Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. augusztus havában


 

 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. augusztus 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

Az Oroszlán havában a Nap a saját otthonában van. Ez az időszak hajlamosít arra, hogy hevesebbé, életigenlőbbé, határozottabbá, dinamikusabbá, energikusabbá, nagyvonalúbbá, öntudatosabbá váljunk. Kreatívabbak vagyunk. Szívesebben vállalunk kockázatot, mint máskor. Szeretnénk átvenni a dolgok irányítását. Derűt sugározunk és vidám társaságot keresünk. Szükségünk van a szeretetre, arra, hogy valahogyan a középpontba kerüljünk.

 

Ugyanakkor a hónap elején a Nap együtt áll a Szaturnusszal. Ez a bolygóhelyzet fegyelmezettséget, szigorúságot, gátlásosságot, visszafogottságot jelez a kreatív megnyilvánulásokban. E két égitest derékszöget alkot a Skorpió Jupiterrel. Az akadályozott kreativitás más irányban működik, például hatalmasra tágulnak az elképzelések. Tovább erősíti ezt az irányt, hogy Vénusz és a Merkúr a Rák jegyében vannak, harmonikus szögben a Halakban lévő Uránusszal, de kedvezőtlen kapcsolatban a Vízöntőben lévő Neptunusszal. Jellemző az álmodozás, a romantikus szerelem utáni vágy, a fantáziálás, valamint a túlzott érzékenység, a befolyásolhatóság, a szeszélyes és állhatatlan gondolkodás. A hónap elején a Mars a Szűz jegyében található. Ez a bolygóhelyzet hajlamosít az éles, találó kritikára, a piszkáló zsörtölődésre. De a sok energiát igénylő, komoly munkára is. A Plútó továbbra is a Nyilasban marad.

 

Augusztus 2-án, nyári idő szerint 13 óra 47 perckor lesz teljesen pontos a Nap derékszöge a Jupiterrel. Ez arra késztet minket, hogy többet tegyünk, mint amennyit tenni szoktunk, ami nem lenne baj, ha egyébként óvatosan szoktunk eljárni, de könnyen túlfeszíthetjük a húrt, ha túl vakmerőek vagyunk.

 

Augusztus 7-én, nyári idő szerint 14 óra 8 perckor éri el a Nap a Szaturnuszt. Ezen a napon bizonyára tervező és szervező kedvünkben leszünk. Előtérbe kerülnek kötelességeink, vállalásaink. Ha fegyelmezetten végezzünk munkánkat, elégedettek leszünk magunkkal. De az is lehet, hogy másoktól is kapunk elismerést.

 

Augusztus 11-én, nyári idő szerint 5 óra 48 perckor a Merkúr belép az Oroszlánba. Az ekkor kezdődő időszak hajlamosít a nagyvonalú gondolkodásra, a részletekbe való belemerülés nélkül. A beszéd kifejezővé, meggyőzővé, optimistává válik. Ugyanezen a napon 7 óra 45 perckor a Nap szembenállásba kerül a Neptunusszal. Fogékonnyá válunk és ráhangolódunk embertársainkra, így mély egyetértésre juthatunk valakivel. Mindazonáltal most ne kötelezzük el magunkat.

 

Az Oroszlán jele

 

Augusztus 12-én, nyári idő szerint 22 óra 13 perckor a Vénusz belép az Oroszlánba. Ez az időszak hajlamosít a melegszívűségre, nagyvonalúságra, öntudatosságra és játékosságra a szerelemben. Augusztus 13-án, nyári idő szerint 15 óra 21 perckor kerül a Mars szembenállásba az Uránusszal. Ez a bolygóhelyzet mindenféle váratlan felfordulást hozhat. A meggondolatlanság és a lobbanékonyság balesetet okozhat.

 

Augusztus 21-én, nyári idő szerint 1 óra 53 perckor a Merkúr eléri a Szaturnuszt, ezért valószínűleg óvatosabbak leszünk a szokásosnál, de túl szőrszálhasogatóvá is válhatunk. Hajlamosak lehetünk elveszni a részletekben, és ettől nem látjuk az összképet. Ugyanezen a napon nyári idő szerint 22 óra 12 perckor a Merkúr szembenállásba kerül a Neptunusszal. Az emberek emiatt könnyen félreérthetik egymást, vagyis ez nem túl jó nap a kommunikációra. Augusztus 23-án, nyári idő szerint 8 óra 2 3 perckor lép be a Nap a Szűz jegyébe és kezdődik a Boldogasszony hava. A betakarítás ideje után elérkezik a kitakarítás ideje otthon és az elménkben. Rendbe rakhatunk mindent, ami eddig nem volt a helyén. Elkezdhetünk valamilyen egészségmegőrző diétát, szabályozhatjuk gondolkodásunkat. Nagyon kedvező időszak következik a Bika és a Bak szülöttek számára. De a Rák és a Skorpió szülöttek sem panaszkodhatnak.

 

Augusztus 27-én, nyári idő szerint 1 óra 41 perckor a Vénusz eléri a Szaturnuszt. Problémáink támadhatnak az emberi kapcsolatokban, mert nehezen fejezzük ki érzelmeinket. Az ekkor kezdődő kapcsolatok tartósak lehetnek. Ugyanezen a napon nyári idő szerint 21 óra 14 perckor lép be a Merkúr a Szűz jegyébe, ami hajlamosít a módszeres, tiszta, tömör, józan, okos, analitikus gondolkodásra és az aprólékos részletek élvezetére,

 

Az Oroszlán havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható testtartás. Az Oroszlán testrészeihez tartozik a szív és a hátgerinc.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 8. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.