Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. május havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket ábrázolja 2003. május 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Május elején a Bika jegyében tartózkodik a Nap, a Hold és a Merkúr. A Vénusz a Kosban harmonikus kapcsolatban van az Oroszlán Jupiterrel és a Vízöntő Neptunnal. A Mars is a Vízöntőben található. Az Uránusz viszont már a Halak elején áll, míg a Plútó a Nyilasban, a Szaturnusz meg az Ikrekben. Hosszú ideje tartó kemény hatalmi harcok után, amit a Szaturnusz szembenállása okozott a Plútóval, ez a feszültség lassan oldódik.

 

A Bika havában a természet szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Ez a romantikus szerelmek ideje is. Különösen a Szűz, a Rák és a Halak szülötteinek kedvező ez az időszak, de csak a hónap eleje után. Az első napokban ugyanis a Jupiter és a Neptunusz derékszöghelyzetből támadja a Napot, és az ebből adódó félreértések és csalódások főként az Oroszlán és a Halak szülötteket befolyásolják kedvezőtlenül. A Skorpió szülöttek azonban végig nem nagyon találják a helyüket, és hasonló lehet a helyzet az Oroszlánokkal és a Vízöntőkkel is.

 

Május 8-án, este nyolc előtt pár perccel a Mars oppozícióba kerül a Jupiterrel. Ebben az időszakban igyekezzünk megőrizni mértéktartó magatartásunkat, viselkedjünk tudatosan, mert ez a tranzit hajlamosít a parancsolgató, erőszakos fellépésre.

 

Május 12-én, délután háromnegyed kettőkor a Merkúr kerül derékszögbe a Neptunusszal. Ebben az időszakban a megtévesztés, illetve a félreértés veszélye egyaránt fenyeget, ezért legyünk óvatosak, ha üzleti tárgyalást kell lebonyolítanunk. Ugyanebben az időszakban fogékonyabbá válunk a spirituális dolgok iránt, ami egyben azt is jelenti, hogy hajlamosak leszünk túlidealizálni és kritikátlanul elfogadni bárkit vagy bármit. De ha képesek vagyunk megőrizni egyensúlyunkat, tudatunk kitágul.

 

Az Ikrek jele

 

Május 16-án, déli háromnegyed egykor lép be a Vénusz saját otthonába, a Bika jegyébe. Ez az esemény megnöveli a biztonság, a jólét és az élvezetek iránti vágyunkat.

 

Május 21-én, nyári időszámítás szerint 13 óra 13 perckor lép a Nap az Ikrek jegyébe, és ezzel megkezdődik az Ikrek hava. Ennek az időszaknak a nyugtalansága, sokfélesége, kötetlensége és változékonysága mindannyiunkra hat – felélénkül kíváncsiságunk és tudásvágyunk. Keressük az újat, igyekszünk csillapítani tudásszomjunkat, és erről szívesen beszélünk másokkal is. Megpróbáljuk a lehető legtöbb dolgot megismerni, anélkül, hogy lekötnénk vagy korlátoznánk magunkat. Az Ikrek havának ezek a legjellemzőbb tendenciái elsősorban az Ikrek, a Mérleg, a Vízöntő és a Szűz szülötteire vonatkoznak. Az Ikrek hava általában jó időszak a Mérleg és a Vízöntő szülötteknek, és kevésbé harmonikus a Halak, a Szűz és a Nyilas szülötteknek.

 

Május 24-én, délelőtt háromnegyed tízkor a Nap derékszögbe kerül az Uránusszal. Mivel ezen a napon biztos tapasztalunk valami egészen váratlant és szokatlant, ajánlatos

 

önként megtenni valamit, ami eltér rutintevékenységünktől.

 

Az Ikrek havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható oldalra hajlás. A pozíciót mindkét oldalon azonos oldalon tartsuk ki. A gyakorlat erősíti a vállakat és a karokat.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 5. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.