonos ideig kell kitartani a testhelyzetet. Kedvező hatása van, ha a karokat és a vállakat kívánjuk erősíteni.

Szendrey Júlia
VIII. évfolyam 5. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.