Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. október havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét mutatja 2003. október 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Mérleg hava az egyensúly és a harmónia megteremtésének ideje. A rendrakásra és az okok kutatására hajlamosít az is, hogy a Jupiter és a Merkúr együtt látható a Szűz jegyében (utóbbinak ez az otthona). Attól, hogy a hónap elején a Nap és a Vénusz is ebben a jegyben látható, a Rák szülöttek érzelmileg szenvedhetnek, a Bak szülöttek hétköznapjaik során ütközhetnek akadályokba. Ugyanakkor különösen kedvez ez az időszak az Ikrek és a Vízöntő szülötteknek. Igaz, az Ikrek havának első napjaiban születetteknél, valamint kisebb mértékben a Nyilas és a Szűz elején születetteknek furcsa, zavaros helyzeteket is teremthet a Mars–Uránusz együttállás.

 

Október negyedikén magunkat és másokat is rózsaszín szemüvegen keresztül láthatunk. Ennek oka, hogy a Nap úgynevezett trigon fényszögbe kerül a Neptunusszal. Spirituális érzékenységünk is nagyobb lehet a szokásosnál. Ez a látásmód addig nem okoz különösebb problémát, amíg nem szakadunk el teljesen a valóságtól.

 

Október hatodikán a Nap már a Szaturnusszal lesz kvadrát fényszögben. Ennek következtében sokan érzik majd úgy, hogy nem csinálhatják azt, amihez kedvük lenne, mert agyonnyomja őket kötelezettségeiknek sokasága és a munka. Valójában mindenki maga teremti meg azt a valóságot, amiben él, ennek következtében saját választásaink jelentik a korlátot.

 

Huszonnégy órával később, 7-én, délután három óra után kilenc perccel a Merkúr is belép a Mérleg jegyébe. Ezt követően az emberi kapcsolatok szempontjából bizonyosan kedvezőbb időszak kezdődik. Mindenki tökéletes harmóniát igyekszik teremteni személyes kapcsolataiban már a szavak szintjén is. Akik művészi, különösen költői képességgel rendelkeznek, azok könnyebben bontakoztathatják ki tehetségüket. Ez az időszak főleg a Vízöntő, az Ikrek, a Mérleg és a Nyilas szülötteknek kedvez.

 

A Skorpió jele

 

Az erős és tartós érzelmek előtérbe kerülését a tartós kapcsolatokban az is segíti, hogy október 9-én, este háromnegyed kilenckor a Vénusz belép a Skorpió jegyébe. A Bika és Oroszlán szülöttek azonban drámai helyzetekbe is kerülhetnek. Nem árt, ha tudatosítják magukban, hogy ők sétáltak bele az érzelmi gubancok csapdájába.

 

A Vénusz később az üzleti ügyekben is segítségünkre lesz. Október 20-án, délben trigon fényszögbe kerül ugyanis a Szaturnusszal. Mivel emiatt tárgyilagosan, gyakorlatiasan, körültekintően és tisztességesen járunk el, érdemes beszerzéseinket ekkorra időzíteni.

 

Akiknek a horoszkópjában hangsúlyos az Oroszlán vagy a Vízöntő jegye, azok október 22. után kissé energikusabbak lesznek. Kedvük támad valami új és izgalmas tevékenységre. De általánosan jellemző, hogy izgatottabbak és élénkek lehetünk. Ennek oka, hogy 22-én, este fél tizenegykor a Nap trigon fényszögbe kerül az Uránusszal. Majdnem pontosan 24 órával később, október 23-án, este 22 óra 9 perckor lép be a Nap a Skorpió jegyébe, és ezzel megkezdődik a Skorpió hava. A Skorpió szülöttek erős akaratú, szenvedélyes természetű emberek. Nagyon tudnak szeretni vagy gyűlölni. Rögeszmésen keresik a választ a végső kérdésekre, meg akarják találni a titkok nyitját. Mivel október 24-én, délután háromnegyed kettőkor a Merkúr is követi a Napot a Skorpió jegyébe, az emberek gondolkodása általában is kutatóbb jellegűvé válik. A Skorpió hava leginkább a vizes jegyek (Rák, Skorpió, Halak) szülötteinek kedvező időszak, kevésbé előnyös az Oroszlán, a Bika és a Vízöntő szülötteknek.

 

A Skorpió havának jógatesthelyzete legyen ebben az évben az ábrán látható ún. szöcsketesttartás. Ezt azért ajánlatos ilyenkor gyakrabban végezni, mert kedvező hatású az alhasi szervek működésére, amely testrészek a Skorpió jegyéhez tartoznak.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 10. szám

Címkék: asztológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.