Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. május havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2005. május 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Május 1-jén a Nap a földies, szilárd Bika jegyében van, a jegy uralkodójával, a Vénusszal együtt. A Bika havában a tavasz már valóban megszilárdult. Itt az ideje, hogy kimenjünk a szabadba, megálljunk, szemlélődjünk, és minden érzékszervünkkel élvezzük a megújult természetet, a földet a lábunk alatt, a virágok illatát és színorgiáját, a madarak boldog énekét, a friss zöldségek ízét. A föld elem az érzékszervekkel érzékelhető világot jelenti. A Bikában uralkodó Vénusz pedig a szépség, a nyugalom, a harmónia szeretetét. A Bika hava különösen azoknak kedvező, akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Szűz, a Bak, a Rák vagy a Halak jegye.

 

A hónap elején a Merkúr a Kosban tartózkodik. Mostanáig feltűnően sok volt az ingerült vita és veszekedés, mert mindenki ragaszkodott a saját ötletéhez vagy elgondolásához, ellenkezve mindennel. De május 1-jén, nyári időszámítás szerint hajnali 4 óra 24 perckor a Kos jegy ura, a Mars átmegy a Vízöntőből a Halakba. Az empátia és a segíteni vágyás megnövekszik. Engedékenyebbek leszünk mások véleményével szemben. Bár a gondolkodásunk továbbra is gyors és aktív marad a Kos Merkúr miatt.

 

A Halak ura, a Neptunusz a Vízöntőben továbbra is helycserében van a Halakban lévő Uránusszal. A Jupiter a Mérlegben van. A Szaturnusz továbbra is a Rák jegyében. A Plútó pedig a Nyilasban. A Halak mindkét ura, a Jupiter és a Neptunusz levegő jegyben vannak. Ez kedvező mindazoknak, akik szellemi témákkal kívánnak foglalkozni, míg a Szaturnusz helyzete arra ösztönözhet, hogy jobban odafigyeljünk családtagjaink gondjaira, bajaira.

 

Május 7-én, nyári idő szerint 7 óra 39 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Kommunikációs zavarok támadhatnak félreértések miatt, így nem alkalmas ez az idő tárgyalásokra és személyes találkozókra, de az sem jó, ha teljesen bezárkózunk magunkba. Alkalmas azonban intenzív szellemi tevékenységre és napi feladataink gyakorlati vonatkozásaival való foglalkozásra. Május 10-én, nyári idő szerint 6 óra 1 perckor lép be a Vénusz az Ikrekbe. Élvezzük a mozgást, sétákat, kirándulásokat, társas összejöveteleket, érdekes, szórakoztató beszélgetéseket. Kedvező időszak kezdődik a Mérleg és a Vízöntő szülöttek számára.

 

Május 12-én, nyári idő szerint 11 óra 20 perckor a Merkúr belép a Bikába. A gondolkodás megfontoltabbá és alaposabbá válik. A kommunikáció kissé lelassul. Üzleti, pénzügyi tárgyalásainkat - ha lehet - ekkorra időzítsük.

 

 

Május 15-én, nyári idő szerint 13 óra 20 perckor a Mars eléri az Uránuszt. Néhány napig meggondolatlanabbak és lobbanékonyabbak vagyunk, mint egyébkor. Ez balesetveszélyhez is vezethet, ezért nem árt óvatosnak lenni. Nem alkalmas az idő hosszútávú tervek készítésére. Konfliktusok támadhatnak emberi kapcsolatainkban is, mert nem tűrjük szabadságunk korlátozását.

 

Május 21-én, nyári idő szerint 0 óra 47 perckor lép be a Nap az Ikrek jegyébe. Változékonyabb, nyugtalanabb hónap kezdődik. Még tavasz van, de már nagyon közel a nyár. Levegős jegy a Merkúr otthona. Kettős jegy, szinte mindig társaságot keresünk, mert mondandónk van. Különösen kedvező idő ez a Mérleg és a Vízöntő szülötteknek.

 

Május 22-én, nyári idő szerint 10 óra 45 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Neptunusszal. Legyünk nagyon óvatosak mindenféle üzleti tárgyalásunkon. Fennáll ugyanis a megtévesztés veszélye. Fogékonyságunk és ráérzőképességünk felerősödik, ami a spirituális témák tanulmányozásának kedvez. Erőfeszítéseket kell tennünk, hogy ne rugaszkodjunk el teljesen a valóság talajától.

 

Május 28-án, nyári idő szerint 12 óra 23 perckor lép be a Merkúr saját otthonába, az Ikrek jegyébe. Észjárásunk felélénkül és igen aktívvá válik. A most kezdődő időszak mindenféle szellemi tevékenységet nézve kedvező, kivéve a döntéshozatalt. Túl gyorsan peregnek az események ahhoz, hogy most végleges döntéseket hozzunk. Kiváló időszak kommunikációra, kirándulásokra és kisebb utazásokra.

 

Május 29-én, nyári idő szerint 11 óra 51 perckor kerül szembe a Vénusz a Plútóval. Mélyről feltörő, tudattalan feszültségek zavarhatják emberi kapcsolatainkat, főleg az intimebb, szerelmi viszonyok esetében. Ha az energiákat helyes mederbe tereljük, akkor azok egy szerelmi kapcsolatban páratlan élményekhez juttathatnak. A most kezdődő új kapcsolatok esetében azonban még ne kötelezzük el magunkat.

 

A Bika havának jóga testhelyzete legyen most az ábrán látható ún. „gyertyapóz”. Ez serkentő hatással van a pajzsmirigy működésére, ami a Bika jegyéhez kapcsolt testrészek egyike.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 5. szám

Címkék: asztrológia, bolygók, május

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.