Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. augusztus havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket mutatja 2003. augusztus 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Augusztus elejére, az Oroszlán havára jellemző a tüzes hevítettség, a lángolás, a nagyvonalú és öntudatos megnyilvánulás. Ez különösen azoknak kedvező időszak, akiknek horoszkópjában kiemelkedő szerepet játszik a Nyilas vagy a Kos. Most a Napon túl még a Vénusz és a Jupiter is az Oroszlánban állnak. Ráadásul a Nap szemben van a Neptunuszban tartózkodó Vízöntővel, ami heves, energikus, dinamikus cselekvésre hajlamosít. Csakhogy az ebből fakadó tettek valahogy célt tévesztenek, eredménytelenek lesznek.

 

Egy másik szembenállás, a Merkúr és az Uránusz között, váratlan bíráló és ítélkező megnyilvánulásokban törhet elő, különösen az Ikrek, Vízöntő és Szűz szülöttek körében. Ráadásul augusztus 6-án, délután három után néhány perccel a Merkúr a Marssal is szembekerül. Ingerlékenyebbek leszünk a megszokottnál, bár az sem zárható ki, hogy harcias személyeket vonzunk magunkhoz. Hasznunkra válik az alapos önvizsgálat, érdemes megkeresni, milyen elfojtott düh vagy frusztráció terheli lelkünket, testünket. Ha ezt tisztáztuk, már könnyebb továbblépni.

 

A Szűz jele

 

Augusztus 7-én, este fél hétkor a Vénusz kerül szembe a Neptunusszal, ami azzal jár, hogy hajlamosak leszünk másokat idealizálni. Legyünk óvatosak és tudatosítsuk magunkban, hogy mindannyian emberek vagyunk, akiknek hibái is vannak, így nem lesz annyira kiábrándító, ha már másképp látjuk környezetünket. Éppen ezért nem árt várni a tartós elkötelezettség megteremtésével egy ekkor induló kapcsolatban, bármennyire csodálatosnak is ígérkezik a szerelem.

 

Augusztus 13-án, hajnali negyed hatkor a Merkúr kvadrát fényszögbe kerül a Plútóval. Ez az időszak alkalmas az elmélyedésre, ha egyetlen tárgyra koncentrálunk, meglelhetjük a mögöttes tartalmakat. Ugyancsak érdemes befelé figyelnünk, hogy magunkat is jobban megismerjük. Ez a jóga, az asztrológia, a parapszichológia és a pszichológia tanulmányozásának ideje.

 

Augusztus 21-én, délben a Vénusz eléri a Jupitert, majd másnap délután fél kettő előtt néhány perccel belép a Szűz jegyébe. Mindenféle emberi kapcsolat szempontjából jó időszak ez, bár az első huszonnégy óra eltelte után figyelmünket már inkább a gyakorlati kérdések kötik le. Érdemes tisztázni és elsimítani fennálló nézeteltéréseinket szeretteinkkel. Minden energiánkat erre koncentrálhatjuk, mert a munka úgyis gördülékeny megy ebben az időszakban.

 

Augusztus 23-án, 15 óra 8 perckor lép be a Nap a Szűz jegyébe és ekkor kezdődik a Szűz, vagy miként sokan említik, a Boldogasszony hava. Az emberek ösztönösen arra törekszenek, hogy megteremtsék magukban és környezetükben a rendet. Akiknek horoszkópjában hangsúlyos a Szűz jegye, mindenre kritikusan és józanul tekintenek. Mindennek az okát és hasznosságát kutatják, mindent megkérdőjeleznek, és csak azt fogadják el valóságnak, amit maguknak be tudnak bizonyítani.

 

Augusztus 27-én, déli fél egykor a Jupiter is belép a szűz jegyébe. Olyan negyedéves időszak kezdődik ezzel, amelyben a legtöbb emberben felmerül az igény, hogy szívvel-lélekkel teljesítse feladatait és kötelezettségeit. Az ekkor kezdődő időszakban valószínűleg örömöt találunk munkánkban és készséggel többet is vállalunk, mint különben. Nem biztos, hogy ezért nyílt elismerésben részesülünk, de biztos, hogy személyes elégedettséget érzünk. Rájöhetünk, hogy a feladatok ilyen elvégzése felér egy jó meditációval.

 

A Szűz havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható felhúzott lábas fekvés. Ez tisztítja a szervezetet és egyéb jó hatásai mellett serkenti az emésztőrendszer működését is. A Szűz jegyéhez a bélrendszer és általában az emésztőapparátus tartozik.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 8. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.