Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2004. augusztus havában


 

 

A mellékelt ábra az égitestek helyzetét mutatja 2004. augusztus 1-jén. Az egyes bolygók egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Az Oroszlán az északi félteke legforróbb hónapja, ezért ez a pihenés ideje. Azok az emberek, akiknek horoszkópjában hangsúlyos az Oroszlán jegye, általában úgy érzik, hogy valami jelentős dologra születtek. Úgy érzik, joguk van a Naphoz hasonlóan a középpontban lenni és méltatást söpörni be a környezettől. Mivel a Mars is a Nap jegyében van, a saját akarat érvényesítése szinte mindenkinél fontosabbá válik, mint máskor. Ez leginkább a Kos, az Oroszlán és a Nyilas szülötteknek sikerül, míg a Skorpió és Bika jegyek szülöttei sok akadályba ütközhetnek.

 

Utóbbiaknak azonban javít a helyzetén, hogy ugyancsak egy jegyen, a Szűzön belül látható a Merkúr (ennek a bolygónak ez az otthona) és a Jupiter. A hitet elnyomó okoskodás, elemzés időszaka a Bika szülötteken túl a Bak és a Vízöntő jegyében születetteknek kedvező.

 

Miközben a Szaturnusz helyzete sok embert arra indít, hogy elsőrendű fontosságúvá váljon az érzelmi felelősségvállalás, addig a Jupiter és a Vénusz derékszöge miatt inkább felszínesen működnek az emberi kapcsolatok. Sok a szöveg, mindenki mondja a magáét. De kevesen figyelnek oda a másik gondolataira.

 

Augusztus 6-án, reggel fél hatkor a Nap szembenállásba kerül a Neptunusszal. Főleg a Halak és az Oroszlán szülöttei érezhetik úgy néhány napig, hogy a szokásosnál kevesebb az önbizalmuk. Ha nem is a teljes időszakot, de ezt a napot érdemesebb inkább elmélkedéssel tölteniük. Másnap már úgyis fontosabbá válik mindenkinek a család harmóniája, biztonsága. A családi kötelékek azért válhatnak erősebbé, mert 7-én déli egy óra után néhány perccel a Vénusz belép a Rák jegyébe.

 

A tettek ideje néhány nappal később, 10-én jön el. Ezen a napon délben a Mars átlép a Szűz jegyébe. Növekszik az emberek munkabírása és az aprólékos részletekre is jobban tudunk figyelni a nagy koncentrációt igénylő feladatoknál. Ám, ahogy a bolygó továbbhalad, 18-án éjfél előtt négy perccel szembenállásba kerül az Uránusszal. Emiatt hajlamosak leszünk türelmetlen és ingerült kirohanásokra mindenkivel szemben, akiről úgy érezzük, korlátozzák mozgásterünket. Nem kizárt, hogy egyes esetekben igazunk lesz, mert sokan keményen ellenállnak a fejlődésünk érdekében szükséges változásoknak. Az összecsapás utórezgései még hozzávetőlegesen fél évig eltartanak majd, de ha fel akarjuk szabadítani magunkat, ne adjuk fel a harcot, mert ebben az időszakban ez sikerülhet.

 

Az Oroszlán jele

 

Augusztus 22-én, nyári időszámítás szerint 20 óra 54 perckor lép be a Nap a Szűz jegyébe és kezdődik meg ezzel a Szűz, más néven Boldogasszony hava. Elsősorban közvetlen környezetünkben akarunk majd rendet teremteni.

 

Azok az emberek, akiknek horoszkópjában hangsúlyos a Szűz jegye, mindenre kritikusan és józanul tekintenek. Mindent megkérdőjeleznek és csak azt fogadják el igaznak, amit maguk is be tudnak bizonyítani.

 

A most kezdődő hónap általában kedvező a földies, gyakorlatias embereknek, főleg azoknak, akiknek horoszkópjában hangsúlyos a Bika, a Rák, a Bak, a Skorpió és természetesen a Szűz jegye.

 

Augusztus egyik utolsó fontos eseménye, hogy a látszólag visszafelé mozgó Merkúr ismét az Oroszlán jegyébe lép, emiatt az emberek gondolkodása a hónap végén ismét kicsit akaratosabbá, énközpontúbbá válik.

 

Az Oroszlán havának jógatesthelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható széttárt karú nyújtózkodás, ami olyan, mintha az egész világmindenség felé akarnánk kitárni szívünket.

Szendrey Jutka
X. évfolyam 8. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.