Asztrológia

A bolygók helyzete az égen 2006. november havában


A mellékelt ábra a bolygók helyzetét ábrázolja 2006. november 1-jén. Az egyes égitestek egy hónapi haladását az ábra szélére rajzolt vonalakkal jelöltük.

 

A Skorpió szülöttek erős akaratú, állhatatos, kitartó, mélyre hatoló, kutató hajlamú emberek. Szenvedélyesen szeretnek vagy gyűlölnek. Rögeszmeszerűen és könyörtelenül összpontosítanak a küzdelmekre és a győzelemre. Komolyan veszik a létet. Keresik a választ a végső kérdésekre az élet és a halál körül. Képzeletviláguk élénk. Meg akarják ismerni a titkokat. Ezt különösen felerősíti most, hogy a Skorpió havának november 1-jei időszakát a jegyen belüli komoly bolygóhalmozódás határozza meg. Öt égitest, a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Jupiter is itt található. Ez jelzi, hogy a szenvedélyek megerősödnek, az emberek ragaszkodnak makacs elképzeléseikhez.

 

November elején a Merkúr és a Jupiter szinte egyszerre kvadrátolja az Oroszlánban lévő Szaturnuszt. Amit ekkor teszünk vagy mondunk, az sokkal nagyobb következményekkel jár jövőnkre nézve, mint általában, ezért jobb, ha nem sietjük el a megfelelő irány kiválasztását. Nem alkalmas az idő a terjeszkedésre, anyagi nehézségek merülhetnek fel. Nem ajánlatos a lakhelyváltoztatás sem. Ez a bizonytalanságok időszaka. Néhány napig kommunikációs zavarok is támadhatnak a késedelmek miatt.

 

A három külső bolygó marad a már megszokott helyén, az Uránusz a Halakban, a Neptunusz a Vízöntőben, a Plútó a Nyilasban. A hónap elején a Szaturnusz és a Plútó harmóniában van egymással. Ez alkalmassá tesz minket a kemény és hatékony munkára.

 

November 3-án, 13 óra 24 perckor a Nap trigonba kerül az Uránusszal. Élénkek leszünk, és ha nem azzal töltjük a napot, hogy újdonságokra törekedjünk vagy felfedezéseket tegyünk, akkor rengeteg értékes energiát fecsérelünk el.

 

November 7-én, 1 óra 26 perckor ér a Vénusz derékszögbe kerül a Neptunusszal. Ezért hajlamosak lehetünk mindenkit másnak látni, mint amilyen valójában. Ez csalódásokhoz vezethet.

 

November 8-án a Merkúr kerül kvadrátba a Neptunusszal. Ráérzőképességünk felerősödik, ami a spirituális témák tanulmányozásának kedvez. Tartózkodjunk azonban attól, hogy kritikátlanul elfogadjunk bármit vagy bárkit. Ügyeljünk rá, hogy ne rugaszkodjunk el teljesen a valóság talajától.

 

November 9-én, 16 óra 17 perckor a Nap kerül derékszögbe a Neptunusszal. Próbáljuk olyannak látni a világot, amilyen az valójában. Halasszuk későbbre a tervezgetést és a célok kitűzését. Legjobb, ha nyugton maradunk és pihenünk.

 

November 13-án, 1 óra 9 perckor a Vénusz kerül kvadrátba a Szaturnusszal. Emiatt problémáink támadhatnak az emberi kapcsolatokban.

 

November 17-én, 6 óra 59 perckor kerül a Nap kvadrátba a Szaturnusszal. Bizonyára úgy érezzük, hogy agyonnyom bennünket a munka és a kötelesség, már alig várjuk a hétvégét. Szeretnénk azt csinálni, amihez éppen kedvünk van. Türelmetlenné válhatunk a korlátozásokkal szemben.

 

A Skorpió jele

 

November 17-én, 8 óra 50 perckor lép be a Vénusz a Nyilas jegyébe. Olyan időszak kezdődik, amelyben újdonságokra, új eseményekre, új élményekre, új tájakra, új emberekre vágyunk.

 

November 17-én, 20 óra 15 perckor kerül a Mars kvadrátba a Neptunusszal. Ez eltökéltségünket teheti próbára, vajon a helyes úton járunk-e. A kétség és a bizonytalanság velejárói ennek az időnek.

 

November 22-én, 12 óra 2 perckor lép be a Nap a Nyilas jegyébe, és elkezdődik a Nyilas hava. Ebben a hónapban szellemileg tevékenyek lehetünk. Érdeklődésünk a spirituális, illetve okkult témák felé is fordulhat. Közeledik a szeretet ünnepe, s ezt már valahol mélyen érezzük, és lelkileg elkezdünk készülni rá.

 

November 24-én, 4 óra 40 perckor lép be a Jupiter saját otthonába, a Nyilasba. A Jupiter kb. egy évet tölt egy-egy jegyben. Mivel a Nyilas a magasabb szellemi utazások jegye, erőteljes megújhodásban lehet részünk ez alatt az idő alatt világnézeti téren. Horizontunk kitágulhat. Ha nyitottak maradunk, sokat profitálhatunk ebből szellemi fejlődésünk tekintetében. Utazásokra is jó az időszak.

 

November 29-én, 3 óra 48 perckor a Mars derékszögbe kerül a Szaturnusszal. Akadályoztatásokra számíthatunk. Egyrészt gyorsan cselekednénk, másrészt nem vagyunk elég jók erre. Ezért inkább kimért tempóban haladjunk.


 

A Skorpió havának jógatesthelyzete legyen az ábrán látható "íjtartás", ami serkentő hatású az alhasi szervek működésére.

Szendrey Jutka
XII. évfolyam 11. szám

Címkék: asztrológia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.