Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. július havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2005. július 1-én. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Rák hava az érzelmek, érzések, érzék feletti érzékelések, romantikus álmodozások hónapja. De itt az ideje annak is, hogy hozzá tartozóinkkal, családunkkal, rokonainkkal, barátainkkal törődjünk, vagy utazzunk, vízpartra menjünk, fürödjünk, ússzunk, evezzünk.

 

A hónap kvadrát fényszöggel indul. Az első napon este hét óra után néhány perccel a Nap és a Jupiterben található Mérleg helyzete túlzásokra hajlamosít. Lehetünk túlságosan érzékenyek, ingerlékenyek. Talán mértéktelenül szórjuk a pénzt. Vigyázzunk, nehogy túlzásokba essünk, ha egyébként is hajlamosak vagyunk a tékozlásra.

 

A másik, a hónap elején még nem teljesen pontos fényszög a Jupiter szembenállása a Kos Marssal. Ez az oppozíció erőszakos viselkedésre hajlamosít másokkal szemben. Az sem segít, hogy július 2-án, 12 óra 48 perckor a Nap nagyon harmonikus fényszöget alkot a Halakban lévő Uránusszal. Ez a helyzet ugyanis arra hajlamosít, hogy kényünk-kedvünk szerint, szeszélyesen viselkedjünk.

 

Július 8-án, nyári idő szerint 21 óra 59 perckor a Jupiter diszharmonikus fényszögbe kerül az Uránusszal. A két bolygó közötti ilyen kapcsolódás majdnem az egész hónapon át fennáll. Sok emberből vált ki ez az időszak szabadulási vágyat, mert úgy érzi, korlátozzák az életét. Lehet, hogy ez csak az ő érzése. Minden relatív. Lázadás előtt jobb meggondolni a dolgokat.

 

Július 16-án, nyári idő szerint 13 óra 10 perckor lép be a Szaturnusz az Oroszlánba. Kb. két és fél évig fog ebben a jegyben tartózkodni a bolygó. Mialatt a Szaturnusz az Oroszlánon megy keresztül, energiánk arra koncentrálódik, amit ténylegesen el kell végeznünk. A cél nélküli, léha szórakozások többnyire akadályokba ütköznek. Sajnos gyakran a kreatív önkifejezés is. Ez az időszak nem alkalmas hazardírozásra, rizikós, spekulatív ügyletekre. Alkalmas viszont arra, hogy a szokásosnál keményebben és fegyelmezettebben dolgozzunk. A gyermekekkel, a neveléssel, a tanulással, a sporttal és a kultúrával kapcsolatos témák előtérbe kerülnek.

 

Július 22-én, nyári idő szerint 19 óra 41 perckor lép be a Nap saját otthonába, az Oroszlán jegyébe, ezzel kezdődik az Oroszlán hava. Ez rendszerint gondtalan időszakot jelez, amikor önmagunkat adhatjuk ösztönösen, ahogy jólesik, és ezt szabadon meg is tehetjük. Általában ilyenkor jól kiszórakozhatjuk magunkat. Az idén azonban, ahogy a Nap belép az Oroszlánba, azonnal összetalálkozik a Szaturnusszal. A pontos együttállás július 23-án, nyári idő szerint 19 óra 15 perckor van. Néhány napig bizonyára lehangoltnak, depressziósnak vagy magányosnak érezhetjük magunkat. De ha nekifogunk és megcsináljuk, amit egyébként is meg kell tennünk, mindjárt jobb kedvre derülünk, és a végén még némi örömteli elégedettségben is részünk lehet. Ha elvégezzük kötelességeinket, jobban érezzük magunkat, mert a Szaturnusz az örök fegyelmező.

 

 A Rák jele

 

Július 23-án, nyári idő szerint hajnali 2 óra 53 perckor lép be a Vénusz a Szűz jegyébe, aminek következményeként az értelmes, logikusan gondolkodó, szorgalmas, tiszta, rendszerető emberek társaságát részesítjük előnyben. Kritikusabbak, szigorúbbak leszünk. Az emberek nagy része szívesen foglalkozik olyan témákkal, melyek ismereteit gazdagítják, például olvasással, könyvgyűjtéssel, írásokkal. Gátoltabbak leszünk abban, hogy spontán módon élvezzük az életet. Ez persze összefügg az Oroszlánban járó Szaturnusszal is.

 

Július 28-án, nyári idő szerint 6 óra 42 perckor a Mars belép a Bikába. Megfontoltabban kezdeményezünk és lassabban cselekszünk. De türelmesebbek és kitartóbbak leszünk. Amit elkezdünk, azt igyekszünk be is fejezni. Pénzügyek intézésére nem túlságosan alkalmas az ekkor kezdődő hónap. Ráadásul váratlan fordulatok léphetnek fel emberi kapcsolatainkban is, mivel 31-én, délelőtt negyed tizenegykor a Vénusz szembenállásba kerül az Uránusszal. Az, hogy ezeket a problémákat miként fogadjuk, a kapcsolat milyenségétől és saját rugalmasságunktól függ.

 

Ugyanezen a napon, 31-én, délután négykor a Mars derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Emiatt egyik felünk arra biztat, hogy lépjünk csak tovább, másik felünk azt mondja, hogy nem vagyunk elég jók.

 

A Rák havának jóga testhelyzete legyen most az ábrán látható tevetartás. Ez jó hatású az emésztésre, serkenti a gyomor működését, ami a Rák jegyének testrésze.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 7. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.