Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. július havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket ábrázolja 2003. július 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Idén július elején nem csupán a Nap, hanem a Hold, a Merkúr és a Szaturnusz is a Rák jegyében található. Ez a bolygóhalmozódás hangsúlyossá teszi az ehhez a jegyhez kapcsolódó tulajdonságokat. Érzékenyebbek vagyunk a szokásosnál, túl sok embert irányítanak hangulatok és érzelmek. A Mérleg szülöttei kizökkennek egyensúlyukból, a Kos szülöttek ingerlékenyebbek és harciasabbak a szokásosnál, mert támadásként fogják fel mások hangulati hullámzásait, de a Halak és a Skorpió szülöttek bizonyára jól érzik magukat ebben az időszakban.

 

Az érzelmi ingadozást némileg fékezheti, hogy külső vagy belső kényszert érzünk gondolataink fegyelmezésére. Ennek hátterében a Merkúr és a Szaturnusz együttállása húzódik meg. Sőt a két bolygót a Mars és az Uránusz is támogatja a Halakból. Ez az utóbbi két bolygó emellett élénkít és tettekre sarkall, illetve meglepő új ötletekkel lát el minket, így nem érezzük annyira nehéznek az esetleges kényszerpihenőket. Amiből nem is árt, ha akad néhány, mert talán túl sok is az azonnali megvalósítást sürgető elképzelésünk.

 

Július 4-én, este fél nyolckor lép be a Vénusz is a Rák jegyébe, amitől csak még hangsúlyosabbá válik az érzelmi-lelki jelleg. Gyakrabban gondolkodunk képekben, mint szavakban. A Kos szülöttek már említett harciassága annyira fokozódik, hogy akár erőszakos, indulatoktól fűtött reakcióra is hajlamosakká válnak. Négy nappal később (július 8-án) délelőtt fél tizenegykor a Vénusz a Szaturnusszal is találkozik, amitől emberi kapcsolatainkban igényesebbé válunk, egyszersmind szorgalmasabbak és szerényebbek leszünk.

 

Az Oroszlán jegye

 

Július 13-án, délután háromnegyed kettőkor lép be a Merkúr az Oroszlán jegyébe, majd 19-én 0 óra 19 perckor szembekerül a Neptunusszal. Ez a bolygómozgás eredményezi, hogy hajlamossá válunk az öntudatos, esetleg parancsoló viselkedésre, ezzel párhuzamosan érzékenyebben fogadjuk a kritikát. Majd a szembenállás hatására fokozódik spirituális éberségünk. Mégis, az ebben az időszakban felismert összefüggéseket érdemes egy-két hónap múlva felülvizsgálni. Ne is hozzunk semmilyen döntést, amíg nem vagyunk biztosak a dolgunkban.

 

Tíz nappal a Merkúr után, július 23-án, nyári idő szerint reggeli 8 óra 4 perckor lép be a Nap is az Oroszlánba – saját jegyébe. Ekkor kezdődik az Oroszlán hava, az északi félteke legforróbb hónapja. Ez a pihenés ideje. Akiknek horoszkópjában hangsúlyos ez a jel, általában úgy érzik, valami jelentős dologra születtek. Általában hajlamosak elfogadni, hogy természetes joguk a Naphoz hasonlóan a középpontban állniuk. Mivel környezetük nem mindig teljesíti ezt a kívánságukat, az Oroszlán gyakran szerénynek látszik, de igazából mindig arra vár, hogy képességei napvilágra kerüljenek.

 

Július 29-én, reggel negyed hétkor a Vénusz is követi a Merkúrt és a Napot az Oroszlán jegyébe. A kreatív tevékenységeknek kiváló időszaka kezdődik el ekkor. Ám a hármas bolygóegyüttállás csak másfél napig tart, mivel harmincadikán, délután fél ötkor a Merkúr eljut saját otthonába, a Szűz jegyébe. Ötleteink ekkor munkánk hatékonyabbá tétele körül forognak, ám érdemes számításba venni munkatársaink érzékenységét is, amikor előhozakodunk elgondolásainkkal.

 

Az Oroszlán havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható póz.

 

Az Oroszlán testrésze a szív, a széttárt kar a nyíltszívűséget jelképezi.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 7. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.