Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. november havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2005. november 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A hónap első napján egy hete a Skorpió havában vagyunk. Erősen hullanak a levelek, borongós, nedves idő következik. Ilyenkor szükség van a lelki erőre. A Skorpió szülöttek erős akaratú, állhatatos, kitartó, mélyre hatoló, kutató hajlamú emberek. Szenvedélyesen szeretnek vagy gyűlölnek. Rögeszmeszerűen és könyörtelenül összpontosítanak a küzdelmekre és a győzelemre. Komolyan veszik a létet. Keresik a választ a végső kérdésekre az élet és a halál körül. Képzeletviláguk élénk. Meg akarják ismerni a titkokat. Le akarják győzni a halált.

 

Mivel november elején a Nap a szintén a Skorpióban lévő Jupiter közelében található, nagyon harmonikus kapcsolatban a Halakban lévő Uránusszal, kibővíthetjük tapasztalatainkat, sok, eddig előttünk titoknak számító dolgot ismerhetünk meg. Kiváló időszak ez magasabb szintű tanulmányokra, az élet értelmének keresésére, utazásokra. Ezzel párhuzamosan a Mars a Bikában lassú, nehézkes kezdeményezésekre, de nagyon megalapozott, hosszantartó cselekvésekre hajlamosít. A Szaturnusz az Oroszlánban kissé gátolja a kreatív önkifejezést. A bolygó közeledik a Vízöntőben lévő Neptunusz szembenállásához.

 

November 3-án, 8 óra 25 perckor a Nap derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Úgy érezhetjük, túl sok feladat, kötelesség, gond, probléma nehezedik ránk. Emiatt nem csinálhatjuk azt, amihez igazán kedvünk lenne. Türelmetlenné válhatunk minden fajta korlátozással szemben. Jó alkalom ez arra, hogy fokozzuk önfegyelmünket, és az út nemsokára megnyílik előttünk.

 

A speciális bolygóállások egész sora befolyásolja életünket november 7-én. A Nap ezúttal a Neptunusszal kerül derékszögbe hajnali fél hatkor, illetve szembenállásba a Marssal 9 óra 27 perckor. Majd a Mars kerül derékszögbe a Neptunusszal 20 óra 28 perckor. Ezeket az égitesteket a Szaturnusz az Oroszlánból támadja. Összegezve nagy „keresztkvadrát” van az égen a „szilárd” jegyekben. (Ugyanezek a jegyek és bolygók szerepeltek az 1999-es híres nagy napfogyatkozás keresztkvadrátjában is, azzal a különbséggel, hogy akkor nem a Neptunusz, hanem az Uránusz állt a Vízöntőben.) A konstelláció legalább négy napig érzékelhető. Kevesebb fizikai erőt érzünk magunkban, mint egyébkor. Legjobb nyugton maradni és relaxálni. Felesleges túl nagy feladatokba belefogni. Próbáljuk olyannak látni a világot, amilyen valójában. Sok ellenséges és agresszív indulat támadhat, ami kitörni készül. Főleg közeli kapcsolataink lehetnek robbanásveszélyesek néhány napig. Figyeljük meg, mi az, ami ingerel és feldühít bennünket. Sokat tanulhatunk így önmagunkról, és talán arra is rájövünk, hogy az, ami úgy felbosszantott, nem is olyan fontos. Ez az időszak eltökéltségünket is próbára teszi. Bizonytalanok lehetünk, vajon a helyes úton járunk-e. Érdemes erről elgondolkodni azért is, mert november 11-én, 9 óra 15 perckor lép be a Vénusz a Bak jegyébe, és emiatt gyakorlatiasabban állunk az élet dolgaihoz. Különösen akkor előnyös ez, ha munkánk valamiképpen összefügg a szépséggel vagy az emberi kapcsolatokkal.

 

A Skorpió jele

 

A Mars látszólag visszafelé halad az égen, és november 18-án, 23 óra 38 perckor derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Akadályokra kell számítani kezdeményezéseink megvalósításában. Egyik felünk arra biztat, hogy lépjünk csak tovább, másik felünk azt mondja, „nem, nem vagyunk elég jók”. Ha ennek tudatában vagyunk és ki mért tempóban haladunk előre, egy idő után rájövünk majd, hogy félelmeink nagy része indokolatlan volt.

 

November 22-én, 6 óra 15 perckor lép be a Nap a Nyilas jegyébe, és elkezdődik a Nyilas hava. Ebben a hónapban általában szellemileg fáradhatatlanok és tevékenyek vagyunk. Érdeklődésünk a spirituális, illetve okkult témák felé is fordulhat. Közeledik a szeretet ünnepe, s ezt már valahol mélyen érezzük, és lelkileg elkezdünk készülni rá. Jó időszak ez a késő őszi vagy tél eleji kirándulásokra vagy utazásokra is.

 

November 26-án, 12 óra 30 perckor a Merkúr visszamegy a Skorpió jegyébe még egy rövid időre. Mélyebb szinteken gondolkodunk önmagunkról és minden bizonnyal másokról is, mint általában.

 

November 29-én, 2 óra 37 perckor a Nap derékszögbe kerül az Uránusszal. Ajánlatos felkészülni valami váratlanra ezen a napon. Ha önként teszünk valami szokatlant, megkönnyítjük helyzetünket.

 

A Skorpió havának jóga testhelyzete legyen az ábrán látható „szöcsketartás”, ami serkentő hatású az alhasi szervek működésére.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 11. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.