Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. február havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2003. február 1-jén. Az egyes égitestek egyhavi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A hónap első napját a Vízöntő uralja, hiszen számos égitest itt tartózkodik. Délben együtt áll a Nap és a Hold, szorosan csatlakozik hozzájuk a Neptunusz, és még az Uránusz is ebben a jegyben tartózkodik. Fantáziánk szokatlanul élénk lehet ezen a napon. Mivel az érzelmek is előtérbe kerülnek, a pillanat különösen alkalmas valamilyen művészeti jellegű tevékenységre vagy eredeti ötleteket igénylő kreatív foglalatosság elkezdésére.

 

Érdemes azonban kerülni az összeütközéseket, mert a Jupiter oppozíciója a Nap–Hold– Neptunusz hármassal, valamint az ugyancsak szemben álló Szaturnusz (Ikrek) és Vénusz (Nyilas) feszültségeket okozhat emberi kapcsolatainkban. Ha módunk van rá, érdemes a hónap elején néhány napos csendes meditációra visszavonulni. A gondot az okozhatja, hogy túlságosan magabiztosak és derűlátóak leszünk. Erre február 2-án, tíz órakor lesz a legnagyobb a késztetés, hiszen ekkor áll teljesen szemben a Jupiter a Nappal. Partnerünk magabiztosságunkat dölyfnek, nagyzolásnak érzékelheti.

 

A visszafogottság emberi kapcsolatainkon túl pénzügyeinkre is jó hatással lehet. Enélkül hajlamosak lennénk tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarónk ér.

 

Két nappal később, 4-én, délután fél háromkor a Vénusz átlép a Bak jegyébe. Ettől kezdve nehezünkre eshet kifejezni érzelmeinket, ami különösen jellemző lesz a szorosabb társkapcsolatokban. Ugyanakkor az ebben az időszakban kezdődő kapcsolatok mindenképpen tartósak és komolyak lesznek.

 

A Vízöntő hónap eleji hangsúlyos szerepe ismét megerősödik 13-án, hajnali fél kettőkor, hiszen ekkor megérkezik ebbe a jegybe a Merkúr is. Ez a szokatlan ötletek ideje, de a felfokozott szellemi aktivitás ideges tüneteket is okozhat. Jelentkezésük esetén végezzünk minél többször tudatos lazítógyakorlatokat, és hagyjuk az eseményeket zajlani a maguk módján, anélkül, hogy izgatnánk magunkat emiatt.

 

A Jupiter néhány nappal később, 16-án, reggel kilenckor a Neptunusszal lesz pontosan szemben. Ez a bolygóállás húzódik meg az olyan gondolatok mögött, amelyek arra inspirálnak minket, hogy szabaduljunk meg mindentől, ami további fejlődésünket korlátozza. Legyen az személy vagy tárgy, erre a lépésre meg is lesz a lehetőségünk, sőt ha megtesszük, az nagy megkönnyebbülést jelent majd. Ám nem árt a végső döntés előtt alaposan megfontolni a dolgot, nehogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsük!

 

A Halak jele

 

Még ugyanezen a napon délután öt órakor a Mars eléri a Plútót a Nyilasban. Emiatt önös érdekeink előtérbe kerülnek, tetteinket a hatalomvágy vezérli. Mivel ez a helyzet másokra is igaz, heves összetűzések, könyörtelen ütközések várhatók. Érdemes ezért a helyzet ismeretében energiáinkat ellenőrzésünk alatt tartani, és így kreatív téren léphetünk előre. Energiából várhatóan sok lesz, hiszen másnap, 17-én, este tizengy órakor a Nap eléri az Uránuszt, ami hatalmas erőket szabadít fel. Ezek könnyen kizökkenthetnek minket a megszokott kerékvágásból.

 

Február 19-én, hajnali 3 óra 1 perckor lép be a Nap a Halak jegyébe, és ezzel megkezdődik a Halak hava. Ez a hónap arra ösztönöz minket, hogy felszínre hozzuk a bensőkben mélyen meghúzódó dolgokat. Ennek a „mély valóságnak” az esetek többségében kevés köze van hétköznapi céljainkhoz, olyannyira, hogy nagy áldozatkészséget követel meg, ha valóban át akarjuk élni. Akár azt is érezhetjük, hogy feladatunk, küldetésünk van.

 

A Halak hava kedvező a Rák és a Skorpió szülötteknek, ám kevésbé jó időszak az Oroszlán és az Ikrek jegyében született embereknek. De nem csak ők érezhetik azt huszadika után, hogy akaratuk érvényesítése akadályokba ütközik. A Mars 20-án, délután kettőkor szembenállásba kerül a Szaturnusszal, emiatt alakul ki ez az érzés. A legfontosabb ekkor, hogy kerüljük el a stresszt és a feszültséget.

 

A Halak havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható úgynevezett „halfekvés”.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.