Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2003. szeptember havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygóhelyzeteket mutatja 2003. szeptember 1-jén.

 

Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Szeptember elején a Szűz jegyének bolygóhalmozódása a meghatározó. Itt található a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Jupiter. Ez a halmozódás – és ezen belül is a Merkúr tartózkodása a Szűz jegyében – a rendcsinálás, a be- és kitakarítás, az elemzés és a rendszerezés időszakát hangsúlyozza. Az égitestek ebben az állásban arra hajlamosítják az embereket, hogy az öt érzékszervvel felfogható, vagyis látható, hallható, tapintható,

 

szagolható, ízlelhető dolgok felé forduljunk. Ugyanakkor a változás, változtatás igénye is jelentkezik, és ez arra ösztönöz minket, hogy sok jelenség okát és értelmét kutassuk egy időben, majd ezeket a különböző dolgokat igyekezzünk megtisztítani, egy elképzelt rendbe besorolni és a helyére illeszteni. Ez az időszak különösen előnyös a Bika és a Bak szülötteinek, ám kevésbé előnyös azoknak, akiknek horoszkópjában meghatározó az Ikrek, Nyilas és a Kos jegye.

 

A hónap elejének másik meghatározó képlete a Mars együttállása az Uránusszal, illetve szembenállása a Jupiterrel. Ez a helyzet váratlan felfordulást okozhat, különösen a Vízöntő, a Kos és a Skorpió szülötteinek. Mindenki hajlamosabb meggondolatlanul, lobbanékonyabban viselkedni. Szerencsére a komolyabb problémák elkerülhetők, ha kellő óvatossággal kezeljük a gépeket és az éles szerszámokat.

 

A lobbanékonyság más formában figyelhető meg ebben az időszakban a Szűz szülötteknél, akik gyakran lázadoznak, mert szívesen megszabadulnának minden korlátozástól. Önmaguk érvényre juttatása különösen akkor szül számos problémát, ha a hatalmi pozícióban lévőkkel kerülnek szembe.

 

A Szaturnusz harmonikus kapcsolatban van a Nappal és a Marssal. Emiatt tudatosodnak érzelmi igényeink és felfedezzük érzelmi életünk buktatóit is. Jobb ezekkel szembenézni, mint elnyomni és a tudatunk alá kényszeríteni őket.

 

A Mérleg jele

 

Szeptember 9-én, nem sokkal fél 12 előtt a Vénusz kvadrát fényszögbe kerül a Plútóval, kiváló alkalom ez arra, hogy megpróbáljunk változtatni gondolkodásunkon. Engedjünk el valamilyen régi elképzelést és fogadjunk el egy új kihívást.

 

Szeptember 15-én, délután negyedháromkor az Uránusz rövid időre visszatér otthonába, a Vízöntő jegyébe. A Bika és a Skorpió jegyében születettek váratlan eseményekkel kénytelenek szembenézni. Viszont különösen kedvező időszak ez az Ikrek és a Mérleg szülötteknek. Utóbbiakat az is befolyásolja, hogy még ugyanezen a napon este háromnegyed hatkor a Vénusz is belép saját otthonába, a Mérleg jegyébe. A Vénusz tevékenysége általában összefügg a szépség és a harmónia megteremtésével és megőrzésével.

 

Szeptember 23-án, nyári időszámítás szerint 12 óra 47 perckor lép be a Nap is a Mérleg jegyébe. Ekkor van az őszi napéjegyenlőség, beköszönt a csillagászati ősz. A Nap asztrológiai értelemben is erejét veszti. A „mérlegelés” időszakában pusztulásra ítéltetik mindaz, ami könnyűnek találtatik.

 

A Mérleg havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható egyensúlyozó gyakorlat. Ezt azért is ajánlatos ilyenkor gyakrabban végezni, mert fontos egyensúlyi helyzetünk megőrzése és belső harmóniánk megtartása.

Szendrey Jutka
IX. évfolyam 9. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.