Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. december havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2005. december 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Már egy hete a Nyilas havában vagyunk. Ez tüzes, változóminőségű jegy. Jellemző a heves lelkesedés, a mozgékonyság, a magasabb szellemi utak járása. E jegy szülöttei lelkesedő, lelkesítő, derűlátó, szabadságszerető emberek. Kedvelik az utazásokat szellemi és földrajzi téren egyaránt. Állandóan tanulnak és tanítanak másokat. Az út a fontos számukra, nem a megérkezés. Nagyon igazságosan gondolkodnak. Beleszólnak a közéletbe, a politikába, a társadalmi kérdésekbe. De kitérnek a hosszú csatározások elől.Mindig új élményeket keresnek.

 

Elsején a Nap derékszögben áll a Halakban lévő Uránusszal és 150 fokos szögben a Bikában lévő Marssal. Ajánlatos az óvatosság minden téren, főleg a közlekedés terén.

 

December 5-én, 2 óra 18 perckor válik pontossá a Mars szembenállása a Jupiterrel. Hajlamosakká válhatunk arra, hogy másokkal szemben parancsolóan és erőszakosan lépjünk fel. Ebből problémák adódhatnak a későbbiek során.

 

December 12-én, 22 óra 12 perckor lép be a Merkúr a Nyilas jegyébe. Kedvező időszak kezdődik utazásra, különösen idegen országok, tájak, kultúrák világába. Világnézeti kérdéseket érintő eszmecserékre is jó ez az időszak.

 

December 15-én, 18 óra 12 perckor lép be a Vénusz a Vízöntő jegyébe. A baráti kapcsolatok harmonikusabbá válhatnak. Kitűnő időszak kezdődik csapatmunkára, tárgyalásokra vagy társasági életre.

 

December 16-án, 5 óra 21 perckor éri el a Nap a Plútót. Ennek a napnak az eseményei valószínűleg nagyobb hatást gyakorolnak ránk és mélyebben érintenek bennünket, mint ltalában. Érdemes megpróbálni egy mélyebb tudatszintről figyelemmel kísérni az eseményeket.

 

A Nyilas jele

 

December 17-én, 4 óra 12 perckor kerül a Jupiter derékszögbe a Szaturnusszal. Legalább egy hétig tart ez a tranzit, ami a változtatások, a növekedés, de a bizonytalanság időszaka is. Az elhamarkodott lépések semmilyen téren sem vezetnek jóra. Amit ebben az időben csinálunk, az sokkal messze hatóbb következményekkel jár, mint általában. Fontos, hogy kellő óvatosságot tanúsítsunk, bármennyire is türelmetlenné tesznek a felmerülő akadályok.

 

December 19-én, 2 óra 51 perckor a Merkúr kvadrát fényszögbe kerül az Uránusszal. A robbanékony Uránusz és a higanymozgású Merkúr arra figyelmeztet, hogy nagyon óvatosnak kell lennünk vezetés közben. Minden hirtelenkedés, heves mozdulat, rossz helyzetfelismerés egy járműben igen veszélyesnek bizonyulhat. Próbáljunk meg lazítani és kivárni.

 

December 21-én, 19 óra 35 perckor lép be a Nap a Bak jegyébe. Ekkor van a téli napforduló, és ekkor kezdődik a Bak hava. Azok az emberek, akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Bak jegye, zárkózottak, visszafogottak, távolságtartók, céltudatosak, komolyak, fegyelmezettek, tárgyilagosak, gyakorlatiasak. Biztosítani akarják a földi javakat és az ezeken őrködő rendet. Nem nyugszanak addig, amíg sorra le nem küzdik az akadályokat. Hallatlan szívósság, kitartás és elszántság él bennük. A Bak hava most különösen kedvező a Bika, a Szűz és a Skorpió szülötteknek.

 

December 27-én, 23 óra 53 perckor a Mars kvadrát fényszögbe kerül a Szaturnusszal. Néhány komoly akadályokra számíthatunk szinte az élet minden területén. Próbáljunk meg minél tudatosabbak lenni, hogy elhárítsuk konfliktusainkat. Minden kezdeményezésünk nehézségekbe ütközhet. Ne kockáztassunk, ha lehet. Ajánlatos minden helyzetben a biztonságra törekedni. Ha fegyelmezzük indulatainkat, könnyebben átvészeljük e napokat.

 

December 31-én, 12 óra 11 perckor a Merkúr eléri a Plútót. Ennek hatására gondolkodásunk mélyenszántóvá és metszően élessé válik. Végére járhatunk minden témának ezen a napon. Képesek lehetünk kellő nyomatékkal és hatékonysággal keresztülvinni elképzeléseinket, nézeteinket. A Nyilas havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható egyensúlyozó helyzet. Erősíti a Nyilas testrészeit, a lábszárakat.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 12. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.