Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. február havában


 

Február 1-jén a Nap együtt áll a Neptunusszal, a Vízöntő jegyében, emiatt néhány napig érzékenyebbek vagyunk a környezeti hatásokra, mint általában. Az erre hajlamosaknál allergiás tünet vagy gyógyszerérzékenység is felléphet.

 

Szellemi síkon ebben az időszakban, vagyis a Vízöntő havában a szabadság a legfontosabb fogalom. Mindannyian hajlamossá válunk az elmélkedésre, a fantáziálásra, az újításokra. Olyan eredeti megoldásokat keresünk, amelyek felrobbantják a megszokott kereteket. Rendszerint az ellenkezőjét tesszük annak, mint amit elvárnak tőlünk. Ötletgazdagsága és találékonysága miatt nagyon kedvező ez az időszak az Ikrek, a Mérleg, a Kos és a Nyilas szülötteknek. Ezt a szertelen fantáziálgatást azonban kordában tartja a Vénusz és a Merkúr, amelyek a Bakból a komoly és koncentrált gondolkodást támogatják.

 

Önös energiáink erőteljes megnyilvánulására is számíthatunk a Mars és a Plútó együttállása miatt. Nagyon sok embernél a hatalom megszerzéséért folyik ezekben a napokban a harc, és mivel mindenkiben erős a küzdőszellem, heves összetűzések, könyörtelen ütközetek várhatók a hónap első hetében. Ám ha energiáinkat képesek vagyunk tudatosan ellenőrzésünk alatt tartani, akkor kreatív módon is hasznosíthatjuk őket.

 

A Vénusz február 2-án, délután fél 5-kor lép be a Vízöntő jegyébe. Emiatt váratlan izgalmak elé nézhetünk emberi kapcsolatainkban. Sajnos ezek a változások éppúgy lehetnek kedvezőtlenek is, mint kedvezőek. Inkább azok számítsanak pozitív fordulatra, akiknek horoszkópjában az Ikrek, a Nyilas vagy a Mérleg jegye hangsúlyos. Kedvezőtlenebb ez az időszak a Bika és a Skorpió szülötteknek.

 

A hónap második hetében kerüljük a kockázatos vállalkozásokat, a kétes befektetéseket, mivel február 6-án, este negyed 8-kor a Mars belép a Bak jegyébe. Emiatt ugyanis nem lesz elég lendület bennünk ahhoz, hogy egy összetett probléma minden elemét átlássuk. Maradjunk a jól bevált módszereknél, legyünk türelmesek. Csapongó fantáziánkat érdemes valamilyen nehéz fizikai munkával elnyomni.

 

A Vízőntő jele

 

Február 15-én, hajnali háromnegyed 2-kor a Vénusz már a Neptunuszt éri el. Ettől realitásérzékünk ugyan néhány napig gyengébb lesz valamivel, ám szépérzékünk és fogékonyságunk annál gazdagabbá válik. A dolgok gyakorlati kivitelezése azért is ráér néhány nappal később, mert 16-án, este háromnegyed 7-kor a Merkúr belép a Halak jegyébe, és gondolkodásunk is érzelemgazdaggá, de ezzel együtt kissé szétfolyóvá válik. Egyelőre tegyük félre a színtiszta logikát igénylő problémákat, sőt arra is készüljünk fel, hogy gazdag képzeletvilágunk nem mindenki számára lesz követhető.

 

Február 18-án, 14 óra 12 perckor a Nap belép a Halak jegyébe, és ezzel megkezdődik a Halak hava. Ez az időszak arra  alkalmas, hogy elkezdjünk foglalkozni minden létező dolog egységének gondolatával, és felszínre hozzuk a bennünk mélyen létező valóságokat. Ezeknek általában kevés közük van hétköznapi céljainkhoz, így gyakran nagy áldozatkészséget követel tőlünk, ha át akarjuk élni őket.

 

Február 20-án, reggel negyed 8-kor a Merkúr együttállásba kerül az Uránusszal. Ennek hatására agyunk magas fordulatszámon pörög, elárasztanak minket az ötletek, eredeti meglátások. A hónap utolsó egy-két napja ezentúl a művészi megnyilvánulások időszaka, mivel 26-án, délután  4 órakor a Vénusz is belép a Halak jegyébe.

 

A Vízöntő havának jóga testhelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható egyensúlyozó testhelyzet.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.