Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2005. szeptember havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2005. szeptember 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük. A Szűz havában vagyunk, akik mostanában ünneplik születésnapjukat, azok mindennek az okát, értelmét és hasznosságát keresik. Oknyomozó, elemző, rendszerező, bíráló emberek. Józan ésszel és logikával akarnak megérteni mindent. Csak azt hiszik el, amit kézzelfoghatóan megtapasztaltak. Minden hibát észrevesznek, és nehezen tudják visszatartani magukat, hogy azt szóvá ne tegyék. Szorgalmasak, szeretik magukat hasznossá tenni. Legszívesebben önállóan dolgoznak. A legapróbb részfeladatot is hibátlanul igyekeznek elvégezni.

 

A hónap kezdetén a Merkúr, a Szűz jegy ura még az Oroszlánban tartózkodik, és kissé nagyvonalúbbá teszi a Szűz jegyében érdekelteket. De nem sokáig, hiszen már 4-én, este nyolckor megérkezik a Merrúr a saját otthonába. Ettől kezdve mozgékonyabbá, gyakorlatiasabbá válik a gondolkodás. Mindenben az összefüggéseket keressük, megpróbáljuk helyére rakni gondolatainkat. Mindent a megfelelő skatulyába. Egyébként is itt az őszi betakarítás és otthonunk, valamint elménk kitakarításának ideje. Ez érvényes még akkor is, ha most kezd növekedni a Hold.

 

A hónap elején a Vénusz és a Jupiter együtt állnak a Mérlegben, a Vénusz jegyében, harmonikus kapcsolatban a Vízöntőben lévő Neptunusszal, de nem igazán kedvezően a Bikában lévő Marssal. A vénuszi összhangra és megbékélésre törekvés mindenképpen erős és hangsúlyozott. Művészi jellegű tevékenységekhez nagyon kedvező ez a helyzet.

 

Ugyancsak a hónap első napjához tartozik még, hogy a Nap szemben áll a Halak Uránusszal. Ez sok meglepetést jelezhet főleg a munkatársi kapcsolatokban.

 

A Szaturnusz az Oroszlán elején van. Az Uránusszal való kapcsolata nem túl előnyös hatalmi kérdésekben. A Plútó továbbra is a Nyilasban tartózkodik.

 

Szeptember 9-én, reggel negyed nyolckor a Merkúr szembe kerül az Uránusszal. Ez ingerlékenységet, túl gyors, elhamarkodott ellenvéleményeket, túlzott idegfeszültségeket válthat ki egyesekből. Agyunk annyira gyors tempóban működik, hogy gondatlanságunk miatt hibák csúszhatnak munkánkba. Jobb, ha néhány nap múlva ellenőrizzük, amit ekkor csináltunk. A tapintatosság sem erős oldalunk ezen a napon, erre is figyeljünk.

 

Szeptember 11-én, este negyed hétkor lép be a Vénusz a Skorpió jegyébe. Emiatt vágyaink szenvedélyesebbé, makacsabbá és érzelmesebbé válnak minden téren. Cserébe mélyen szántó, kifinomult felismerésekre juthatunk kapcsolatainkat illetően.

 

A Szűz jele

 

Szeptember 14-én, délután fél ötkor a Nap derékszögbe kerül a Plútóval. Kedvező ez az idő mindenféle változtatások végrehajtására. Legyünk felkészülve a régi elengedésére és az új befogadására, mert ez lesz a kihívás. Minden, ami most nem állja ki a próbát, átalakításra szorul. Két nappal később, reggel nyolckor a Merkúr kerül derékszögbe a Plútóval. Ha ezen a napon egyetlen témára vagy gondolatra összpontosítjuk figyelmünket, minden más kizárásával, akkor ez nagyszerűen kamatoztatható a mögöttes tartalmak felkutatásában. Figyeljünk befelé, a saját gondolkodásunk tartalmára, hogy jobban megismerjük önmagunkat és fejlesszük önismeretünket, fokozzuk tudatosságunkat.

 

Ez a periódus rövid ideig tart, hiszen a Merkúr tovább halad és 20-án, 18 óra 27 perckor belép a Mérleg jegyébe. Ezzel összefüggésben nyitottabbá válunk a művészetek minden ágazatára. Esztétikai élményt nyújthat szinte minden, amit magunk körül látunk. Könnyebben megy a kommunikáció, mint korábban. Különösen kedvező időszak kezdődik az Ikrek és a Vízöntő jellegű emberek számára.

 

Szeptember 23-án, nyári idő szerint 0 óra 23 perckor lép be a Nap a Mérlegbe. Ez az őszi napéjegyenlőség, amikor egyforma hosszúak a nappalok és az éjszakák. Ezután naponta 4 perccel rövidebbek a világos napszakok. A Mérleg hava a harmónia és az egyensúly megteremtésének időszaka minden téren, de főleg az emberi kapcsolatokban.

 

Szeptember 24-én, 8 óra 41 perckor kerül a Vénusz derékszögbe a Neptunusszal. Kreatív képzelőerőnk és ihletettségünk ezen a napon bizonyosan szárnyakat kap. Üljünk le és hangoljuk rá magunkat. Talán még önmagunkat is ámulatba fogjuk ejteni az eredménnyel.

 

A Szűz havának jóga testhelyzete legyen az ábrán látható testtartás. Javítja az emésztést és megszűnteti a bélproblémákat.

Szendrey Jutka
XI. évfolyam 9. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.