Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2002. március havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2002. március 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

 

Március 1-jén a Nap és a Vénusz a Halakban található. A Merkúr, az Uránusz és a Neptunusz a Vízöntőben, a Plútó a Nyilasban, a Szaturnusz az Ikrekben tartózkodik. A Jupiter a Rákban van, és a hónap kezdetétől halad előre az égen.

 

A hónap elején a leghangsúlyosabb jegy a Vízöntő. Új eszmék és gondolatok megszületésének időszakában vagyunk, amikor mindenki a saját elgondolása szerint próbálja megváltoztatni vagy megmenteni a világot. Ebből következően sok a vita, a félreértés egymás között. A látszólagos nyugalom mögött is indulatok, érdekellentétek feszülnek.

 

A Mars március 1-jén, 16 óra 11 perckor hagyja el saját otthonát, a Kos jegyét, és megy át a Bikába. A Mars a Bikában lassan, de kitartóan ösztönöz cselekvésre. Ám a lassan összegyűlő agresszió egyszer csak indulatosan tör a felszínre. A Bika jegyében a Mars ugyanakkor ösztönzést ad a kitartó és nagyon szorgalmas munkára. Az erőtartalékokat az értékek megszerzésére és megőrzésére mozgósítja. Sokan gondolják úgy, hogy a biztonságot a pénz nyújtja. Ez az időszak – különösen gazdasági ügyek tekintetében – kedvező a Szűz és a Bak jegy szülötteinek.

 

Március 8-án, hajnali 2 óra 27 perckor lép be a Vénusz a Kosba. A Vénusz, a szépség és a nőiesség jelképe e harcos jegyben nem érzi túl jól magát. A férfias égbolton inkább a küzdelem, a harsányság, a győzni akarás dominál. Összeütközések várhatók sok emberi kapcsolatban. A romantikus találkáknak, s főleg a szerelmes Rák szülötteknek nem kedvez a most kezdődő időszak. A kirándulást és szabadtéri sportokat kedvelő Nyilasok és Oroszlánok viszont elemükben érzik magukat.

 

Március 9-én, 11 óra 3 perckor a Merkúr eléri az Uránuszt. Felgyorsul a gondolkodás, a hirtelen ötletek és a villámgyors következtetések időszakát éljük. Az idegi feszültség és a nyugtalanság fokozott óvatosságot kíván a közutakon és a levegőben egyaránt.

 

Március 12-én, 0 óra 32 perckor lép be a Merkúr is a Halak jegyébe. Az emberek gondolkodását, cselekedetét sok érzelmi háttér színezi, motiválja. Kedvező ez az időszak művészi alkotások készítésére.

 

Március 20-án, 20 óra 17 perckor lép be a Nap a Kos jegyébe. Ekkor van a tavaszi napéjegyenlőség, ekkor kezdődik a Kos hava, a csillagászati tavasz. Mostantól kezdve hosszabbak a nappalok az éjszakáknál, és naponta négy perccel tovább is növekszenek egészen június 21-ig, a nyári napfordulóig. Most van a Fény emelkedésének, győzelmének az ideje. Ez az időszak leginkább az Oroszlán és a Nyilas szülötteknek kedvező, de az Ikreknek és a Vízöntőnek is tartogat kellemes élményeket.

 

A Kos havának kezdete kevésbé kedvező viszont a Rák és a Bak jegyek szülöttei számára.

 

A Rákot főleg a családi életben, a Bakot hivatali munkájában érik izgalmak.

 

A Mérleg szülöttek társkapcsolati problémákkal küszködhetnek.

 

Március 29-én, 15 óra 55 perckor a Merkúr is belép a Kos jegyébe. Felpezsdül a szellemi élet, a vitakedv, ám ez gyakran veszekedésbe torkollik. Emiatt veszélybe kerülnek az emberi kapcsolatok. Különösen a Bak és a Mérleg szülötteknek ajánlatos erre figyelni, akik bár gátlásosak, de – talán éppen ezért – hajlamosak túl élesen reagálni egy nézeteltérésben.

 

 

A Kos havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható nyújtózkodó, kitárulkozó póz, ami erősen megnyújtja az egész testet, önbizalmat, bátorságot sugall. Stílusosan utánozza a Kos jelét.

Szendrey Jutka
VIII. évfolyam 3. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.