Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. április havában


 

A mellékelt ábra a 2003. április 1-jei bolygóhelyzeteket mutatja. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Az idén viszonylag későn van a húsvét, hiszen a Hold csak a hónap első napján lép be a Kosba, azaz éri el a tavaszpontot. Ennek megfelelően az első tavaszi holdtölte csak a hónap közepén lesz, amikor a bolygó a Mérleg jegyében tartózkodik. Nagycsütörtökre alászáll a Skorpióba, a halál jelképes jegyébe, majd nagyszombaton a magasabb szellemiség jegyében, a Nyilasban látható. Feltámadás ünnepére (április 20.) a Nap is elhagyja a Kos jegyét, akkor lép be a Bikába.

 

Ám április elején a Nap, a Hold és a Merkúr egyaránt a Kosban van. Ehhez a konstellációhoz harmonikusan kapcsolódik a Plútó a Nyilasban és a Jupiter az Oroszlánban. Túlsúlyba kerül a kifelé ható, sugárzó tüzesség, ami cselekvésre, lelkesedésre buzdít mindenkit. Bár még nem múlt el minden feszültség, a Plútó–Szaturnusz és a Jupiter–Neptunusz szembenállás már nem olyan fenyegető, mint korábban volt.

 

Április 5-én, délután fél ötkor a Merkúr belép a Bika jegyébe, ami annyiban befolyásolja a lelkesedést, hogy cselekedeteink megfontoltabbá, lassabbá és gyakorlatiasabbá válnak. Az ekkor kezdődő hozzávetőlegesen két hónapos időszak különösen kedvező az olyan típusú üzleti vállalkozásoknak, amelyeknél sok múlik az alapos tervezésen. Különösen sokat profitálhatnak a bolygóállásból a Szűz és a Bak szülöttek, míg a Vízöntő gyermekei szívesen gyorsítanák a tempót.

 

Ahogy a húsvét kapcsán már említettük, április 20-án, a nyári időszámítás szerint 14 óra 3 perckor lép be a Nap a Bika jegyébe, és ezzel megkezdődik a Bika hava. Itt az ideje, hogy magunkhoz vegyünk minden szépet és jót a megújuló természet gazdag tárházából. Már szedhetünk friss zöldséget salátának, és sok időt tölthetünk a szabadban, gyönyörködve a természet szépségeiben. Ez az időszak a Szűz és Bak szülötteknek a legkedvezőbb, kevésbé jó az Oroszlán, Vízöntő és Skorpió szülötteknek.

 

A Bika jele

 

Április 21-én, este hat órakor lép be a Vénusz a Kos jegyébe, ami alaposan megváltoztathatja érzelmi életünket. Ez az időszak lelkes és heves érzelmi kapcsolatokra hajlamosít. Szenvedélyes barátságok, romantikus kalandok szövődhetnek. Különösen kedvező ez az időszak a Nyilas, Mérleg és Oroszlán szülötteknek, míg a Rák és Bak szülöttek kicsit gyorsnak találhatják az események menetét.

 

Április 22-én, hajnali fél kettőkor lép be a Mars a Vízöntőbe. Ezután megszaporodnak a küzdelmes viták, a gyors visszavágások,

 

illetve a szabadságvágy heves megnyilvánulásai. Komoly sérülések érhetik az Oroszlán és a Skorpió szülöttek önérzetét, ezzel szemben elemükben vannak a levegős

 

jegyek (Mérleg, Ikrek, Vízöntő) szülöttei. Utóbbiak vélhetően élvezik a szópárbajokat és  sziporkáznak bennük.

 

A Bika havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható gyertyatartás.

 

Ez serkenti a nyaki mirigyek működését, és a pajzsmirigy befolyásolásával segít elérnünk a normális testsúlyt.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 4. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.