Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. június havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket ábrázolja 2003. június 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Június, azaz az Ikrek hava nyitott, könnyed információkkal teli időszak. A sokféleség, a nyüzsgés, a kommunikáció és a közlekedés a fő témák. De éppen a nyitottság és a nyüzsgés miatt előfordulhat kapkodás, nyugtalanság is. Az erre hajlamos emberek egy időben többféle dologba is belekezdenek. Ennek az időszaknak a lételeme a változatosság. Ez kedvező a gyors észjárású, intelligens, jó üzleti érzékkel megáldott embereknek, akik szélsebesen tudják intézni ügyeiket. A lassú mozgású vagy érzékeny lelkű emberek kevésbé találják most a helyüket a világban.

 

Az első napok különösen a Mérleg, a Kos és a Nyilas szülötteknek előnyös, mert az egymással pontosan szemben lévő Neptunusz (a Vízöntőben) és Jupiter (az Oroszlánban) egyformán támogatják a Napot.

 

Már június 4-én, hajnali háromnegyed háromkor bekövetkezik a hónap talán legfontosabb asztrológiai eseménye, a Szaturnusz belép a Rák jegyébe. Ezzel egy két és fél évig tartó új korszak kezdődik, hiszen a Szaturnusz körülbelül ennyi ideig marad egy-egy állatövi jegyben. A Szaturnusz jelképezi a figyelem összpontosítását, az ambíciót, a céltudatosságot, a félelmeket, a gátlásokat és az akadályokat. Összefügg céljainkkal, hivatásunkkal, érvényesülési törekvéseinkkel. Mivel a Rák jegyében, ami vizes jegy, kezdődik a Nap útjának leszálló ága, a Szaturnusz nem érzi magát otthon e jegyben. A Rák a Hold otthona, női jellegű, mások felé forduló, másokról gondoskodó, érzelmi energiák területe. Emiatt a Szaturnusznak is ezekre a témákra kell összpontosítania. Ennek következtében gondolatainkban előtérbe kerülnek a család, az otthon, a származás, a szülők, a kisgyerekkor vagy éppen az öregkor problémái.

 

A Szaturnusz sürgetően követeli, hogy gyakorlati lépéseket tegyünk a felmerülő gondok megoldására. Ha ezt megpróbáljuk elkerülni, egyre jobban eltölt minket az aggodalom, a lehangoltság, ami szélsőséges esetben egészségügyi problémákba is torkolhat.

 

A Rák jele

 

Még nyugtalanabbá válunk június 10. után. Hétköznapi apró döntéseink bizonytalanabbak lesznek, ugyanakkor könnyebben kötünk ismeretségeket, beszédesebbé válunk és szívélyesebben viselkedünk felszíni kapcsolatainkban is. Ennek oka, hogy 10-én, hajnali fél hat előtt pár perccel a Vénusz belép az Ikrek jegyébe. Ide, saját otthonába érkezik meg a Merkúr is három nappal később, hajnali négy órakor. Még az időszakra jellemző kapkodásnál is szétszórtabbá válhatunk. Figyeljünk arra, amit gondolunk, és amit kimondunk.

 

Néhány nappal később azonban – június 17-én reggel negyed öttől, amikor a Mars belép a Halak jegyébe – lelki erőnk megnövekszik, intuícióink pontosan működnek, ösztönösen közeledünk magasabb céljainkhoz. Ha azonban önös érdekek vezérelnek minket, akkor ingoványos talajra tévedhetünk, kiszámíthatatlan energiák hatalmába kerülhetünk.

 

Június 21-én, a nyári időszámítás szerint 21 óra 11 perckor lép be a Nap a Rák jegyébe. Ez a nyári napforduló és ekkor kezdődik a csillagászati nyár. A jegy szülötteinek természetes hajlamuk van a pihenésre és a lazításra, bár mindig szorgosan keresik az önkifejezés különböző útjait. A Kos szülötteknek otthonukra kell figyelniük, míg a Mérlegeket hivatásuk köti le ebben az időszakban. A Bak szülöttek alárendelt szerepet kapnak a társkapcsolatokban. Érzelmi téren a Halak és a Skorpió szülöttei számíthatnak kedvező napokra. Az érzelmek egyébként is a szokottnál jobban befolyásolják gondolkodásunkat. Ennek az az oka, hogy június 29-én, délben a Merkúr is követi a Napot a Rák jegyébe.

 

A Rák havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható úgynevezett íjtartás. Ez a póz segíti a Rák befolyása alatt álló gyomor működését.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 6. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.