Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. december havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. december 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Nyilas havában vagyunk, és e jegyben található a Nap, a Jupiter, a Vénusz és a Plútó. December 1-jén a Nap derékszögben áll a Halakban lévő Uránusszal. Ajánlatos az óvatosság minden téren, főleg a közlekedés terén.

 

A Nyilas tüzes, változó minőségű jegy. Jellemző a heves lelkesedés, a mozgékonyság, a magasabb szellemi utak járása. E jegy szülöttei lelkesedő, lelkesítő, derűlátó, szabadságszerető emberek. Fokozatosan alakítják ki világképüket, amely nagyvonalú, széles körű, látványos és reményteljes. Kedvelik az utazásokat szellemi és földrajzi téren egyaránt. Állandóan tanulnak, utaznak, tapasztalnak és tanítanak másokat. Az út a fontos számukra, nem a megérkezés. Nagyon igazságosan gondolkodnak. Beleszólnak a közéletbe, a politikába, a társadalmi kérdésekbe. De kitérnek a hosszú csatározások elől. Mindig új élményeket keresnek.

 

A hónap elején a Mars és a Merkúr a Skorpióban van. Ez a konstelláció segít a gondolatok összpontosításában. Szenvedélyes elképzelések és gondolatok keletkeznek, melyek megvalósítást követelnek. A Mars kvadrát fényszögben van az Oroszlán Szaturnusszal. A cselekedni vágyás akadályoztatottságát éljük át az élet sok területén ezekben a napokban. A Szaturnusz arra ösztönöz, hogy összpontosítsuk figyelmünket a kreatív önmegvalósításra.

 

December 4-én, 21 óra 14 perckor a Merkúr kvadrátba kerül a Szaturnusszal. Néhány napig számos akadályt kel leküzdeni a tárgyalások sikeres lebonyolításához és általában a kommunikációban.

 

December 6-án, 5 óra 54 perckor lép be a Mars a Nyilas jegyébe. Emiatt jogviták kezdődnek, sokszor feleslegesen is. Ebben az időszakban gyakoribbak lesznek a világnézeti összetűzések is. Szerencsére ez az állapot rövid ideig tart, hiszen már december 8-án, 7 óra 20 perckor belép a Merkúr a Nyilas jegyébe, és éppen a világnézeti kérdéseket érintő eszmecserékre való az ekkor kezdődő időszak. Kedvező időszak ez még az utazásra, idegen országok, tájak, kultúrák megismerésére.

 

December 11-én, 6 óra 21 perckor lép be a Vénusz a Bak jegyébe. Ambícióink lehetnek kreatív vagy művészeti területen, amit szívesen megvalósítanánk a most kezdődő hónapban. Kényesebbé válhatunk a rend és a pontosság tekintetében.

 

December 15-én, 16 óra 22 perckor a Merkúr kvadrátba kerül az Uránusszal. Ezen a napon bizonyára remek ötleteink támadnak. Kissé talán túl bizarrak is. Ezért ajánlatos alaposan meggondolni, mi előtt kimondjuk őket. Legyünk óvatosak a közlekedésben.

 

A Nyilas jele

 

December 18-án, 15 óra 48 perckor éri el a Nap a Plútót. A nap történései valószínűleg nagyobb hatást gyakorolnak ránk és mélyebben érintenek bennünket, mint általában. Érdemes megpróbálni mélyebb tudatszintről figyelemmel kísérni az eseményeket.

 

December 22-én, 1 óra 23 perckor lép be a Nap a Bak jegyébe. Ez a téli napforduló, ekkor kezdődik a Bak hava. Azok az emberek, akiknek a horoszkópjában hangsúlyos a Bak jegye, zárkózottak, visszafogottak, távolságtartók, céltudatosak, komolyak, fegyelmezettek, tárgyilagosak, gyakorlatiasak. Biztosítani akarják a földi javakat és az ezeken őrködő rendet. Nem nyugszanak addig, amíg sorra le nem küzdötték az akadályokat. Hallatlan szívósság, kitartás és elszántság él bennük. A most kezdődő hónap különösen kedvező a Bika, a Szűz és a Skorpió szülötteknek.

 

Ugyanezen a napon, december 22-én, 1 óra 23 perckor kerül a Mars kvadrátba az Uránusszal. Sok elfojtott agresszió törhet fel belőlünk néhány napon keresztül. Legszívesebben mindennel szembefordulnánk. Szükség is van a változtatásokra. Könnyebb dolgunk lesz és kevesebb felfordulással jár, ha önként megyünk elébe a változásoknak. Nyugtalan, lázongó érzéseink heves kirohanásokra ragadtatnak minket, különösen azokkal szemben, akik valamilyen módon korlátozni próbálnak bennünket.

 

December 25-én, 20 óra 33 perckor a Merkúr eléri a Plútót. Gondolkodásunk mélyenszántóvá és élessé válik. Végére járhatunk minden témának ezen a napon az ünnep ellenére is. Képesek lehetünk kellő nyomatékkal és hatékonysággal keresztülvinni elképzeléseinket.

 

December 27-én, 21 óra 46 perckor lép be a Merkúr a Bakba. A most kezdődő hónapban eredményes lépéseket tehetünk foglalkozásunk, hivatásunk ügyeiben. Ez vonatkozhat bármire, egy tanfolyamra való jelentkezéstől, beosztásunk megvitatásáig feletteseinkkel. Kérhetünk fizetésemelést is, bár nem biztos, hogy meg is kapjuk.

 

A Nyilas havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható egyensúlyozó helyzet. Erősíti a Nyilas testrészeit, a lábszárakat.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 12. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.