Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. november havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók 2003. november elsejei helyzetét mutatja. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük. A hónap elején a Napon kívül a Merkúr és a Vénusz is a Skorpió jegyében tartózkodik. A jegyre általánosan jellemző, hogy hajlamosak vagyunk érzelmi alapon megközelíteni a világot, és érzelmi szűrőnkön keresztül ítéljük meg az eseményeket, az embereket, a minket érintő helyzeteket. Mivel a jegy egyik ura, a Mars a Halakban, míg a Szaturnusz a Rákban van, a víz elem válik hangsúlyossá. Emiatt sokan rendkívül érzékenyen reagálnak a külvilág ingereire. Az emberi kapcsolatokban felbukkanó bizonytalanság miatt gyakran felborul az egyensúly. Ez az időszak inkább kedvező a vizes jegyek szülötteinek (Rák, Skorpió, Halak), mint az Oroszlán, a Vízöntő, illetve a Bika jegyében születetteknek.

 

  

A Nyilas jele

 

A Mars immár hónapok óta a Halakban tartózkodik, viszonylag közel a Földhöz. Mivel a jegy passzív, a Mars aktivitása nem érvényesül az álmok, a fantázia és a változatos érzelmek világában.

 

A többi égitest ábrán látható elhelyezkedésének következménye, hogy erősödik a gyakorlati és elemző érzék. A földies jelleg által kedvelt részletek és aprólékos foglalatosságok megsokszorozódnak. Sok embernél nagyon erősen jelentkezik az érzelmi biztonság hiánya, a szorongás és magányosság érzése.

 

November 12-én, reggel fél kilenc előtt pár perccel a Merkúr belép a Nyilas jegyébe. Így hajlamosabbá válunk arra, hogy személyes élményeinket beillesszük életfilozófiánkba. Igyekszünk megérteni a dolgok valódi értelmét és lényegét. Ezek a napok főleg az Oroszlán és a Kos szülöttek számára kedvezőek.

 

November 14-én, reggel fél nyolckor a Mars nagyon harmonikus fényszögbe kerül a Szaturnusszal. Ez reményt ad arra, hogy elegendő türelmünk legyen olyasmivel foglalkozni, amivel csak lassan, lépésről lépésre lehet haladni. Kibontakozhatnak azok a tevékenységek, amelyek elmélyült figyelmet igényelnek. Ilyen például az ötvösmunka, a restaurálás, de ebbe a körbe tartozhat valamilyen aprólékos háztartási tevékenység is.

 

November 18-án, hajnali háromnegyed háromkor éri el a Vénusz a Plútót. Ezen a napon érzelmi életünk nagyon intenzívvé válhat. Akkor járunk el a leghelyesebben, ha ezt az érzelmi energiát szoros emberi kapcsolatainkban célirányosan arra használjuk fel, hogy ráhangolódunk partnerünkre.

 

November 22-én, 18 óra 44 perckor lép be a nap a Nyilasba, és ekkor kezdődik a Nyilas hava. Ennek az időszaknak általános tendenciája a pusztulás utáni újjászületés, amit a szellem ereje irányít. Ilyenkor fogyóban van a fizikai erő, miként folyamatosan rövidülnek a nappalok is. A Nyilas havában született emberek a dolgok belső összefüggéseit keresik, arra szeretnének választ kapni, miért olyan a világ, amilyen. Az intuíció ad nekik reményt arra, hogy nem egy értelmetlen világban élünk kiszolgáltatottan, hanem minden létező mögött belső összefüggések vannak. A Nyilas szülöttek a legszívesebben a létezés végső határait is lerombolnák, hogy megtapasztaljanak minden megtapasztalhatót.

 

A Nyilas havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható egyensúlygyakorlat. A Nyilashoz tartozó testrészek: a lábszár, a comb és a csípő. Ezeket erősíti ez a testhelyzet, a rézsútosan előremutató kartartással.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 10. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.