Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. január havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. január 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Bak havában vagyunk. Hideg és sötét időszak, de már naponta négy perccel növekszik a fény. Ilyenkor mindenki egy kissé zárkózottabb, visszafogottabb, komolyabb, mint egyébként. Céltudatosan és fegyelmezetten kell megtervezni minden tevékenységünket, hogy a mélyből feljebb jussunk. Gyakran érezzük úgy magunkat, mintha egy sötét, hideg mélységben lennénk. Le kell győznünk az akadályokat. Szívósságra, kitartásra és elszántságra van szükségünk. Ez az időszak különösen kedvező a Bika, a Szűz és a Skorpió szülötteknek.

 

Az év első napján sok a feszültség a bolygók között az égen. Az égitestek többsége a téli jegyekben gyülekezik, s velük szinte szemben áll a Szaturnusz az Oroszlánban, rangvesztett helyzetben. Az Oroszlán ura, a Nap pedig a Szaturnusz otthonában található. Ez a tény bizony kissé zavarja azt a vágyunkat, hogy a céltudatos és fegyelmezett tervezésekkel sikert érjünk el. A Szaturnusz helyzetét az is rontja, hogy több bolygóval kedvezőtlen fényszögben van. Ezek közül a legtöbb problémát kétségtelenül az okozza, hogy a Bika Marssal derékszöget alkot. A birtoklásra törekvésekkel kudarcot vallunk mostanában. Nem ajánlatos semmiféle üzleti kockázat vállalása.

 

A Szaturnusz a Skorpió Jupiterrel is derékszögben van. A Jupiter, ami egyébként a Marssal is szemben áll, nagy elképzelések megvalósítására lelkesíthet, amelyek szinte bizonyosan sikertelenek lesznek. Ennek oka, hogy valamit nem látunk tisztán. Ugyanis a Jupiter derékszögben van a Vízöntő Neptunusszal is. Az Uránusz a Halakban szintén zavarólag hat a Szaturnuszra. A kötelességek vállalása és szabadságunk érvényesítése között ingadozunk.

 

A hónap elején a Merkúr és a Plútó együtt állnak a Nyilasban. Ez sarkallhat bennünket makacs elgondolásokra és tervezésekre, amelyekhez csökönyösen és erőszakosan ragaszkodunk, de amelyeket nem árt alaposabban megfontolni. A Vénusz érdekes helyzetben van. Újévkor déltájt találkozik a Vízöntőbe belépő Holddal. De még ugyanezen a napon visszatér a Bakba, 19 óra 57 perckor, és az egész hónap folyamán ebben a jegyben tartózkodik. A munkánk, a hivatásunk valamiképpen összefüggésbe kerül a harmóniára törekvéssel, a művészetekkel vagy az emberi kapcsolatokkal. Ez különösen a Bika szülötteknek kedvező.

 

Január 3-án, este tízkor lép be a Merkúr a Bakba. E jegy hangsúlyozottabbá válik. Kissé lassabban, visszafogottabban, de fegyelmezettebben, céltudatosabban és tárgyilagosabban gondolkodunk és beszélünk, mint eddig.

 

A Bak jele

 

Január 16-án, 12 óra 9 perckor újra pontossá válik a Mars szembenállása a Jupiterrel. Ez a tranzit túlzásokra és mértéktelenségekre ösztökélhet szinte minden téren. Ha tudatában maradunk lépéseinknek, és kissé visszafogjuk magunkat, kedvezően is alakulhatnak dolgaink. Két nappal később, 18-án, hat perccel délután négy előtt kerül a Mars derékszögbe a Neptunusszal. Energiaszintünk csökkenhet, kissé szétszórtak vagyunk. Vigyázzunk, nehogy megerőltessük magunkat. Ne csináljunk többet, mint amennyit nagyon muszáj, és közben próbáljunk pihenni, lazítani. Január 20-án, 6 óra 16 perckor lép be a Nap a Vízöntőbe, és kezdődik a Vízöntő hava. "Szilárd", "levegős" időszak kezdődik, ami azt jelenti, hogy jönnek az ötletek tömegesen, melyekhez csökönyösen ragaszkodunk. Fontossá válik személyes szabadságunk és akaratunk érvényesítése az életnek szinte minden területén. Ugyanakkor nyitottabbá válunk a társadalmi problémákra és a közügyekre.

 

Január 22-én lép be a Merkúr a Vízöntőbe. Hangsúlyozottabbá válik a Vízöntő jelleg. Felgyorsul a kommunikáció, új elgondolások születnek.

 

Január 27-én a Merkúr szembenállásba kerül a Szaturnusszal. Gondolkodásunk komoly. Alkalmasak vagyunk a fegyelmezett szellemi munkára. De ne hajtsuk túl magunkat. Pihenjünk is néha. Lehet, hogy fontolóra vesszük egy kapcsolatunk megszakítását, de ne most tegyük meg a lépéseket. Még ugyanezen a napon, 12 óra 44 perckor a Nap is szembenállásba kerül a Szaturnusszal. Talán kissé elszigeteltnek érezzük magunkat, elvágva a külvilágtól, mint aki képtelen vagy nem hajlandó erőfeszítéseket tenni a kapcsolatfelvétel érdekében. Próbáljuk meg egyensúlyba hozni vállalt kötelezettségeinket saját igényeinkkel.

 

Január 28-án a Jupiter derékszögbe kerül a Neptunusszal. Realitásérzékünk most nem áll a helyzet magaslatán. Biztosítsuk, hogy minden tény birtokában legyünk, mielőtt bármiben is döntünk.

 

A Bak havának jóga testhelyzete legyen az ábrán látható felfelé nyújtózó póz, amely erősíti a térdet is, a Bak testrészét.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 1. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.