Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. június havában


 

A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. június 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Nap és a Merkúr a "levegős" és "változó" Ikrek jegyében található. Itt a Merkúr uralomban van, tehát ez nagyon mozgékony, beszédes időszak. Az Ikrek havában változik az évszak is. Átmegyünk a tavaszból a nyárba. A mozgás, a közlés, a kommunikáció eleme a levegő. Nyugtalan, mozgalmas, információk tömegét áramoltató időszak ez. Kedvező mindazoknak, akik szívesen töltik idejüket érdekes beszélgetésekkel, eszmecserékkel. Különösen kedvező idő a Mérleg és a Vízöntő szülötteknek.

 

A hónap elején a Merkúr szemben áll a Nyilasban lévő Plútóval, emiatt jól tudunk koncentrálni. Hatékony lehet minden fajta kutató munka.

 

A Vénusz a Bikában uralomban van. Hajlamosít az érzéki élvezetekre és a birtoklásra. A Mars a Rákban érzelmi jellegű kezdeményezésekre ösztönöz. A Jupiter a Skorpióban megnöveli a lelkierőt. A Szaturnusz az Oroszlánban a kreatív önkifejezést próbálja fegyelmezni, bár kevés sikerrel. Az Uránusz a Halakban, harmóniában a Jupiterrel, megnöveli a szabadság iránti igényt. Ezt hangsúlyozza a Neptunusz is a Vízöntőben.

 

Június 3-án, nyári időszámítás szerint 13 óra 4 perckor lép be a Merkúr a Rák jegyébe. Ettől a pillanattól kezdve a gondolkodást inkább az érzelmek és a hangulatok irányítják. Csak azzal beszélgetünk szívesen, akit szimpatikusnak találunk.

 

Ugyanezen a napon nyári idő szerint 20 óra 48 perckor lép be a Mars az Oroszlánba és közeledik a Szaturnuszhoz, bár még nem éri el teljesen. Cselekvéseink, kezdeményezéseink dinamikusabbá válnak, de valami kis bizonytalanság már érződik bennük. Június 4-én, nyári idő szerint 23 óra 1 perckor kerül a Vénusz derékszögbe a Szaturnusszal. Hajlamosakká válunk félrevonulni és hideg fejjel mérlegelni emberi kapcsolataink problémáit és azok jelentőségét. E betekintés önmagunk mélyebb megértéséhez is vezethet.

 

Június 5-én, nyári idő szerint 12 óra 58 perckor kerül a Nap derékszögbe az Uránusszal. Kilendülhetünk a megszokott kerékvágásból és rutinból. Talán valamilyen váratlan és szokatlan dolgot teszünk, vagy úgy érezzük, mint ha ilyesmi történne velünk.

 

Június 15-én, nyári idő szerint hajnali 2 óra 6 perckor a Vénusz derékszögbe kerül a Neptunusszal. Kreatív képzelő erőnk és ihletettségünk szárnyakat kaphat ezen a napon. Talán még önmagunkat is ámulatba ejtjük.

 

Június 16-án, nyári idő szerint 20 óra 2 perckor a Nap szembenállásba kerül a Plútóval. Lehet, hogy nehéz találkozásokon kell majd átesnünk, de ez segíteni fog tiszta vizet önteni a pohárba és felszínre hozni valamilyen problémát. Tisztázó találkozásaink másokkal rávilágítanak énünk belső, eddig rejtett vagy feledésbe került rétegeivel.

 

Az Ikrek jele

 

Június 18-án, nyári idő szerint 0 óra 17 perckor éri el a Mars a Szaturnuszt az Oroszlánban. Ennek hatására elképzelhető, hogy kevésnek érezzük energiánkat. Ha esetleg dühösek leszünk, végezzünk valamilyen fizikai tevékenységet, ahol szükség van a figyelem összpontosítására is.

 

Június 21-én, nyári idő szerint 14 óra 26 perckor lép be a Nap a Rák jegyébe, és elkezdődik a csillagászati nyár. Ebben az időszakban a leghosszabbak a nappalok és a legrövidebbek az éjszakák. De ezután már naponta 4 perccel rövidebbek a nappalok. A Rák "vizes" jegy. Túláradnak az érzelmek, az együttérzés, a romantika, de az érzékenység, a lelki sebezhetőség, a sértődékenység is. Alkalmas idő vízparti üdülésre, nyaralásra, közeli hozzátartozóink vagy barátaink társaságában.

 

Június 22-én a Jupiter derékszögbe kerül a Szaturnusszal. A két "sors bolygó" keresztezi egymás irányát. Amit ezekben a hetekben csinálunk, messzehatóbb következményekkel jár jövőnkre nézve, mint általában. Ezért ne siessük el a megfelelő irány kiválasztását. Fontos, hogy kellő óvatosságot tanúsítsunk minden téren, bár mennyire is türelmetlenné tesznek a felmerülő akadályok. Nem alkalmas az idő a terjeszkedésre, mert konkrét nehézségek merülhetnek fel. Ez az önfejlesztés, a változtatások, de a bizonytalanságok időszaka is.

 

Június 24-én, nyári idő szerint 2 óra 25 perckor lép be a Vénusz az Ikrek jegyébe. Ízlésünk változékonyabbá válik. Nagyon sok minden kezd érdekelni bennünket.

 

Június 29-én, nyári idő szerint 0 órakor lép be a Merkúr az Oroszlán jegyébe. Gondolataink főleg önmagunk központi szerepe körül kezdenek forogni még akkor is, ha ezt alig vesszük észre.

 

Az Ikrek havának jóga testhelyzete legyen az ábrán látható oldalra hajlásos testhelyzet felemelt karokkal mindkét oldalra, amit ajánlatos baráti társaságban végezni.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 6. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.