Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. február havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. február 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Vízöntő havában egyre erősebb bennünk az igény a szabadságra és a függetlenségre. Ha erre nem figyelünk eléggé és nem adunk magunknak mindennap egy kis szabadidőt, amikor azt csinálhatunk, amit éppen akarunk, akkor eluralkodik rajtunk a lázongó forradalmi hajlam, ami nem mindig kedvező meglepetéseket okozhat.

 

Most a Vízöntő jegyében található a Merkúr és a Neptunusz, ez a helyzet különösen kedvező a Mérleg, az Ikrek és a Nyilas szülötteknek. A Szaturnusz az Oroszlánban vándorol, kedvezőtlen fényszögben a Halakban lévő Uránusszal. Ez előre nem látható akadályokat jelezhet a szabad akarat érvényesítésében. A Jupiter a Skorpióban van, távolodó szembenállásban a Bika Marssal. Hajlamosak lehetünk a túlzásokra, főleg az anyagi javak birtoklásának vágyával kapcsolatban. A Vénusz a Bakban a munka és a hivatás szeretetét jelzi, ami azonban az egyéni horoszkóptól is függ. Az azonban bizonyos, hogy mostanában nagy szerepe van az emberi kapcsolatoknak a munkánkban.

 

 

Február 2-án, 1 óra 25 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Jupiterrel. Pozitív hozzáállás, messzire tekintő szemlélet jellemezheti ezt a néhány napot. Ám 5-én, 21 óra 19 perckor már a Marssal alkot derékszöget a bolygó, ami miatt könnyen ingerlékennyé válhatunk és a legapróbb dolgok is kihozhatnak minket a sodrunkból. De talán nem is velünk van baj, hanem csak kellemetlenkedő alakokkal kerülünk össze. Mindkét esetben jót tesz egy kis önvizsgálat. Lehet, hogy van bennünk valamilyen mélyebb, elfojtott düh vagy frusztráció? Legyünk nagyon óvatosak a közlekedés terén, különösen akkor, ha haragosnak, ellenségesnek vagy agresszívnek érezzük magunkat.

 

Február 6-án, 6 óra 46 perckor eléri a Nap a Neptunuszt, 19 óra 31 perckor derékszögbe kerül a Jupiterrel. Ezen a napon sokkal érzékenyebbé válhatunk a környezeti hatásokra, mint általában. Vagy annyira rá vagyunk hangolódva másokra, hogy késznek mutatkozunk magunkról is megfeledkezve segítségükre lenni, vagy még a mindennapos feladatainknak sem tudunk eleget tenni, és el akarunk menekülni a valóság elől.

 

Február 14-én, 16 óra 42 perckor éri el a Merkúr az Uránuszt. Miként a Marssal alkotott derékszög idején igaz volt, még ekkor is érvényes: legyünk különösen óvatosak vezetés közben. Gyors észrájásunk, heveskedő hajlamunk bajt okozhat. Fogjuk vissza magunkat, nehogy hibázzunk. Felfokozott szellemi aktivitásunk ideges tüneteket okozhat.

 

Február 18-án, 8 óra 17 perckor a Mars belép az Ikrek jegyébe. Termékeny időszak kezdődik mindenféle szellemi és intellektuális feladat szempontjából. Szellemi energiánk megnövekszik. De ugyanakkor hajlamosabbá válunk a vitatkozásra, pörlekedésre, konfliktusok teremtésére. Nyilvánvaló, hogy erre nincs mindig szükség. A most kezdődő időszak leginkább a Mérleg és a Vízöntő szülötteknek kedvező. Még ugyanezen a napon, este 20 óra 26 perckor belép a Nap a Halakba, és elkezdődik a Halak hava. Hajlamosabbá válunk az álmodozásra, a szórakozottságra, a szétszórtságra. Ajánlatos jobban odafigyelni mindenre, amivel foglalkozunk. A most kezdődő időszak különösen alkalmas meditációra, művészetekkel való foglalkozásra és karitatív tevékenységekre. Főleg a Rák, a Skorpió és a Bika szülötteknek kedvező.

 

A Vízöntő jele

 

Másnap, 16 óra 2 perckor a Nap derékszögbe kerül a Marssal. Ahogyan ekkor reagálunk a különböző helyzetekben, az elárulja, valójában hányadán állunk önmagunkkal, belső tartásunkkal, biztonságérzetünkkel vagy annak hiányával. Ha reakcióink túlnyomórészt negatívak, valószínűleg eljött az átértékelés és a változtatások ideje. Ez nem alkalmas nap a szellemi összpontosításra.

 

Február 28-án, 17 óra 39 perckor a Merkúr derékszögbe kerül a Plútóval. Emiatt bizonyosan csak egyetlen témára vagy gondolatra összpontosítjuk figyelmünket, minden más kizárásával, ami nagyszerűen kamatoztatható a mögöttes tartalmak felkutatásában. Ajánlatos befelé fordulni, és megkeresni gondolataink mozgatórugóit, mert azok nem mindig pozitívak. Jobban megismerhetjük önmagunkat és fejleszthetjük önismeretünket, fokozhatjuk tudatosságunkat.

 

A Vízöntő havának jóga testhelyzete legyen az ábrán látható felfelé nyújtózó és egyensúlyozó póz, amely erősíti az alsó lábszárat is, a Vízöntő testrészét.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 2. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.