Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. december havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók 2003. december 1-jei helyzetét mutatja. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük. Mivel a hónap elején a Napon túl a Merkúr és a Plútó is a Nyilasban tartózkodik, bőven adódik lehetőség a bölcsesség megszerzésére. Könnyebben lelkesedünk, sokféle tapasztalatot keresünk, és nyitottabbak vagyunk, mint bármikor máskor. Ez a lelkesedés, ha nem figyelünk, túllépheti a józan ész határait is, mert a Merkúr ezen a helyen nehezen képes támogatni a megfontoltságot.

 

Ugyanakkor a jegy ura, a Jupiter a Szűzben tartózkodik, aminek aprólékoskodással, elemezgetéssel teli közege idegen a Jupiter terjeszkedő hajlamától. A többi bolygó közül meglepő módon a Vénusz hajlamosít minket arra, hogy gyakorlati dolgokkal foglalkozzunk, míg a Mars hatása alatt inkább érzelmi indokokból cselekszünk, és energiánk hajlamos a szétfolyásra. Különösen, hogy a Marshoz hasonlóan vizes jegyben, a Rákban lévő Szaturnusz sem tudja fegyelmezni hangulati hullámzásainkat.

 

A Bak jele

 

December 2-án, este tíz órától egyre erősebb lesz a gyakorlati, logikus és célirányos cselekvés, mivel a Merkúr belép a Bak jegyébe. Érdemes kissé visszafogni személyes kapcsolatainkat a külvilággal, különösen azért, mert négy nappal később – Mikulás napján – délben a Vénusz szembekerül a Szaturnuszszal, és emiatt kedvünk sem lesz társas életet élni.

 

December 12-én, reggel fél hétkor éri el a Nap a Plútót. Minden, ami december 12-én történik, nagyobb hatást gyakorol ránk és mélyebben érint minket érzelmileg, mint általában. Szerencsére másnap délután fél négykor a Merkúr szembekerül a Szaturnusszal, amitől gondolkodásunk komolyodik. Ebben az időszakban különösen alkalmasak vagyunk fegyelmezett szellemi munkára. Az olyan tevékenységeknek, amelyek azonnali cselekvést, versenyképességet, kezdeményezőkészséget igényelnek, valamint az úttörő munkáknak és a nyers erőknek valamivel később, december 16-án, délután 3 után jön el az idejük, amikor a Mars belép saját jegyébe, a Kosba.

 

December 22-én, reggel 8 óra 4 perckor lép be a Nap a Bak jegyébe, és kezdődik el a Bak hava. Ekkor van a téli napforduló, ezután már folyamatosan növekszik a fény, naponta négy perccel hosszabbodnak a nappalok. Ám ez még a túlélés, a korlátozott életműködés ideje, amikor a legfontosabb cél a tél átvészelése a következő tavaszig.

 

December 30-án, reggel fél 4-kor az Uránusz másodízben is belép a Halak jegyébe. Az ezt követő 84 évben nem megy vissza saját otthonába, a Vízöntőbe. A meglepetések, a váratlan történések, a szabadság, a függetlenség, az ötletesség, a felgyorsult gondolkodás, a feloldottság, a Halak vizes közegében a bizonytalanság, a határtalanság, a szétáradó érzelmek területén próbál érvényesülni.

 

A Bak havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható póz, amely erősen tornáztatja a Bak testrészét, a térdet. Ezen túl kissé jelképesen megidézi a Bak felfelé irányuló törekvését is.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 12. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.