Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. január havában

Asztrológia


 

A mellékelt ábra az égitestek helyzetét mutatja 2005. január 1-jén. Az egyes bolygók egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.  Újév napján a Nap harmonikus fényszögben van a Szűz jegyén áthaladó Holddal. Bár ilyenkor mindent magába zár a tél csendje, mozdulatlansága, és ez a korlátozott életműködések ideje, hideg és sötét van, ez a harmonikus fényszög arra biztat minket, hogy legyünk naponta derűsebbek és vidámabbak. Hiszen mindennap pár perccel tovább tart a világosság is.

 

Az év elején négy bolygó is a Nyilasban áll, a Merkúr, a Vénusz és a Plútó szoros együttállásban, tőlük kicsit elkülönülve itt található a Mars is. Ez a helyzet az életcéljának, értelmének keresését állítja előtérbe. Itt az ideje, hogy tanuljunk, fejlődjünk és kialakítsunk egy hitrendszert, ha mindezeket eddig nem tettük meg. Mindenképpen erős késztetést érzünk, hogy valamilyen magasabb szellemi úton induljunk el.

 

Egyebekben nem változik lényegesen az előző hónapok tendenciája, mivel a bolygók továbbra is abban a jegyben tartózkodnak, amelyben az elmúlt hónapot töltötték. Január 8-án azonban hajnali fél 4 előtt a Nap derékszögbe kerül a Jupiterrel. Ez a szokásos tevékenységünknél nagyobb erőfeszítésre sarkall minket. Nincs semmi probléma, ha egyébként óvatosan szoktunk eljárni, ellenkező esetben azonban könnyen túlfeszíthetjük a húrt.

 

A Bak jele

 

Másnap, vagyis január 9-én, délután háromnegyed 6-kor a Vénusz átlép a Bak jegyébe. Ennek következtében háttérbe szorulnak az élvezetek és előtérbe kerül a hasznosság. Az embereknek ilyenkor az tetszik, ami tartós, hosszú ideig értéket képvisel, valamilyen konkrét célt szolgál. Még emberi kapcsolatainkat is ezeknek az értékeknek mentén rangsoroljuk. Azonban ilyenkor is ajánlatos - minden más bolygóálláshoz hasonlóan - figyelni a másik ember érzelmeire is. Ez a komoly, céltudatos gondolkodás még tovább erősödik január 10-én, miután hajnali negyed 6-kor a Merkúr is a Bak jegyébe lép. Munkánkra is kedvezően hathat, hogy könnyebben tudunk egy témára figyelni, kevésbé csaponganak a gondolataink. Óvakodjunk azonban a túlzott zárkózottságtól, lehangolódástól. Ez a bolygóhelyzet kedvező lehet a Szűz, a Bika és a Skorpió típusoknak, míg kevésbé előnyös, akiknek horoszkópjában hangsúlyos a Kos és a Mérleg.

 

Néhány nappal később a Nap a Szaturnusszal kerül szembenállásba. Egész pontosan január 14-én, 0 óra 1 perckor alakul ki ez a bolygóállás, amelynek következtében személyes igényeink és mások szükségletei konfliktusba kerülhetnek. Csak a kompromisszumok jelenthetnek igazi megoldást. Ne legyünk haragtartók, de feltétlenül maradjunk őszinték, és követeljük meg, hogy mások is azok legyenek.

 

Január 20-án, 0 óra 22 perckor lép be a Nap a Vízöntő jegyébe, és ezzel megkezdődik a Vízöntő hava. Ez a hónap arra ösztökél minket, hogy keressük az újat, a szokatlant, ami megváltoztatja a mindennapok unalmát, és némileg ellenszegül a külső elvárásoknak. Általában szívesen tesszük az ellenkezőjét annak, mint amit környezetünk akar tőlünk. A Vízöntő hava különösen kedvező azoknak, akiknek horoszkópjában hangsúlyos az Ikrek, a Mérleg, a Nyilas vagy a Kos jegye.

 

A Bak havának jóga testhelyzete ebben az évben legyen az ábrán látható póz, ami erősen tornáztatja a Bak testrészét, a térdet. Ezentúl kissé emlékeztet a Bak jegyére is.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 1. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.