Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. március havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét mutatja, 2003. március 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A hónap elejének leghangsúlyosabb jegye a Vízöntő, hisz míg a Nap egyedül van a Halakban, addig itt négy égitest is található, köztük a jegy ura, az Uránusz is. Új eszmék és gondolatok időszaka ez, amikor mindenki megpróbálja megváltoztatni vagy megmenteni a világot.

 

A baj az, hogy az elképzelések ennek mikéntjéről nem egyeznek, ami természetesen vitákhoz vezet. Azonban talán enyhülhet a helyzet, mert az emberiséget majdnem két éve rettegésben tartó Szaturnusz–Plútó szembenállás két bolygója végre lassan távolodik egymástól.

 

Igaz, a hónap elején még további oppozíció is van az égbolton. A Halak havában ennek a jegynek a két ura, a Jupiter és a Neptunusz került szembe egymással, miközben a hónap folyamán az Uránusz megérkezik ebbe a jegybe. A két uralkodó planéta konfrontációja alaposan összezavarhatja a világ dolgait, kiszámíthatatlanná teheti az eseményeket. Pedig az emberek biztonságra vágynak, ezt erősíti az is, hogy 2-án, délután fél kettőkor a Vénusz is belép a Vízöntő jegyébe. Szerencsére ez azt jelzi, hogy a kommunikáció és a gondolatcsere kerülhet előtérbe. Egy jó szó vagy beszélgetés most többet ér bármi másnál. Fennáll azonban annak a veszélye, hogy a kommunikációt számos félreértés terheli. Különösen 5-e után, amikor a Merkúr a Halak jegyébe lép.

 

Már említettük, hogy ide tart az Uránusz is. Ez a bolygó 10-én, este hét után tizenegy perccel lép be a jegybe. Ez ennek a hónapnak, de talán az elmúlt hét évnek is a legjelentősebb asztrológiai eseménye. Igaz, az év folyamán az Uránusz még visszamegy a Vízöntőbe, és majd csak a jövő év elején foglalja el véglegesen helyét hét évre a Halak jegyében.

 

A Kos jele

 

Az Uránusz a meglepetések, a váratlan döntések, a felgyorsult gondolkodás, az ötletesség, a szabadság és a mozgás jelképezője. Különösen igaz ez érzelmi síkon, hisz a bolygó befolyásolja a gondolkodást is. Az Uránusz utoljára 1920 és 1928 között tartózkodott a Halak jegyében.

 

Március 21-én, hajnali két órakor lép be a Nap a Kos jegyébe. A tavaszi napéjegyenlőséggel kezdődik meg a Kos hava. Ez az időszak most az Oroszlán és Nyilas szülötteknek lesz kedvező, de kellemes élmények várják az Ikrek és a Vízöntő szülötteit is. Ezzel szemben a Mérleg szülöttek társkapcsolati problémákkal küzdhetnek, míg a Rák és a Bak szülöttek a családi életben érzékelnek túl sok izgalmat.

 

Mivel még ugyanazon a napon, néhány órával később a Merkúr is követi a Napot, felgyorsul a gondolkodás. Ez azonban gyakran támadó jellegű formában jelentkezik, aminek vita a vége. Különösen a Bak és a Mérleg szülöttek reagálhatnak túl élesen és hidegen.

 

Március 27-én, este hétkor a Vénusz belép a Halakba és együttállásban lesz az Uránusszal. Kapcsolatainkban megnövekszik az érzelmi azonosulás igénye, ami gyakori csalódáshoz és megmagyarázhatatlan szakításokhoz vezethet.

 

A Kos havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható nyújtózkodó, kitárulkozó póz, ami erősen megnyújtja az egész testet, önbizalmat és bátorságot sugall.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 3. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.