Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. október havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2005. október 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Október 1-jén már vagy egy hete elkezdődött a csillagászati ősz. Egyre rövidülnek a nappalok, de azért még reménykedhetünk szép, napsütéses kirándulóidőben. Akik mostanában ünneplik születésnapjukat, azok összhangra törekvő, mindent mérlegelő, békeszerető, barátságos, kedves, jó modorú, tapintatos, gyengéd, előzékeny, figyelmes, jó ízlésű és kifinomult emberek. Gyenge pontjuk, hogy nehezen döntenek. Mivel az éremnek mindig mindkét oldalát nézik, hajlamosak a határozatlanságra. Az arany középutat és az igazságot keresik. Rendszerint a mások igényei és kívánságai késztetik őket cselekvésre. Nem könnyen birkóznak meg a válsághelyzetekkel. De szeretetteljes légkörben egyéniségük kivirágzik. A hónap elején nem csak a Nap, hanem a Merkúr és a Jupiter is a Mérlegben tartózkodik. Ez hangsúlyozottabbá teszi az egyensúlyra törekvő gondolkodást.

 

A Mérleg ura, a Vénusz a Skorpióban található a hónap elején. Elmélyültebbé, szilárdabbá és érzelemdúsabbá téve az emberi kapcsolatokat és a törekvést azok kiegyensúlyozására. 1-jén, hajnali 5 órakor éppen szemben áll a Marssal. Ez a bolygóhelyzet ösztönzőleg hathat alkotókészségünkre, bármihez érezzünk is tehetséget.

 

A Mars a Bikában visszafogott, lassú, de megbízható és hosszan tartó cselekvéseket jelez, de nem sok segítséget kap a többi bolygótól. A Szaturnusz továbbra is az Oroszlánban tartózkodik. Hasonlóképpen az Uránusz is maradt a Halakban, a Neptunusz a Vízöntőben és a Plútó a Nyilasban.

 

Október 5-én, éjjel fél tizenkettőkor a Merkúr eléri a Jupitert. Emiatt képesek lehetünk átfogó szemléletmódra és kellő előrelátással tudunk tervezni. Mások nézeteivel szemben nagyobb türelmet tanúsítunk és szervezőkészségünk is hatékonyabbá válik.

 

Október 8-án lép be a Vénusz a Nyilas jegyébe. Általában szerencsés időszak kezdődik mindenféle emberi kapcsolat számára, mert mindenkiben kitágul a harmónia megteremtése utáni vágy. Ilyenkor élvezzük az emberek társaságát, és talán ők is szívesen lesznek velünk. Nem árt azonban ügyelnünk költekező hajlamunkra, nehogy eltékozoljuk mindazt, amit keresünk. Ugyanezen a napon este hét előtt néhány perccel lép be a Merkúr a Skorpióba. A gondolkodás elmélyül. Igyekszünk belelátni a dolgok mélyébe. Kutatóhajlamunk előtérbe kerül. Ugyanakkor a kommunikáció visszafogottabbá, lényegretörőbbé válik.

 

Október 14-én, nyári idő szerint 17 óra 39 perckor a Vénusz derékszögbe kerül az Uránusszal. Úrrá lehet felettünk az újdonságok hajszolása. Nem árt visszafogni a költekezést és óvatosnak lenni a pénzkiadással néhány napig.

 

A Mérleg jele

 

Nem egészen egy nappal később, 15-én délben a Merkúr kerül derékszögbe a Szaturnusszal. Néhány napig kommunikációs zavarok támadhatnak késedelmek, félreértések miatt. Nem a legalkalmasabb idő ez tárgyalásokra és személyes találkozókra, de az sem jó, ha teljesen bezárkózunk magunkba. Próbáljunk felülkerekedni negatív gondolkodásunkon. És még mindig nincs vége a sornak, 18-án a Merkúr a Neptunusszal kerül derékszögbe. Ezen a napon legyünk nagyon óvatosak mindenféle üzleti tárgyalásunkon. Fenáll ugyanis a megtévesztés veszélye. Maradjunk teljes mértékben őszinték, nyíltak, egyenesek és fejezzük ki világosan nézeteinket. Tartózkodjunk attól, hogy túlidealizáljunk vagy kritikátlanul elfogadjunk bármit vagy bárkit, beleértve misztikus felismeréseinket is. Ne rugaszkodjunk el a valóságtól.

 

Október 22-én, nyári idő szerint 19 óra 29 perckor a Merkúr szembe kerül a Marssal. Ingerlékenyebbek lehetünk a szokásosnál. Ezért fékeznünk kell magunkat másokkal szemben. Arra törekszünk, hogy mindenkivel félreérthetetlen formában közöljük gondolataink legjavát. De próbáljuk meg ezt tapintatosabban tenni.

 

Október 23-án, nyári idő szerint 9 óra 43 perckor lép be a Nap a Skorpió jegyébe. Ekkor kezdődik a Skorpió hava. Vizes jegy, várhatók már a mindent elmosó őszi esőzések, melyeknek mintha sohasem lenne vége. Nem csoda, hiszen szilárd jegyben vagyunk. Akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Rák, a Halak, a Szűz vagy a Bak jegye, azok jól viselik ezt az időszakot, már csak azért is, mert ilyenkor érzik kibontakozni kedvező képességeiket.

 

Október 29-én, 4 óra 20 perckor éri el a Vénusz a Plútót. Szenvedélyessé válhatunk valami vagy valaki iránt, és keressük a kiutat a mindennapokból. Érzelmeink igen intenzívek, de a nagy fellángolás hamar elszállhat.

 

A Mérleg havának jóga testhelyzete legyen most az ábrán látható jógahíd testtartás. Serkenti a vesék működését, melyek köztudottan a Mérleg jegyéhez tartozó testrészek.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 10. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.